Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

NEWTON + POSE TECH = BEST PERFORMANCE

always EnJOY!

What : Siemens Run
When : 19th July 2009
Where : Dataran Merdeka, Kuala Lumpur

MY_distance :
10.25km according mr.Choi GPS
MY_bibs no : A894
MY_shoes : NEWTON running (thanx again to mr.Choi)

MY_starting time : 7:28AM
MY_max HR : 193
MY_avg HR : 186

MY_timing : 00:38:23 (new PR)
MY_placing : 11th (placing 1 to 10 kenya..adoi...xde rezeki..huhu)


my_story :

ini adalah kali kedua aku join siemens run..last year adalah yg pertama kali aku join..memang aku stat minat dan bersemangat gile running pon sbb join siemens run tahun lepas...sbb mase tu pertama kali aku menang prize money..huhu..dpt RM100 tu..sape la sangke kan..lari xde la laju sgt..tapi dpt no.9..dah rezeki....alhamdulillah.timing tahun lepas ialah 37:45 dengan jarak larian 8.7km...dan sesungguhnya setiap tahun semakin ramai runner2 baru yang muncul (budak2 yg dah masuk kategori open..huhu) dan mamat kenya pon semakin ramai..tak tau la apsal ramai sgt....so competition semakin sihat (kot) dan nk dapat medal n best placing pon susah o00O skarang...memang kena berusaha lebih la saban tahun....huhu..tu pon kalo kaki sentiasa dlm condition yg baik..insyaAllah.. ni result aku last year CLICK

Pengalamanku Bersama NEWTON


aku & NEWTON

sbnarnye ini adelah event kedua dlm mase 2 minggu ni (olympic day run & siemens run) aku mengambil risiko menggunakan kasut yg tak pernah aku guna sblom ni..training tak penah pkai ni kan pulak time race.... kasut yg dimaksudkan ialah NEWTOn ruNning... memang dah lame aku nak test kasut ni..tapi kalo nk beli memang dah tak temampu (mahal sgt!) dan sgt susah nk jumpe kat Msia..first time aku tgk kasut ni mase exhibiton kat Singapore (mase SCSM) disember tahun lepas..memang pelik tgk kasut newton time tu dan takde tarikan langsung tgk kasut ni time tu...huhu...

tapi lame2 aku blaja pasal running teknik terutama POSE TECH...dan dari situla aku mula mengenal kasut newton ni...tula org ckp.."tak kenal tak cinta kan.." haha! so tanpa di sangka2 bos besar Saucony, mr.choi sedang mempromosi kasut ni pd kaki2 lari kat msia...aku pon ape lagi...memang dah hepy keriangan time tu sbb dapat jugak aku merasa kasut NeWTON ni...mmg teruja gile time tu..huhu...tapi tula..mmg aku tepaksa amik risiko utk gunekn pada race buat kali pertama... sbb experimen hanya boleh dilakukan pada diri sendiri... sbb kalo tak TEST mmg kite tak tau ape yg akan berlaku...so aku perlu amik challenge ni...persoalan yg dibuat ketika itu ialah, adalah kasut NEwton ini sgt hebat seperti yg di promosi dan di perkatakan dlm internet?? so dlm hati time tu...wait and see jela...

pengalaman last week mmg aku mls nak cite..so aku trus jela smbung pengalaman minggu ni...mmg mingu lepas aku pon tak sangke aku bleh buat personal best timing..adakah kerana kasut Newton ni??? 55% kesimpulan yg aku buat memang memihak pd kasut newton ni..tapi last week punye jarak tak berapa jauh....so aku tak jadi kan itu sbg ukuran kebagusan kasut NewtON yg aku telah cuba...huhu

So, dis week...jarak larian ialah 10km...ini adalah jarak yg biase dlm setiap event..memang sgt sesuai utk menguji kemampuan fitness aku ketika ni....dengan menggunakan POSE TECh bersama kasut NeWTON...adakah akan berlaku keajaiban??? haha!...ini adalah experimen yg kedua yg aku lakukan...kombinasi antara POSE TECH dan NEWTOn...

hampir 3 bulan aku belajar mempraktikkan pose tecH ni...mmg agak susah..yela..bukan ade trainer yg bleh ajar teknik ni secara live kat Msia...sume ade kat amerika...huhu...aku pon bukan nye ade personal coach yg bleh ajar teknik lari...so mmg kne blaja dari video2 dari internet dan baca artikel2 pasal Pose TEch ni... sume atas usaha sendiri...ni sume tentang passion...kalo ade peluang mmg aku nk jumpe sndiri dengan pengasas PoSE TecH ni dan mintak die buat satu Running Clinic kat Msia...kan bagus...supaya sume runner2 kat Msia dpt menggunakan teknik ni dlm larian seterusnya dpt mengelakkan diri dari kecederaan..sbb kebanyakkan kaki lari msti akan ade problem pada lutut..tu yg bahaye utk long term..sbb maen balun je lari...huhu..(dulu aku pon same)

waaaa! da ngantOk la...sambung story esok..huhu


4 comments:

zulhassan said...

mmmm... buat report separuh, potong stim $^&$@#!&*(

kaki LARI said...

hehehe..sabo2..da ngantok smlm..

zuddin said...

teruskan berlari bro.. keep on training.. azam ke olympic kan? bguz2..

Anonymous said...

hurm...pe la cite tak habis!!!