Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

i'm NOT GOOD enough....aku "keseorangan"...

-aku dan NEWTON-

SHAH ALAM adidas king of the road '09

What : Shah Alam adidas King of the Road
Where :
Stadium Shah Alam , Shah Alam
When : 2nd August 2009

MY_distance : 11km (rase mcm lebih je...seksa aku lari..)
MY_starting time : 6:57 am
MY_bibs no : E
MY_shoes : NEWTON Stability Racer

MY_ max HR : 192
MY_avg HR : 184
MY_calories burn : 562 kcal

MY_finishing time : 46:21
MY_position : 12th (depan aku 8 org kenya + 3 org india toprunner..laju gile diorng)
(takde rezeki lagi..huhu..kecewa aku..)

hmm...disebabkan kecewa so rase agak malas jgk nk cite pengalaman arini...tapi mmg byk jgk pengalaman baru aku blajar dari race ni...

-bersama kaki2 lari & geng chap AYAM-
(ni jela yg happening..huhu)

KESIMPULAN:

1) baru satu km aku da rase laen mcm...mmg rase bdn pon tak sedap je nk lari....tak taula apasal mental tibe2 down..rase nk benti pon ade jgk...padahal baru nk msuk 1 mile...

2) awal2 aku da bedesup...so salah sendiri la beb...bile trun je 1st bukit lepas bulatan 3 org malaysian runner potong aku...(temasuk mr.murali yg hebat...tak pkai kasut kot..fuuhh..) pastu sume ilang..tinggal aku tekontang kanting belari keseorangan...

3) aku masih lagi fobia bile turun bukit...dah pkai NEWTON mmg dah laju time trun bukit..tapi seba salah nk laju ke tak..risau kat kaki aku kang buat hal..dah la jauh lagi...

4) aku pon tak tau mcm mane nk smpai speed next level...mmg nk follow 2nd group yg kt dpn mmg blom mampu lagi...4minit kot aku kne tinggal...kalo dgn group 1st (group kenya) tak payah citela...hilang terus...

5) problem jgk pkai kasut yg baru tak pnah pkai bt training or race...ni terus balun buat race 11km...rase jgkla keras semacam...

6) mmg weak gile arini...sbb aku lari sorang2...nmpk 2nd group sayup2 je kat dpn....da tak mampu den nak kejo...

7) bosan plak rase race arini, lari sorng2 je sepanjang 10km..
mcm time training je rase....aku ajak Ong Kakithon follow..tapi die ckp jauh sgt nk follow...hmm...last 1 km baru la rmai sket org......bosan gile..mmg tak sronok arini...tak feel la running arini...(mybe sbb jarak pon tak jauh..lari sorng2 plak tu...tak enjoy langsung....)

8) perut pon tak taula apsal meragam...nasib baik da buang dlu pagi tadi..huhu..kalo tak tepakse la masuk pit stop time tongah lari....

9) ade satu je yg best..dpt jumpe kaki-kaki lari..n member2...(awek2 kaki lari tak jumpe lagi..haha)...n rase jugak la mcm "king of the road" sebab time lari tadi aku sorng2 je tengah2 jalan...kalo tak mane nak merase belari sorng2 di tengah2 jalan kat shah alam...dan kereta2 yg lalu sume kne benti bg laluan kat aku...kihkihkih...(bosan beb lari sorng...)

byk plak aku complain arini..haha..dah tak enjoy...mmg la byk cite...huhu...
ape2 pon...NEWTON jgkla penyelamat..dapat la cover pace 4:00min/km sket2...kalo tak memang lagi la slow aku lari....da la lari sorang2...tapi yg paling tak bleh trime...kenya half marathon potong aku time last roundabout nk ke stadium shah alam...mmg aku pelik bin ajaib...laju gile diorng ni....nk kata lajupecut, takla laju pecut mcm 100meter....nk kata langkah besar mcm zirafah pon tak jgk....tapi aku masih lagi tak mampu nk follow....hmmm...kne tuntut ilmu kat kenya jgk baru tau rahsia kot...masih lagi berfikir ni...adios

memang berlari "KESEORANGAN" jela aku time Adidas KOTR tahun ni....huhu


11 comments:

M.r. B.r.i.L.L.i.A.n.C.e 2009 said...

tahniah..!!! lepas nie kenya dok termenung laa.. tgk hang sayur depa smua.. huu hehe

adek dush said...

lari sorang2 laju sgt la 2 bro...hehe
tahniah bro...

old_pirates said...

xpe bro.. yg penting ur passion 4 running jer.. pe2 pn.. congrats jgak.. and people always learn from their mistakes... you got talent bro...

pJarT_FiZa said...

awk..
lari sorang2 eh
mest rs cm star kn
hehehe
aritu pon xsmpat nk jmpe kn
huhuhu
byk gak la awk complain kn
huhu
wish u all d best in d future..

kaki LARI said...

syah>mr.brilliance

thanx bro..huhu..tak dapek den nk kejo kenya tu...tapi takpe..nti aku try..kot2 dpt ikut..hehe

kaki LARI said...

syah>adek dush

huhu..xdela..tak laju la tu yg sorng2..nk kejo org dpn da xdpt..sedih btol..thanx bro..

kaki LARI said...

syah>old pirates

alo bro..lame tak jumpe..yes..passion yg membawa aku ke garisan penamat..huhu..tula..blaja dari kesilapan..ade talent ke..xdela bro..biase2 je..

kaki LARI said...

syah>pjart

hehe..star la sgt..rase mcm bukan race pon ade jgk..tula..tak sempat nk jumpe...da xbest tu yg byk complain..huhu..orait see u later..tc

aishahadnan said...

salam...
oooo dah la x dtg jpe ktorng..hurm sombong...

kaki LARI said...

syah>aishah adnan

huhu..bukan sombomg..da pegi da..tapi sume org takde time tu...mane ntah sume ilang..

mclarenna said...

Serious lari sorg bosan gileeeeerrr!!!!!