Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

ari ni petang mcm biase aku turun ke gym..
n buat latihan seperti biase..
pastu aku running around uitm.aku rase latihan aku selama 3 ari di gym membuahkan hasil..aku rase time aku naik bukit kt dlm uitm ni selambe je....huhuhu
best gile..aku rase aku semakin fit..
mmgla..skang ni makan pon aku jage jgk..pagi mkn tosai dgn telur separuh masak 2 bijik..tula breakfast aku..aku pon xpasti bgus ke x..dan mlm aku msti mkn byk..terutamanya nasi..dgn 1 liter air soya sehari..huhu

aku skang ni tgh training utk singapore marathon bulan 12 nti..matlamat yg agak jauh..
aku ade mase sebulan je utk berlatih..dan sekarng aku ade trainer..hehe..trainer aku ialah aku punye junior time kt mrsm dlu..name die anip.die ni amik kos sains sukan..mmg byk die tlng aku..siap buat training plan utk aku lg..thanx bro!

mmg aku xsangke yang pencapaian aku dlm running aku ni semakin hari semakin baik..syukur alhamdulillah..
mmg aku xsangke jgk yg aku dpt sponsor adidas pegi singapore!fuhhhh..bagaikan impian menjadi kenyataan..huhu
tu sb skang ni aku tgh semangat nk training..16hb nti aku akan pegi race kat penang..25 km..mmg pegi ni sume pkai duit sndiri..knela kumpul duit sket2..ni kire latihan terakhir aku sblom pegi singapore...

target aku untuk singapore marathon nti xla bgus sgt..aku nk try dpt top 15 or bt timing yg lebih baik..kurang2 utk 21km aku nk bt 1jam15minit...
kalo aku training hard insyaAllah bleh dpt...skang ni aku tgh try utk tmbahkn aku punye pace..aku masih xpasti ape yg terbaik..
weight training tu mmg bgus..tp speed pn penting jgk..hmmm...
next week aku kne try buat jadual baru..mmg semingu kurang2 ade 3 ari rest..
risau jgk kalo2 nti overtraining...
Salam,

Mmg dah lame aku nk bt blog sndiri. Tapi disebabkan sibuk melayan blog club tepaksela aku biarkan dulu.
dan sekarang aku rase aku perlukan blog sendiri utk aku ceritakan ape yang aku bt setiap hari..
RUNNING, running..running.. itulah idup aku..
dulu time sekolah menegah mmg aku ni kaki lari jgk..tp lari untuk olahraga..acara yg aku slalu masuk 800m,1500, dan 5000m. kadang2 400m pn aku masuk..
mase kat Mrsm adalah zaman kegemilangan aku..hehe..time tu aku form5.
mmg time tu sume acara aku sapu emas...hehe, rasenye adela dpt 6 emas...


hmmm..aku pon xtau sejak ble aku minat belari2 ni...tp dulu aku belari xla serius sgt..sb aku pnah injured kat lutut yg menyebabkan aku terpase berehat lame..
mmg ade jgk event yg aku masuk dulu2..tp dulu setahun join 2event..
dan tahun 2008 ni dah lebih 12 event aku join..fuh...xsangke aku..
mmg tahun ni tahun yg hebat..aku stat semangat nk tarining tahun ni sebab mak aku belikan aku kasut baru.. NIKE air zoom for running.. mmg semangat time ni.first event aku tahun ni Great eastern Run..
pencapaian aku agak baik..mmg lepas je lari event ni aku perasan yg berat aku makin susut..huhu
dan selepas itu bermulalah aku semakin aktif utk berlari..


terlalu banyak masalah yang aku hadapi tahun ni..dan......running adalah cara utk aku lepas kan tension dan sume masalah tu....ramai yg tanye aku ape paedahnye belari ni???dah dgn selambe aku menjawab..ko kne try dlu baru ko tau FEEEEL die...

buat pertama kali sejak aku belajar di UiTM, aku menjejakkan kaki ke gym FSR. mmg seronok training kat sini.

hmmm..banyak lagi yg aku nk ckpkan..tp ckup bt mase skrang.sb aku kt cc ni..intenet kt umah dah xbleh gune..huhu jumpe lagi..nti aku smbung kisah idup aku sebagai RUNNER! wasalam..