Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

uitm runners club da BEST!

salam,

hari ini adalah event pertama yg aku join selepas GE 20km bulan lepas. Tetapi kecederaan kaki ku ini masih lagi berpanjangan...ini menyebabkan aku tidak dapat menyertai Larian ADUN Chempaka yg semestinya best dan mencabar dengan kehadiran runner2 dari seluruh Malaysia..huhu..so aku tepakse la menarik diri, tetapi aku tetap jgk join event yg telah diadakan di UiTM shah alam. iaitu MEGATHON 2009... mmg sbb utama nk join event ni just for fun n nk tgk tahap fitness aku yg dah lame sgt tak masuk event...n yg lagi penting, aku join dis event utk promote my Runners Club... mmg semangat utk club membuatkan aku tetap nk join event ni n try my best... aku mmg tahu yg kaki aku masih belum pulih..tetapi aku yakin yg tahap kecergasan aku adalah pada tahap yg agak baik... walaupun sudah 3 hari berehat tanpa berbuat ape2...makan..tido..huhuhu

ni detail event pagi tadi: (08.02.2009)

MY_event: MEGATHON 2009
MY_shoes: adidas Adizero BREEZE
MY_starting time: 8:54 AM
MY_venue: stadium UiTM
MY_distance: 6.27 km (RS200sd footpod)

MY_max HR: 195 (98%)
MY_average HR: 181 (90%)
MY_SPEED: km/h
_max: 17.3
_average: 12.7
MY_calories burn: 469 kcal
MY_finishing time: 29:32.2
MY_position: 1st

sebelum event bermula, aku telah diminta utk mengendalikan warming up MEGATHON...huhu..mmg segan sbnarnye..tapi dah die panggil name aku tiba2..mane aku tak mengelabah..huhu..takpela..club punye pasal...selesai warming up..semua ke garisan pemulaan..pada mula nya target mmg nk slow pace aje..tapi..hmm..bro imran plak tibe2 bedesup laju..tekejut jgk aku..huhuhu...mmg kalo tinggal jauh sgt mmg dh tak larat aku nak mengejar nti...huhu..disebabkan bro imran bedesup ke depan menyebabkan jarak aku, die dgn peserta2 lain semakin jauh..aku just mantain pace aku...n mula2 jarak aku dgn bro imran agak jauh..aku just mampu follow die dari blakang..mmg aku dpt rase yg kaki aku tak okey...dan ketika menaiki bukit engineering bro imran agak slow..die sruh aku teruskan...n aku just maintain pace aku mase naik bukit...bro imran ckp kat aku die demam..mybe sbb tu die xbleh nk perform..mmg bro imran ni mcm "pacemaker" aku la...hehe..utk menjarakkan kedudukan....


apabila menuruni bukit utk ke pintu utama UiTM, kelibat sume runner mmg aku dah tak nampak...aku just maintain pace aku....dan follow kereta pengiring....kalo aku lari sorng2 mmg bleh sesat...mmg agak panas dan aku rase agak penat...mmg kurang endurance....dah lame tak lari naik bukit..asyik lari dalam stadium je..sedih btolla...bilela kaki mau baik...hhhmmm...naik bukit, turun bukit..dah berlari kat road yg landai semula..dan last skali naik bukit kat anggerik...mmg penat..huhu..aku just mampu maintain je..pancit2...huhu...dan akhirnya aku smpai digarisan penamat di tempat pertama.dgn catatan masa yg agak slow 29:32..apa2 pun tahniah pada diri sendiri..hehe..

tahniah juga kepada ahli2 runners club yang berjaya berada dlm kedudukan top15..so ari jumaat nti jom ramai2 kite pegi dinner MEGADAY okey! hehe.....mmg aku bangga dgn semangat budak2 runners club...aku tau diorng ni sume bersemangat bile join club ni.....dpt tgk diorng sume tamatkan larian mmg buat aku happy..hehe...aku just mampu ajar ape yg aku tau pd ahli2 runners dan kongsi ilmu dgn diorg....mmg FEEL running bersama club ni different dgn running sorng2...lebih heppening n enjoy! hehe...TAHNIAH pada semua yg berjaya menamatkan larian....! dan minggu depan kita akan join FTAAA Cross Country...so..keep training... dan sekarang ni (mase tgh post blog ni) kaki aku tgh meronta2 kesakitan...huhu....mmg aku ni time lari sakit sume ilang...(tak ingat dunia..huhuhu) dah abes lari sakit datang la balik...hehehe..bahaye2...

buat masa sekarang, memang aku tahu yg running spirit aku masih kuat...dan aku mampu lawan mental aku..aku tahu aku bleh lawan -ve thinking...aku tahu aku boleh lawan sakit...FIKIRKAN BOLEH!! tetapi aku jgk tahu yg condition kaki aku tidak begitu baik..so..ape yg perlu aku buat?? hmmm...kalo asyik nk lawan diri sendiri je tak bleh jgk.....mmg tak berapa baik utk long term...aku masih mencari jawapan...

*sila la dengar lagu FIKIRKAN BOLEH kat layout sblah kiri blog ni....MY SONG...")


1 comment:

adek dush said...

perghh bro..
siap promote lagu lagi...
hehehe...
congratz bro