Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

gambar sudah sampai...

PBIM FULL RESULT
here

CHECK YOUR RESULT:
here

MY RESULT:
PLACING:
MEN OPEN HALF MARATHON
23/2833


fffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhh....akhirnya gambar smpai...daripada raut wajah dan gaya aku di garisan penamat sudah menunjukkan "kesufferan" yang aku alami ketika itu...tak sangka smpai macam tu skali..bila tengok gambar ni kelakar pon ade jugak..huhu (syok sendiri..)

apa2 pun, syukur alhamdulillah kerana aku dapat menghabiskan half marathon kali ini..walapon tiada apa yana boleh dibanggakan tetapi tahniah pada diri sendiri atas semangat dan kesungguhan untuk menamatkan half marathon kali ni...tahniah juga pada semua Runner yg berjaya...

bila tengok gambar dan berjaya berada di
FINISHING LINE membuatkan aku terus untuk berlari...bukan dipaksa..bukan disuruh..bukan dicabar....bukan di kejar anjing..tetapi semua atas kemahuan diri sendiri...tak kisah la orang cakap aku berlari buat penat dan tak menang ape2 pon....tetapi perasaan mengharungi 21km hingga ke garisan penamat, perasaannya hanya aku yang tahu...

bila difikir2kan balik, aku pon pelik mana datang semua semangat dan kesugguhan untuk menamatkan larian mase tu...tu pasal lepas je garisan penamat sakit sume datang...makin teruk plak tu..time running takde la fikir sangat...sesungguhnya ketika running la kita akan sedar dimana kemampuan kita yang sebenar....lebih dari yang kita sangkakan...semua terletak pada diri sendirii...
RUNNING - STANDING ON YOUR OWN FEET.....kalau nak berhenti terletak pada kaki sendiri dan kalau nak teruskan pon, aku sendiri yang tentukan...

"if you want to FINISH it..you can finish it strong...beyond your imagination..."

kadang2 aku berfikir..macam mana perasaan berlari full marathon??? mungkin aku akan lebih merasai, mendalami dan menghayati apa Running yang sebenar bila aku mengharungi full marathon nanti...mungkin kesakitan ketika itu akan mengajar aku dimana kekuatan diri aku yang sebenar..tapi yang penting?? semuanya perlukan PERSEDIAAN....nak habiskan mungkin boleh....tapi bagaimana nak habiskan dengan berjaya (pada diri sendiri) ??? aku yang perlu tentukan apa perancangan yang perlu dibuat....

insyaAllah,
FULL MARATHON in 2010...

impossible is nothing...






13 comments:

zuddin said...

insyallah bro..
jom try full marathon. :)

Cenna said...

salam.
wahh!! cayalah dan!
21km tuh! congrats2!!

pic tu smart! muke suffering... =p

Zayani said...

gud luck full nti!! ^_^

kaki LARI said...

syah>zuddin

jom2..full next year..hehe

syah>zayani

thanx mia.."0

syah>cenna

sama ani..ape kaba?
huhu..okeyla kot..thanx..

memnag smart kalo tgh suffer..haha!

gerbera said...

ya..semangat ini yang kita mahu. Congrats

kaki LARI said...

syah>gerbera

hehe..thanx...! ")
impossible is nothing..

mclarenna said...

Its easy when you are one of the top runner because when you reached the finishing line, tak BERATUR. Hahaha...I didnt see my picture. Haih I guess they didnt capture it sbb beratur panjang. Cis. Anyway congrats again

fusuna said...

clap clap clap
pasti berjaya punya full marathon nanti :D

kaki LARI said...

thanx huserk..insyaAllah..i will try my best (kalo tak injured..huhu)

kaki LARI said...
This comment has been removed by the author.
thurai OP said...

congrats..!!!

A.Shukri Elias said...

salam ziarah,
keep on running!

aEn jOhari said...

follow aku cpt