Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

next year..POWERMAN i will come..

semalam POWERMAN 2009 telah melabuhkan tirai...memang aku sangat teruja tengok kawan-kawan yang join event ni....teringat kenangan time aku join MALAKOFF UNIVERSITY DUATHLON SERIES 2008...sebab POWERMAN dan duathlon ni sama je..cuma nama je lain..

teringatku pada KENANGAN LALU...MALAKOFF UNIVERSITY DUATHLON SERIES 2008

memang mase tu adalah satu pengalaman yang sangat best....sukar di gambarkan....sebab masa tulah aku mula-mula bergiat aktif dalam sukan running ni....serius aku cakap...memang mase tu ilmu aku ZERO.....ape pon tak tau....lari ikut suka hati...training tak tau...teknik lari tak tau...ape pon tak tau...warming up tak tau...semua pasal running pon aku tak tau...tapi semuanya bermula dengan MINAT dan belajar dari kenalan-kenalan ketika join Malakoff masa tu......

nama-nama yang aku tak bleh lupa...Bird..Mat..Wan...dan Ejad...mereka nila kawan2 yang menarik minat aku untuk running....dan join event Malakoff mase tu....skarang sumenye dah hilang entah ke mana....habis blaja sume dah busy dengan kerja masing-masing....apa-apa pon aku nak ucapkan terima kasih kepada diorang ni sebab menarik minat aku mase tu untuk start aktif semula dlm sukan...masa ni jugak aku mula kenal dengan Bro daud yang skarang dah jadi otai triathlon..bro chan dari UPNM yang otai jugak...dan bro Ong kakithon..boleh dikatakan masa itu...DISINILAH SEGALANYA BERMULA...

TEAM UiTM 2008 kenangan dulu-dulu..dari kiri ejad, Bird, Mat, aku & Wan..

segalanya bermula dengan MINAT....dan seterusnya datanglah SEMANGAT yang aku rasakan luar biasa bagi diri aku...bile difikirkan balik kenangan lalu, terasa sekarang memang banyak perubahan...walaupun baru setahun lebih berlalu...banyak yang telah aku pelajari dlm sukan running ni...
daripada latihan...disiplin...semangat...motivasi...persaingan....kesakitan...kejayaan...mahupun kegagalan..semuanya dah aku rasai...ini yang aku anggap sebagai satu pengalaman dan perubahan yang besar dlm hidup aku....

aku masih ingat...aku mula2 syok nak join MALAKOFF ni pon sebab untuk fitness sblom join KING OF THE ROAD 2008 (untuk event half marathon).....first time masa join malakoff ni perasaan cuak nak start race susah nak digambarkan...tengok mamat-mamat yang pakai baju suit yang ketat2 tu pon dah cuak....tengok kasut diorng...dengan spek mata....blom tengok diorng running lagi..huhu...tengok basikal masing-masing jangan cakapla...sume harga mau paling murah Rm10 ribu...memang saiko abes...huhu...

aku masa tu, basikal pon chap ayam je..brand Poligon...tu pon nasib baik uitm ade beskal yang dah tesadai dlm pusat sukan yang masih boleh digunakan..hampir-hampir karat dah...kasut pon pakai kasut running yang dah brape tahun punye pon aku tak tau....sebab tu je yang aku ade...aku ingat lagi kasut tu..name die adidas CubatoPLUS...memang kasut kesayangan aku skrang ni...aku siap pegi tampal dan paku tapak kasut ni sebab dah haus...hehe...kelakar plak bile ingat balik...semangat runing punye pasal....sekarang kasut punye la banyak...pilih je nak pkai yang mane...syukur alhamdulillah dengan apa yang aku ada sekarang...

semangat ketika tu memang tinggi....walaupon pakai kasut buruk...beskal pon nasib baik ade...tapi semangat lah penentu segala2nya...aku ingat lagi...sebelum MUDS kat UPNM aku eksiden beskal...bahu ni luka teruk..nasib baik tak kne jahit je...nak belari punye pasal memang tahan je sakit...tapi memang aku tak sangka jugak boleh dapat tempat ketiga keseluruhan ketika itu...memang satu kenangan yang sangat manis untuk aku ingati...

DALAM KENANGAN...




kat UPNM..bahu kanan yg luka...



>MUDS 1, UKM : 19 July 2008< VIEW RESULTS >
> MUDS 2, UM : 26 July 2008< VIEW RESULTS >
> MUDS 3, UPNM : 2 August 2008< VIEW RESULTS >
> Top Duathlete, Top & Best Uni< VIEW RESULTS >


POWERMAN 2010??
insyaAllah kalo ade rezeki memang aku nak sangat join event ni tau depan..harap2 ade geng yang boleh pegi sane...basikal pon nak kne cari dulu..memang seronok tengok kawan-kawan yang join POWERMAN tahun ni....insyaAllah aku akan kembali beraksi dalam duathlon tahun depan..tahun ni macam-macam masalah yang datang..dengan injury lagi...harap tahun depan takde apa2 masalah...aku kena berusaha untuk improvekan running 10km...dapat maintain 10km dlm 40minit pon dah cukup baik...prestasi skarang memang aku rasa takde masalah untuk maintain pace training 1okm dengan timing dalam 45minit...

tapi perjalanan masih jauh...so training pon kne konsisten dan doa-doa takdela kne injury yang teruk lagi.....lepas tu kne training cycling plak...dan harap dapat join MALAKOFF duathlon dulu tahun depan sblom ke POWERMAN 2010..insyaAllah...



2 comments:

adek dush said...

jom jom jom...
jom DU bro...
heheheh

p/s : pandai2 je ckp aku otai plak...
aku nk blaja lari ngn ko lg bro...

kaki LARI said...

hehehe..jom bro...
nanti kalo nak reg bagi tau aku awal2 bro...

eh..kire otai dah skang..aritu dpt no 1..hehe