Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

LISTEN to my body.... PART 1

lala2lala2lala2
THURSDAY (29 Jan 2009) - aku pulang ke shah alam kerana ade urusan yg perlu di bereskan..so ptg tu....cuaca nmpk agak mendung...mcm biase rutin harian ke stadium uitm...ramai jgk yg jog ptg ni..walaupun uitm masih lagi bercuti... so ape yang mampu aku buat ketika kaki belom okey?? sbnarnye kaki memag tak okey time ni....huhu...tapi macam biasela aku ni..pantang tengok stadium n pantang tgk org jog....memang rase nak menyongket je..huhuhu.. so target aku ketika itu ialah just jog dalam trek 10 round... yela..kurang2 bleh training utk kuatkan mental... tak lame lagi nk berlari kat MASUM... mmg mula2 jog agak slow....so bile dah panas sket baru la laju kan pace..mmg kaki okey sket time ni..tiada sebarang tanda kecederaan..hehe..bila pace sudah mantain, mental mula down..huhu..mmg betol seperti yg aku fikirkan...lari track ni mmg laen macam sket..nak mantain pace bukan senang...baru 4 round (1.6km) aku dah rase penat n mcm2 -ve thinking dtg....tapi aku kuatkan hati..target msti diselesaikan...mmg byk cabaran kalo nk lari track...time tu jgk aku berfikir..patutla Haile tu lari laju kat road..sbb mental die dah cukup kuat utk hadapi tekanan mase event kt track...otai2 road runner semuanya bermula dari track event baru la ke road event...so mental diorang akan lebih kuat dan bersedia....salute2..

so aku rase bile aku main event track semula mybe aku dpt belajar something yg baru dan dapat meningkatkan lagi prestasi running aku...insyaAllah...akhirnya, 10 round track berjaya aku selesaikan...fuhh..mmg penat..tecungap2 aku lepas lari...padahal baru 4km...huhu..mental2...ni detail training ptg ni:

MY_shoes: adidas SUPERNOVA glide
MY_starting time: 6:00 pm
MY_vanue: stadium UiTM
MY_max HR: 193 (96%)
MY_average HR: 181 (90%)
MY_SPEED: km/h
_max: 17.0
_average: 13.8
MY_distance: 400m X 10 lap (4.0km)
MY_finishing time: 16:32

hmm..mmg agak slow training ni...huhu..tapi tak pe..kaki kan blom okey..tapi...lepas je lari 4km tu aku pegi berehat jap....n saje2 la sarung kasut adizero BREEZE aku utk cooling down..tetapi...bile dah pakai kasut ni...Aura nak 'menyongket tiba2 datang'....hehehe..serius..kaki mmg rase ringan je nak lari laju time ni....huhu....memang bahaye la pakai kasut adizero ni...semangat nak lari laju tu mmg tiba2 dtg n tak tau datang dari mane...memang patut pun pkai kasut ni utk event je...kalo pakai hari2 boleh tecabut lutut...huhuhu...aku memang dah tak pk injured dah time tu...zuuup! bedesup lari 400m..mmg tak rase penat..pastu jog sket..di 200m terakhir..zoomm! aku pecut balik...selepas itu...huhu...kaki dah rase laen macam..hehehe (padan muke)...then aku stop la berlari n stat cooling down di atas rumput...jam 7pm, tiba2 hujan turun dgn lebatnye...mmg dah tak bleh berjalan balik umah dah time ni..so termenungla aku keseorangan di dalam stadium...solat maghrib kt sini n tunggula sorng2 smpai pukul 8 lebih n bile ujan dah reda sket aku berjalan pulang...


No comments: