Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

LISTEN to my body.... PART 2

lala2lala2lala2lala2
SUNDAY (2 FEB 2009) - waaaaaa! (meraung..huhu) sudah dua hari aku berehat....ni sume sbb lari pecut khamis lepas...huhu..tula..sape suruh lari laju2...(padan muka lg skali..hehe) Mmg dua hari lepas, nk jalan pun tehinjut2..sakit ooo kaki...so duduk umah jela aku..mlm semalam aku dah bagi kaki minum ais....hehe..so ari ni kurangla sket..huhu..n petang ni aku rase aku perlu turun berjoging...sbb dua ari dah rehat..bahaye kalo rehat lame2...dahla duk umah makan mcm2...huhu.. so petang ni aku rase tempat terbaik nk jog ialah di KLCC Park... sbb surfacenye yg lebih lembut berbanding jalan raye...kat umah aku mmg tak de stadium..klcc jela yg tedekat n paling snang nak pegi....yeeaa! jom2...mmg semangat nk jog kat sane....walaupun pergi sorang2 je...huhuhu

hari ni mmg pelik..sbb tak ramai orang...mybe sbb awal lagi kot..jam baru pukul 5.30pm...target running hari ni mmg aku tak pasti..sbb kaki aku mmg belum okey...so, LISTEN to my body..kalo ok teruskan..n kalo rase sakit behentila..mmg keadaan sekarang tak mengizinkan utk aku push lebih2...running..running...n running...ni detail training ptg ni:

MY_shoes: adidas SUPERNOVA glide
MY_starting time: 5:45 pm
MY_vanue: KLCC PARK
MY_max HR: 192 (96%)
MY_average HR: 178 (89%)
MY_SPEED: km/h
_max: 18.5
_average: 13.0
MY_calories burn: 345 kcal
MY_distance: 5.45 km
MY_finishing time: 25:07


5 comments:

fusuna said...

kalau injured baik rehat jap dlu takut nanti lagi teruk kaki..lagi rugi woo xble lari..

aku kaki LARI said...

syah>fusuna

btol2..aah..rehat memang rehat..tapi kalo rehat tak buat ape menambah lemak je nti..hehe


syukur,kaki makin okey skarang...thanx ye..")

fusuna said...

tak tambah lemak la.. sbb org yg dah fit metabolism lebih tinggi.. lagipun bukan rehat sebulan ke berminggu2 ke.. plus.. kalau jaga pemakanan still ok.. hee.. smoga kaki sembuh beik2 noo

zulhassan said...

pergi farmasi beli ARcoxia telan sehari sebiji tapi ubat ni mahal sikit dalam $5 sebijik. Biasa 4 hari dah ok + dgn ais.

kalau sakit kuat sangat beli 90mg kalau tak 60mg pun dah ok.

aku kaki LARI said...

syah>zulhassan

salam abg zul..
thanx 4 da info...ubat tu utk ape sbnarnye???