Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

first time..

Salam,

Mmg dah lame aku nk bt blog sndiri. Tapi disebabkan sibuk melayan blog club tepaksela aku biarkan dulu.
dan sekarang aku rase aku perlukan blog sendiri utk aku ceritakan ape yang aku bt setiap hari..
RUNNING, running..running.. itulah idup aku..
dulu time sekolah menegah mmg aku ni kaki lari jgk..tp lari untuk olahraga..acara yg aku slalu masuk 800m,1500, dan 5000m. kadang2 400m pn aku masuk..
mase kat Mrsm adalah zaman kegemilangan aku..hehe..time tu aku form5.
mmg time tu sume acara aku sapu emas...hehe, rasenye adela dpt 6 emas...


hmmm..aku pon xtau sejak ble aku minat belari2 ni...tp dulu aku belari xla serius sgt..sb aku pnah injured kat lutut yg menyebabkan aku terpase berehat lame..
mmg ade jgk event yg aku masuk dulu2..tp dulu setahun join 2event..
dan tahun 2008 ni dah lebih 12 event aku join..fuh...xsangke aku..
mmg tahun ni tahun yg hebat..aku stat semangat nk tarining tahun ni sebab mak aku belikan aku kasut baru.. NIKE air zoom for running.. mmg semangat time ni.first event aku tahun ni Great eastern Run..
pencapaian aku agak baik..mmg lepas je lari event ni aku perasan yg berat aku makin susut..huhu
dan selepas itu bermulalah aku semakin aktif utk berlari..


terlalu banyak masalah yang aku hadapi tahun ni..dan......running adalah cara utk aku lepas kan tension dan sume masalah tu....ramai yg tanye aku ape paedahnye belari ni???dah dgn selambe aku menjawab..ko kne try dlu baru ko tau FEEEEL die...

buat pertama kali sejak aku belajar di UiTM, aku menjejakkan kaki ke gym FSR. mmg seronok training kat sini.

hmmm..banyak lagi yg aku nk ckpkan..tp ckup bt mase skrang.sb aku kt cc ni..intenet kt umah dah xbleh gune..huhu jumpe lagi..nti aku smbung kisah idup aku sebagai RUNNER! wasalam..


3 comments:

adek dush said...

congratz bro wat blog...ko letak la tips2 training skali...nt ble aku praktik n...ble nk training??s'pore da dekat nih...risau2

@FaD said...

hah patutla laju..
bakat semulajadi dari sek..
solute la!
hehe alasan utk berlari tu macam rare je dikalangan jejaka2 tampan..hahaha.. :P

suka said...

wah..cayalah..
all gold..congrate.
mmg btol2 kaki lari..