Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

my weekend race..

jumaat - 19.12.08, aku mendapat berita drpd abg sham ade satu race kat putrajaya esok. n ade hadiah menarik yg ditawarkan..hehe
so, aku pon bersetuju utk join event ni..dgr2 5km je..okeyla tu..mula2 risau jgk nk join sb ahad nti aku ade race malakoff 12km..dah 3 hari aku xberjoging sbnranye..nk xtau la fitness ok ke x..huhu

What : Larian Semarak Hadhari
When : 20th December 2008
Where : Putrajaya, Kuala Lumpur
Distance : 5.1km
Prizes : Cash & Hamper

sabtu - 20.12.08, bertolak dari bangi ke putrajaya jam 4.30 pagi.sbb abg sham kne amik kwn2..
jam 7.30 smpai di putrajaya.event akan start jam 8.30 pagi..
jarak larian hanya 5km...pada awal larian aku dah follow abg jasni..bleh tahan jgk laju die..lari time tu mmg panas gile...

aku just mantain aku punye pace n teknik.sb nk push takut semput plak..2km terakhir aku dah stat ke depan.tu pon sb abg jasni makin slow...tp mmg die follow je kt blakang.n time 1km last..aku dah dpt rase yg pernafasan aku dah xconsisten dan aku tau sbnye knape....tanpa diduga abg jasni mengorak langkah dan memotong aku.aku jgk xpasti sama ada jauh lagi ke x race ni..takut jgk nk push..aba jasni makin laju.dan aku xtau apsal aku xbleh nk push langsung!!!..adoi..di garisan penamat aku menempatkan diri di tempat ke-2 dgn catatan masa 18:53.
beberapa saat dibelakang abg jasni.mmg aku tau die lagi fit dari aku..

MY_distance: 5.1km
MY_bib no:
MY_shoe: adidas ADizero CS
MY_timing: 18:53
MY_ pace: 03:50 /km
MY_placing: 2nd

KESIMPULAN:
1)disebabkan dah lame xtraining treadmill langkah larian dan pernafasan aku kelamkabut..xkonsisten
2)disebabkan tak buat weight training menyebabkan aku xdpt nk push pada saat2 terakhir..huhu (kecewa aku..)
3)mungkin disebabkan aku makan voren 1jam sblom race aku bleh jgk maintain pace...
4)cuaca yg panas menyebabkan aku agak penat..
5)disebabkan gune mp3 lagila betmbah kelamkabut...sb tesalah tuka lagu lain..huhu
6)kesalahan terbesar adalah...2km terakhir aku suke2 hati je pecut ke depan..sepatutnya aku follow je abg jasni punye pace...n bile die dah stat pecut baru aku pecut..xpe2..pengajaran yg baik utk org baru seperti aku..
7)aku juga bersyukur dan agak berpuas hati dgn tahap larian aku ari ni.sb dah xtraining mmg la xfit..(salahkan diri sendiri)
8)sblom race mmg xbleh mkn byk..sb nti time lari rase lain mcm...


1 comment:

@FaD said...

hehe kesimpulan yang begitu mantap..abisla runner lain taun depan!haha..