Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

salam,


alhamdulliah, minggu ini adalah minggu yg agak baik bagi diri aku. walaupun kaki masih belum pulih dari injured aku tetap meneruskan training seperti yg dirancang. target aku utk training 10km setiap hari kini berjaya. tahniah pada diri sendiri atas kemampuan, keyakinan dan semangat yg ada dlm diri. aku berjaya menghabiskan mileage lebih dari 40km sepanjang 4 hari (isnin hingga khamis). dan seperti dirancang, jumaat hinggalah race day ahad nti aku just buat latihan ringan je.biarla kaki aku ni berehat sblom race 20km nti...huhu

aku byk menghabiskan masa training di stadium uitm pd minggu ni.just jog n training kt stadium ditemani oleh coach uitm iaitu en.zahid. tiap kali latihan en zahid just suruh aku teruskan latihan seperti biase.mengikut training schedule aku. die pn xnk ganggu sgt ape training yg aku nk bt. mybe die percaya aku mampu handle latihan aku sendiri bt mase skarang. die suggest aku lari atas rumput je minggu ni..

aku juga merasakan minggu ini aku dpt menguatkan mental aku. target pd tiap2 latihan mesti aku patuhi. aku perlu disiplinkan diri sendiri. semuanya diri sendiri. katakan aku nk training ari ni 30minit. so, walau penat n sakit mcm mane pun aku mesti jgk habiskan 30 minit seperti yg telah dirancang. seperti juga target aku minggu ni. aku target nk training everday 10km. so, hujan atau panas, siang atau mlm aku msti jgk habiskan 10km..
apa yg slalu aku fikirkan??

"TRUST YR SELF" + confident + focus on yr training + sematkan dlm hati "IMPOSSIBLE IS NOTHING"

slalu mmg time training aku dah xpk kt org sekeliling.just focus on my target.
mybe kekuatan MENTAL adalah latihan terbaik aku pd minggu ni...

semlm, walaupun ptg dah training 30minit iaitu 100m speed n 60m jog, tp aku tetap teruskan baki latihan 5km pd waktu mlm. mula2 mmg nk bt 5km je. tp disebabkan aku ditemani oleh abg zaini yg bersemangat so aku pn besemangat la jgk. aku mmg xbleh tgk org yg passion ni. aku mmg xbleh lunturkn semangat member yg ade semangat mcm abg zaini yg siang2 keje tp mlm masih ade mase nk training..TAHNIAH bro! so, walaupun kaki terasa sakit n dkt2 nk crem aku tetap habiskan 2 loop uitm yg berbukit bukau dgn tenang...kekuatan mental sekali lg membantu aku..

latihan minggu ni tidak begitu hard sb aku pun xnk la push lg sehingga GE 20km nti. aku juga sekarang ni tgh mendekatkan diri pd trek di stadium yg serba merah..huhu.. aku tgh nk try feeeeeel dgn trek... kne bagi trek sayang kt aku...hehe.. sbb xlame lagi aku akan kembali menyertai event trek. insyaAllah aku akan mewakili uitm ke MASUM pd bulan 2 nanti. event yg mungkin aku sertai ialah 5000m dan 10000m. kalo fitnes ade bleh tambah event 3000m.. huhu

mybe latihan aku pd minggu2 akan dtg akan lebih hard. utk meningkatkan speed n cari confident utk race di trek. bt mase skarang aku masih blom ade confident utk running kt trek dgn jarak yg jauh. sb mmg mental kne btol2 kuat.. mane xnye.. nk kne pusing trek 25 kali??? fuuuh..mmg xdpt bayang ape yg akan berlaku...


TEAM adidas MALAYSIA 2008

KLAVA Open Back to Nature Relay 2009
Organised by : Kuala Lumpur Association of Veteran Athletes (KLAVA)
Venue : Taman Metropolitan Batu, Off Jalan Ipoh, Kuala Lumpur
Date : 11 January 2009
Time : 7.30am
Distance : 3.6km per loop
Runners per team : 3 runners

MY_bib no: AE3
MY_shoes: adidas adizero Breeze + cushion

MY_team name: Cheetah Runner
MY_team member:

1st runner: abg jasni + 12:55
2nd runner: abg hamidon +13:00
3rd runner: ME + 13:21

MY_team position: 4th