Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

injury problem...

salam,

hmmmmmm.......(mengeluh)
untuk pengetahuan semua, dah lebih kurang seminggu aku berehat selepas GE race minggu lepas..aku pun xtau ape masalah kaki yg sedang melanda diri aku..
aku mmg tgh sedih n kecewa skarang ni..

nk jln pun tehinjut2..kalo bgun tido tu rase sakit nye lagi teruk...
mmg keadaan skarang membuatkan aku resah xtentu pasal...

makan pun aku dah xjage..main bedal je sume..yela..duk umah makanan sume xmenepati citarase aku..sume lauk pedas..nk xnk mmg kne mkn la jgk..kalo xmakin kurusla aku ni..huhuhu....
skarang ni.. mmg bgun pagi, lepas subuh je msti aku smbung tidur smpai ke tgh hari...kalo xmmg lepas subuh tu msti aku dah kuar sorang2 pegi joging....ape nk jadi ni?????? adoi..mmg mental aku agak down skarang ni...

mmg aku xbleh biarkan keadaan ni berlanjutan..
walaupun aku perlu berehat..mybe seminggu lagi..tapi aku rase aku perlu kuatkan semangat..
aku perlu buat plan baru....aku perlu kuatkan mental..aku perlu disiplinkan diri...ape yg boleh dibuat selain dari running training??

mmg aku rase sedikit down...mmg tiba2 semangat kurang....
yela..pagi petang asyik temenung je tgk tv..nk training xboleh....
mmg aku rase tesiksa..huhuhu..sedih2...

aku rase aku perlu btol2 kuatkan semangat..aku perlu bt planning yg baru..
aku kne disiplinkan diri..bukan utk running training..tapi utk pulihkan semangat aku dan mengelakkan fitness aku terus down...

ape yg perlu aku buat sekarang???

1)tiap2 hari- pagi dan petang..kne kasi rendam kaki dalam ais..biar kaki ni rest btol2...
2)makan glucosemine sblom makan pagi...
3)makan ubat2 ape yg patut mengikut jadual
4)buat jadual utk workout training..setiap hari punye jadual..
5)jgn malaskan diri..jog 10minit sehari pun okey..kan dah ade kasut supernova yg di sponsor..huhu..pkaila buat training...
6)jaga makan..jgn bedal je sume benda...ais2 tolong la stop...huhu

aku anggap kecederaan yg berlaku ni mgkn ade hikmahnye....
syukurla skarang ni mmg xde event..so aku bleh berehat sket...aku berdoa supaye kaki aku ni cpt sembuh...mmg dah xtahan dah nk "menyongket"..hehehe...

aku harap kaki aku ni akan baik menjelang minggu depan...mmg keadaan ni membuatkan aku supaya lebih berdsiplin...jgn manjakan diri..jgn biar sakit tu membuatkan kita lemah...lawan! lawan! dan tetap lawan!!!huhuhu..aku perlu lawan..lawan sakit..lawan negatif thinking... ..be POSITIVE..

insyaAllah, aku perlu lawan dan boleh lawan....TRUST YR SELF!! kuatkan MENTAL!
"untuk berjaya dlm sesuatu perkara..kita perlu ubah diri sendiri dulu..ubah cara kita supaya menjadi seorg juara..bukan mudah..dan kena buat sesuatu yg kita tidak suka..sesuatu yg lain dari org biasa lakukan..."


aku kne training..xlame lagi nk pegi sukan MASUM...mmg dah lame aku impikan nk pegi sane.....
kawan2 semua.....harap kamu semua tolong doakan aku cepat sembuh....aku dah xsanggup menunggu keadaan ini berpanjangan..huhu
terima kasih..


6 comments:

adek dush said...

get well soon bro...
bole 'menyongket' lg...
hehe...nk g swim jom...
kc rilex skit kaki...

aku kaki LARI said...

syah>adek dush

thanx bro..ko kat mane??best jgk swim..nk swim kt mane??

adek dush said...

aku kt ampang bro...
swim kt uitm best bro...
xpanas...kalau hujan pon stil bole swim...

aku kaki LARI said...

syah>adek dush

orait bro..aku xpasti balik shah alam bile..esok mybe balik kejap je...

pJarT_FiZa said...

hopefully u get well soon...
take care kaki...jgn malas2!!!
mkn ape yg patot..
take care

aku kaki LARI said...

syah>fiza

thanx fiza..
thanx for da support..")