Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

dalam proses pemulihan..

What : Larian Bersama Bomba
When : 10th May 2009
Where : Dataran Merdeka, Kuala Lumpur
Distance : 10.83km
Medal : 75th for Men Open


hari ini adalah hari besejarah bagi diri aku...ini kerana hari ni adalah penampilan pertama aku pada event2 besar setelah sebulan lebih berehat panjang atas kecederaan Shin splint yang melanda kaki aku..huhu

seminggu yang lepas mmg aku berpk2 jgk sama ade nk join ke tak event ni...aku mmg tak pasti condition kaki aku dan juga kemampuan jantung aku yg dah hampir2 bekarat ni. sbb sebulan tak training....tetapi dengan rasa was2 aku pegila jgk register kat FTAAA...kalo tak join pon dapat baju kire okeyla...

so..semalam aku pk baik aku join je event nii..running for fun..bukan nk menang pape pun..lagi pon dah lame tak jumpe kaki lari yang lain...aku betolak dari umah jam 6.30pagi.abah aku anta ke dataran merdeka...memang ari ni aku agak teruja jgkla..sbb dah lame tak rase perasaan nk berlari2..huhu

target aku ari ni just nk tamatkan larian dalam masa 45minit...mmg xde target laen..harap2 kaki aku pon tak buat hal la arini..mmg takut jugak tiba2 melarat nti...perasaaan aku sesampai je kat dataran merdeka mmg sgt gembire...dengan suasana org tgh warmup dan dpt jumpe dgn rakan2 kaki lari...

-aku baju kuning-
sempat beramah mesra dgn abg zul azlan..huhu


aku mulakan larian dlm group belakang skali...slalu time race mmg nak duduk depan je...tapi arini mmg tak target ape2 placing..so berlari ikut kemampuan akula...mmg bt mase skrang aku tak setanding dgn top2 runner yg mmg dah mantop lariannye....huhu

berbekalkan oksigen yg ade aku memulakan larian...mmg perasaan nk bedesup dan menyongket time start race tetap ade dlm hati sanubari aku ni...mmg tak dpt dinafikan nk memecut je rase...huhu..tapi aku kne la sedar diri...fitness aku bukan la mcm dolu2...

so maintain pace jela time ni...lari punye lari..jantung aku dah rase laen mcm...tgk meter jantung pon dah 190...aku ingat biase jela..tapi dh lari 25minit pon meter tak turut2...makin naik ade la..parah2..memang sahla jantung aku ni dah karat...smpai kat jln duta..langkah larian dah berterabur...dgn tibe2...abg hamidon potong aku...memang aku dah tak terdaya da nk ikot pace die...tgk jela aku time tu...huhu..zuup! die pun ilang lah dari pandangn...pastu...giliran uncle plak potong aku...huhu...ape kan daya..kaki aku plak buat hal time tu...mmg aku bertahan jela...dah xbleh dah nk tambah pace..jantung memang dah nk meletop dah..aku pon tak tau la brape kali aku behenti utk dptkan oksigen...huhu...pastu uncle pon ilang dari pandangan..

-aku sempat jgk ucap gud luck kat abg zul azlan, uncle sedang posing dpn kamera..hehe-

lari punye lari..smpaila kat area dataran merdeka...memang aku dah tak larat gile dah time tu...mata pon dah pejam celik..pejam celik...xpnah lagi aku rase mcm ni..ni baru 10km..sgt seksa rasenye...huhu..rase mcm menyeksa diri kalo tak training..haha.padan muke aku!

starting time: 7:31:36 AM
date: 10.05.2009

MY_bib no:
A1225
MY_shoes: adidas Adios
MY_vest: yellow Adios

MY_timing: 00:48:19
MY_distance: 10.84km
MY_placing: 47th

MY_max HR: 200
MY_avg HR: 195
MY_calories burn: 573kcal

-dah pancit gile dah time ni..bile mase pmtey amik gmbar pon aku tak prasan, slalu mmg senyum time posing amik gmbr..hehe, tp ari ni lari asyik pejam mata je..dah pancit sgt...huhu-

slalunye kalo ade lagi 1km nk abes race msti aku dah tambah pace..tapi ari ni 1km terakhir plak kaki nk crem..adoi..teruk btol la mcm ni...sesampai je kat dataran merdeka nmpk bro daud yg setia menanti amik gmbr kwn2..thanx bro...pmtey pon ade jgk..thanx pmtey! kalo xde member2 yg amik gmbr time lari memang tak berserila blog aku ni dan event2 ni...huhu..gmbr jela kenangan yg ade...dan penyeksaan jantung aku ni berakhir dgn mendapat tmpt ke 47..catatan masa 48:19...huhu...3 minit tersasar dari target aku...sbb last 1km dah tak mampu dah nk tambah speed...

kesimpulannya:
aku sgt gumbira hari ni..walaupon lari tadi dah hampir2 nk pengsan tapi kepuasan tetap ade..lepas lari paling best..dpt jumpe dgn kaki2 lari dan bdk2 club..tahniah pd diorg sume..walaupon rmai yg tak dpt medal...medal siket sgt..ade ke patot 75 medal je yg ditawarkan...kesian kat kwn2 yg dah pulun nk dpt kan medal...ape pon, aku berpuas hati dgn pencapaian aku hari ni...pace memang dah slow..kaki plak sakit..tapi aku berjaya mempraktikkan pose teknik yg aku blaja..memang byk perubahan...cume dah endurance takde, teknik ape gune pon tetap tak bleh laju...huhu.. dan akhir kata, aku rasa skang aku dah besedia utk berlari balik...walaupon lari slow tapi okeyla dah bleh lari2...dolu2 time injured teruk nk jog pun tehinjut2...syukur kaki dah makin pulih skang...



9 comments:

adek dush said...

alhamdulillah bro....
nt SCKL marathon kite nyongket eh...
gudluck!

aku kaki LARI said...

hehe..
thanx bro..syukur dah bleh lari sket2 skang..abis lari pon tak injured teruk..okeyla kot..slamat training utk full marathon! gud luck!

fusuna said...

trening balik jap je tu improve balik ni, bdn akan cepat catch up nanti sbb b4 ni dah mmg fit

aku kaki LARI said...

syah>fusuna

thanx fusuna...tula..bru nak start lari2 balik ni..harap kaki makin cpt baik..tc

M.r. B.r.i.L.L.i.A.n.C.e 2009 said...

yooo wassup..!!
hang da ok ke blom
SCKL daa dekat..
trek KSN tue masok kene bayo..
tp time aku masok.. xde lak depa minta ape2.. so.. gune free jer ler.. hahaah.. mai laa.. trun sekali..
LAWA KASUT.. LEH REMBAT X.. kekeekke - JIN KUNING -

adek dush said...

salam bro...
apsal down skg bro?
jgn arr mcm 2...hehe...
injured lg ke bro?
ko kene wt cross training kot bro...
kl maraton da dekat nih..
xkn x mau 'menyongket' kot bro...
hehe...

naz said...

salam..
saya excited tgk blod sedara ni..bagus!.saya pun berlari gak tapi suka2 je...ada la join larian tapi skang dah slow.nak start lari balik.nak join kl marathon half marathon tapi dah tak bleh nak register.melepas...kalo ada sape2 yg tak jadi lari 21km baitau la ek saya bleh ganti..saya bayar.huhu..

nazli 0163815618

kaki LARI said...

syah>adek dush

huhu...
rase2 target utk SCKL dalam kenangan je la..
performance agak kurang..

kaki LARI said...

syah>naz

salam.mr.naz..
salam pekenalan...terima kasih atas komen saudara..bro boleh start join adidas king of the road bulan 8 nti..
antara event yg paling best kat malaysia...

selamt berlari..