Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

One Mile Dash : New Year Bash 09



WHAT : One Mile Dash : New Year Bash
WHEN : 31st December 2008
START : Jalan Doraisamy (Heritage Row) Jalan Sultan Ismail
FINISH : Dataran Merdeka, Kuala Lumpur
TIME : 8.00 pm (First Start)
MEDAL : Top 20 only!

31 dis - rabu. buat pertama kali aku akan menyertai larian pada waktu mlm.dah sblom race ni bermula aku telah survey route event ni beserta timing record yg bleh aku buat berdasarkn pace atau tahap kemampuan diri aku... tahap VO2 max yg mampu aku tahan..

aku juga agak seronok pd event ni kerana ade dikalangan ahli Runners Club yg turut sama menyertai larian ni..walaupun kne dtg sendri2..aku hanye jemput diorg kt kL sentral..tp yg kurang sronok sb agak lewat ke tmpt permulaa...tidak lupe jgk kpd adik aku,shahir yg bt pertama kali join aku sertai race walaupun die ade masalah semput..hehe

mmg kecewa sket sbb kategori aku adalah kategori yg paling rmai kenya..adoi..mmgla diorg sume bedesup..dah mmg tahap diorg tu laen..tp ade jgk budak2 india yg nmpk hebat dlm kategori ni..race pd ari ni pun xdela rmai sgt..lelaki dlm kategori aku adela dlm 23 org..medal total 20..n aku race bleh kot n berada dlm kelompok 20 tu..

race aku bermula tepat jam 8.15 mlm..bermula ditmpt yg agak happening..sb mlm ni ade smbutn tahun baru...msti org2 yg tgh lepak kt warung2 tepi ni pelik sb ade jgk org yg nk lari tgh2 mlm mcm ni..dh la nk smbut new year..huhu
lantakla ape kate org..asalkan aku happy dgn ape yg aku buat..ini adalah hidup aku..org yg btol2 tau passion runing je yg tau ape yg aku rasekan...pada awal race aku hanye mantain aku punye pace biase..aku tau..kalo aku awal2 dah pecut mmg confirm xsmpai garisan penamat dan pancet..huhu.aku tau tahap kemampuan diri aku skang..training pn xkonsisten..nasib baik satu batu je..

kenya semakin laju..tapi kelibat diorg kat dpn masih lg bleh nmpk..smpai kt dpn sogo aku tgk jam.dah timing aku ketika itu menepati sasaran asal..iaitu diwah 3:00 minit..aku just maintain aku punye pace..xtaula apsal xbleh nk push sgt...ade sorg brader ni potong aku..huhu..aku tgk kaki die mmg lajula...n aku tau kalo aku kasi kaki aku laju mcm tu mmg alamat xsmpai garisan penamat..hehe


dah akhirnya...aku smpai digarisan penamat dgn catatan masa 5:08, fuhh!mmg mengah abes..maksimum heart aku time tu xla semaksimum mane..dah mmg tak tau apsal xbleh nk push...kedudukan aku ialah tmpt ke 9..dibelakang 5 org mamat kenya...huuhu..


aku agak berpuas hati dgn pencapaian aku mlm ni...keadaan kt dataran merdeka mmg tgh meriah..sume nk cowndown new year mlm ni..mmg best!...



ini adalah tahap pace sbnar aku...cuba tgk 1 mile punye timing..


MY_distance: 1 mile
MY_category: Men 19-25 Age Group
MY_bib no: C 613
MY_shoe: adidas ADizero BREEZE + cushion
MY_timing: 00:05:08
MY_ pace: MY_placing: 9th


berdasarkan keputusan aku dlm race ni..aku tidak terlalu terkejut kerana ini mmg tahap kemampuan sbnar jantung aku.walaupun aku merasakan tenaga yg aku gunakan tidaklah semaksimum mungkin.
ini kerana badan yg xsempat nk panas dah smpai..huhu dan keadaan bndaraya kuala lumpur yg mempunyai tahap pencemaran udara yg kronik..huhu


tahniah juga kepada ruby dan fifi kerana mendapat placing terbaik..dpt kasut crocs tu..best2..hehe..tahniah kpd sume ahli Runners Club yg turut sama memeriahkan event pd mlm ni..yg xbest nye xde org yg bwk kamerala...adoi..



No comments: