Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

my PERFECT training plan..GO!

AKHIRNYA...
aku dah jumpa training plan yang terbaik untuk diri aku...
aku juga tau...latihan yang aku lakukan sebelum ni...
menjerumuskan diri aku ke arah kecederaan..
patutla aku senang sangat injured...
sebab main pulun je...
kesian kat aku takde sape yang nak ajar...

memang benar...
tiada jalan pintas untuk laju...
latihan perlu konsisten..
dan perlukan kesabaran....

kini aku tahu dimana kemampuan aku yang sebenar...
semalam..
aku baca banyak artikel bagaimana untuk meningkatkan fitnes..
bukan senang ooo...
boleh baca artikel ni HERE
syukurlah aku ada jam yang boleh membantu aku meningkatkan prestasi fitness aku..
baru aku tau kenapa slalu training plan berminggu-minggu lamenye...
berbulan-bulan..dan bertahun-tahun...

skarang aku ada lebih kurang 5 minggu sebelum PBIM..
so aku dah tetapkan latihan sepanjang 5 minggu ni..
dan yang lebih penting..??
aku dah tetapkan Workouts yang tepat mengikut KEMAMPUAN diri sendiri..
tak kisah la orang nak cakap ape dengan training plan aku ni..
slow ke..lembab ke..
yang penting..ini lah yang TERBAIK..!!


5 weeks training plan


my BEST workouts

-click image for enlarge-


6 comments:

adek dush said...

bro...
ko g penang mcm mane?
aku pon plan nk g sane gk..
wt half jgk...

kaki LARI said...

aku tak tau lagi..
ko pg cmne nti??
bleh jugak kalo pegi skali..

mclarenna said...

Hiiiii...
Its been a while. Looking at your training plan, mak aih...macam mana ni. This will be my first half marathon. Eh nnt kat Penang stay mana yeh? and pergi mcm mana? hehehe...it would be fun to go with a group rather than pergi sendiri2

kaki LARI said...

hye..hehe..first timer 4 half marathon memang menakutkan..mase tu bwk powergel smpai 3..huhu..first time mmg akan rasa cramp..memang sakit..tapi mase tulah paling best..lawan mental n fizikal...hmm..penang nti tak tau lg stay mane..yes..pegi rmai2 mmg lagi sronok..nanti pape i inform..keep training..!

ayamjunior@CAR39 said...

smoga berjaya d musim akan datang..! afiq fillery tue bleh tahan pace die..

kaki LARI said...

thanx bro..semoga bejaya jugak..hehe..eh..die tu memang laju..pace lagi laju dari aku...