Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

MY RUNNING RECORDS 2008


Tahun 2008 akan melabuhkan tirai..
Syukur alhamdulliah, tahun 2008 ini telah mengembalikan zaman kegemilangan aku dalam sukan.terutamanya larian...hehe Sememangnya pencapaian aku dalam running sepanjang tahun ini sangat membanggakan. Pada awal Jan'08 aku tidak pasti samada aku masih dpt berlari seperti zaman persekolahan dahulu. Disebabkan kesibukan dlm bidang pelajaran (architecture yg org ckp xde life),kecederaan lutut yg berpanjangan dan tiada sokongan dr 'seseorg' menyebabkankan berhenti berlari...

tahun 2008 juga sangat bermakna bagi diri aku kerana ada diantara impian yg aku inginkan dalam sukan larian menjadi kenyataan...
tahun 2008 bermula dgn baik...dan syukur alhamdullilah akan berakhir juga dgn baik.
berdasarkan rekod larian aku pada tahun ini aku dpt menyaksikan peningkatan yg sgt ketara...terutama dlm event half marathon..byk yg aku pelajari ttg running sepanjang tahun 2008 ini..daripada inesiatif diri sendiri dan info dr rakan2..terima kasih semua!

memang tidak dinafikan berlari dpt menenangkan fikiran dan menghilangkan stress.itu adalah sebab utama kenapa aku berlari..kerana kekuatan mental,fizikal dan semangat didlm diri menyebabkan aku terus berlari..berlari..dan berlari..


EVENTS

DATE

DISTANCE

CATEGORY

BIB NO.

TIMING

POSITION

GREAT EASTERN PACESETTERS 30KM

20TH JAN 2008

20KM

F (MEN OPEN)

F 2478

01:48:52

20TH

MEGATHON UITM 2008

16TH FEB 2008

6KM

MEN UNI.

-

00:19:05

2ND (RM70)

AMBANK KL INTERNATIONAL MARATHON

30TH MARCH 2008

21KM

F (MEN OPEN)

F 5492

01:50:58

60TH

RMAF HALF MARATHON 2008

25TH MAY 2008

21KM

A (MEN OPEN)

A 0607

01:32:54

28TH

LARIAN BANDAR DIRAJA KLANG

29TH JUNE 2008

10KM

A (MEN OPEN)

A 0235

00:42:16

24TH

LARIAN KSN

3RD JULY 2008

6KM

A (MEN OPEN)

A 0164

00:22:40

14TH

SIEMENS RUN 2008

6TH JULY 2008

8.8KM

A (MEN OPEN)

A 0782

00:37:45

10TH (RM100)

MUDS I (UKM)

19TH JULY 2008

3KM.10KM.3KM

MEN UNI.

A 0045

00:48:44

3RD

MUDS II (UM)

26TH JULY 2008

3.5KM.15KM.3.5KM

MEN UNI.

A 0084

00:55:53

3RD

MUDS III (UPNM)

2ND AUGUST 2008

4KM.20KM.4KM

MEN UNI.

A 0027

01:15:47

3RD

ADIDAS KING OF THE ROAD 2008

10TH AUGUST 2008

22.7KM

A (MEN OPEN)

A 0026

01:36:51

20TH

MERDEKA UNITY RUN 2008

17TH AUGUST 2008

10.65KM

A (MEN OPEN)

A 1347

00:41:26

12TH

SEREMBAN HALF MARATHON 2008

24TH AUGUST 2008

11KM

G (MEN OPEN)

G 0174

00:39:17

6TH (RM50)

MEGATHON UiTM 2008

30TH AUGUST 2008

5.5KM

MEN UNI.

167

00:18:32

1ST (RM50)

BACK TO NATURE RELAY RUN

14TH SEPTEMBER 2008

3.9KM

MEN OPEN

A01 -3rd

00:14:04

6 TH

LARIAN PUNCAK PERDANA

11 TH OCTOBER 2008

7KM

MEN OPEN

-

00:25:42

1 ST

ADVENTURUN 2008

12H OCTOBER 2008

10KM

MEN OPEN

A76

00:41:52

1 ST

MIZUNO WAVE RUN 2008

19TH OCTOBER 2008

10KM

MEN OPEN

A1006

00:46:34

16 TH

LARIAN KECERGASAN

9TH NOVEMBER 2008

4KM

MEN OPEN

-

00:16:56

5 TH

PENANG MARATHON 2008

16TH OCTOBER 2008

25KM

MEN OPEN

D1250

01:49:21

17 TH

KRI RUN 2008

30 TH NOVEMBER 2008

12KM

MEN OPEN

-

00:53:45

-

SINGAPORE MARATHON 2008

7 TH DECEMBER 2008

21.1KM

MEN OPEN

42368

01:31:28

29 TH

karnival sukan mahasiswa uitm (karisma) 2008

pada 26nov-2dis yg lepas aku telah turut sama ke uitm perak utk KARisMA XVI.
aku ke sana adalah sebagai urusetia kontinjen uitm malaysia.
keje aku disana ialah memastikan segala urusan atlit2 uitm malaysia berjalan lancar..
tujuan asal aku join jadi urusetia ni sbnarnye nk kumpul duit utk singapore marathon..
dan apabila aku smpai ke uitm perak makan dan minum terpaksa ditanggung sendiri.
fuh!mmg bengang gile aku time tu..baru je ingat nk simpan duit..huhu (tag kat bwh ni aku yg design..hehe)

LATIHAN
mmg sblom aku ke uitm perak aku dah survey awal2 route kat sane..
tujuannye adalah utk memudahkan aku training sepanjang semingu kat sane...route kat uitm perak ni mmg agak mendatar..
xde bukit langsung..mmg kalo bdk2 kat sini nk pegi klas cycling mmg sesuai..
training aku seminggu kat sini mmg xkonsisten...xde weightraining..just long run je..
tapi okeyla dari xtraining langsung..
mmg penat gile jadi urusetia....nk kne cari berita.buat buletin.angkat barang..mmg macam kuli pon ade..huhuhu..
tapi xpe.niat dihati mmg ikhlas..adela sikit sumbangan utk uitm..bukan slalu....
n kalo kat karisma ni ade event olaghraga mmg dah lame aku join..
semasa kat sane aku sempat join event KRI..kire ni latihan terakhir aku sblom ke singapore nti..

When : 30 November 2008
Where : Bandar Seri Botani
Distance : 12.8km

mlm sblom larian ni en.saidin dah janji nk anta aku pegi ipoh..n disebabkan sgt penat..aku tetido mcm tu je..
dah tanpa aku duga..aku telewat bangun...!!tgk jam dah pkul 5.30pagi..
patutya pkul 5.00pagi td dah betolak ke ipoh..tu pon nasib baik en.saidin dtg ketuk pintu bilik..kalo xmmg aku xbelarila arini..

lps solat subuh kami betolak ke ipoh..mmg driver bwkkete laju gile..smpai ipoh dlm kul 7.00pagi..mmg dalam ati aku rase dah xsempat ni..nk cari tempat tu satu hal jgk..nasib baik jgk aku dah print map event tu siap2..syukur..
dah akhirnya aku sampai ke tempat larian..smpai2 tgk org sume baru stat belari..!hahaha..
aku tanpa membuang mase letak beg dan terus follow sume runner..mmg dah xwarmup dah time tu..terus pecut je...!!!aku rase aku ade telewat dalam 4minit..

target aku utk KRI ni just utk bt timing tebaik..mmg aku rase agak fit time ni....mmg sume org aku potong..hehe..sepanjang larian teserempak dgn abg nazib.abg sham..wong..rmai lagi la..mmg sume nye aku potong time tu..sb target aku nk bt timing terbaik..!hinggala last 2km..aku bejaya menempatkan diri dikalangan 20 terbaik....time tu baru la aku nmpk otai2 runner...timin aku di garisan penamat ialah 53:42..

bagi aku training endurace aku sepanjang kat perak ni bebaloi..time tu jugak aku bekenalan dgn member baru..shah & imran..diorg ni dari shah alam jgk..imran tu knal aku sb tgk uitm runner punye blog..

diorg punye passion pasal running ni bleh tahan jgk....
n dipendekkan cerita shah tumpangkan aku balik ke sri iskandar..sb kampung die kat area situ jgk..sblom balik kitorng makan mee rebus ramli kat ipoh!
fuuuh..mmg bleh tahan sedap mee rebus die..

MISSION UTK ARI NI COMPLETED...

Seminggu di uitm perak..kesimpulannya..
jadi urusetia ni mmg penat...penat nye betambah sebab urusetianye ade 4 org je..
slalunye ade 5-6 org..
tapi pengalaman kat sini best jgk..dapat knal2 dgn staf2 pusat sukan.dpt kwn baru n dpatla sket duit poket..huhuhu