Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

lala2lala2
SELASA, 27.01.2009 - smlm mmg aku rase agak tension....so mcm biase menu petang aku nk turun jog..so aku pn xtau apsal petang tu aku rase mcm nk pg jog kat klcc..huhu...tgh hari tu bdk2 club ade ajak pegi klcc..tp aku xdpt dtg..coz aku dah lewat bgun time tu....xnk la org menunggu aku nti....lagi pn bgun je dr tido mmg kaki aku sakit..mmg rase mls nk kuar rumah...


dgn semangat ntah dtg dari mane, aku pun naik la bas pegi klcc....matlamat utama nk jog 10km n timing msti bwh 60 minit...mmg ramai gile org kt klcc park time ni....yela....kan skarang tgh cuti....petang2 lepas tgk wayang msti la org nk lepak2 kt taman..huhu..rmaila org membawa family dan berdating2 bersama pasangan masing2 di taman klcc yg indah itu....huhuhuhu....aku???? just berdating bersama jam kesayanganku RS200sd dan kasut kesayangan..supernova glide..hehehehe

sesampai je kt klcc park tanpa membuang mase aku runing..runing..n running..syukur..kaki xmeragam time ni....hehe..kt sini pn jog best sbb jog atas track..so mmg kurangla sket impact berbanding jog kt atas jalan raye..

ni detail training ari ni...

date:27 JAN 2009 (tuesday)
place: KLCC park
starting time: 5:58 pm

MY_Distance: 11.0km
MY_Speed: (km/h)
max : 17.0
average : 11.9

MY_Max HR: 202 (102%)
MY_Average HR: 177 (89%)
MY_Calories Burn: 754 kcal

MY_Finishing Time: 55:15

MY_shoes: adidas supernova GLIDE
MY_shirt: adidas supernova (black)
MY_mp3: ipod shuffle
MY_sunglasses: oakley

wow!!!! sesuatu yg diluar jangkaan berlaku hari ini...hahaha...! tgk x max HR aku?? 202 bmp?? fuuhhh..! mmg aku xpnah smpai tahap ni sbnarnye..huhu..time race pn x pernah....mmg aku btol2 lepas kan stress ptg ni..sbnarnye time bile max HR aku tahap ni pn aku x pasti..sbb aku x rase penat sbnarnye..huhuhu...tahniah2..hehe....mmg btol2 focus dlm training..heheh... impossible is nothing..")

so alhamdulillah, target utk menu training hari ni tercapai....nmpk nye kalo aku duk umah cuti2 lepas ni mmg hari2 la aku pegi jog kt klcc....huhu..xkisahla sorang2 pun...mmg best tgk suasana kt sini....tgk klcc yg cantik....fuhh....mmg relaks...pagi2 lepas subuh sarung kasut, tunggu bas n bergerak ke KLCC! jom runnning...! huhuuhu

lala2
tanpa memikirkan apa akan berlaku pada kakiku ini aku tetap turun berjoging..cuaca dah la baik..xkn nk teperap dlm umah je kot...mmg ingat nk lari dlm 15minit je...tapi hati aku ni meronta2 nk lari jauh2..huhu..maksudnye mental aku masih lagi kuat...aku TARGET nk slow jog 10km dan habiskan dibwh 60minit... detail training ptg ni seperti dibwh:

date:26 JAN 2009 (monday)
place: sekitar bukit indah
starting time: 5:37 pm

MY_Distance: 10.13km
MY_Speed: (km/h)
max : 16.1
average : 11.3

MY_Max HR: 188 (95%)
MY_Average HR: 172 (87%)
MY_Calories Burn: 696 kcal

MY_Finishing Timing: 53:54

sbnarnye mase baru je 15minit jog jantung aku dah rase laen mcm..mmg fitness mcm dah down..huhu..tapi aku kuatkan hati utk teruskan larian...lawan2...mmg xbrape laju aku lari..mmg slow jog..dan ade ketika aku tryla speed sket2...matlamat aku hari ini tercapai...

maksudnye esok aku knela trun training 10km jgk..minggu ni punye training average mileage 50km..so..TRY YOUR BEST syahidan !! go...!!! go...!!!

abes je lari ari ni kaki mmg sakit..tp xpe..mental kne kuat..be positif...nmpk nye lepas ni tiap2 hari aku kne pegi sevenE beli ais..abes je lari aku kne kasi kaki aku minum ais..hehe..aku xblehla minum ais...byk jgk duit nk kne pkai ni..satu paket RM1.70..kali dgn 10 hari dah RM17..xpela..modal nk berlari..hehehe

orait..mlm ni bleh berehat..mybe esok bleh turun training lagi..insyaAllah..n lps mkn kne mkn ubat ape yg patut..balut kaki n rest......zzzzzzz
salam,

hmmmmmm.......(mengeluh)
untuk pengetahuan semua, dah lebih kurang seminggu aku berehat selepas GE race minggu lepas..aku pun xtau ape masalah kaki yg sedang melanda diri aku..
aku mmg tgh sedih n kecewa skarang ni..

nk jln pun tehinjut2..kalo bgun tido tu rase sakit nye lagi teruk...
mmg keadaan skarang membuatkan aku resah xtentu pasal...

makan pun aku dah xjage..main bedal je sume..yela..duk umah makanan sume xmenepati citarase aku..sume lauk pedas..nk xnk mmg kne mkn la jgk..kalo xmakin kurusla aku ni..huhuhu....
skarang ni.. mmg bgun pagi, lepas subuh je msti aku smbung tidur smpai ke tgh hari...kalo xmmg lepas subuh tu msti aku dah kuar sorang2 pegi joging....ape nk jadi ni?????? adoi..mmg mental aku agak down skarang ni...

mmg aku xbleh biarkan keadaan ni berlanjutan..
walaupun aku perlu berehat..mybe seminggu lagi..tapi aku rase aku perlu kuatkan semangat..
aku perlu buat plan baru....aku perlu kuatkan mental..aku perlu disiplinkan diri...ape yg boleh dibuat selain dari running training??

mmg aku rase sedikit down...mmg tiba2 semangat kurang....
yela..pagi petang asyik temenung je tgk tv..nk training xboleh....
mmg aku rase tesiksa..huhuhu..sedih2...

aku rase aku perlu btol2 kuatkan semangat..aku perlu bt planning yg baru..
aku kne disiplinkan diri..bukan utk running training..tapi utk pulihkan semangat aku dan mengelakkan fitness aku terus down...

ape yg perlu aku buat sekarang???

1)tiap2 hari- pagi dan petang..kne kasi rendam kaki dalam ais..biar kaki ni rest btol2...
2)makan glucosemine sblom makan pagi...
3)makan ubat2 ape yg patut mengikut jadual
4)buat jadual utk workout training..setiap hari punye jadual..
5)jgn malaskan diri..jog 10minit sehari pun okey..kan dah ade kasut supernova yg di sponsor..huhu..pkaila buat training...
6)jaga makan..jgn bedal je sume benda...ais2 tolong la stop...huhu

aku anggap kecederaan yg berlaku ni mgkn ade hikmahnye....
syukurla skarang ni mmg xde event..so aku bleh berehat sket...aku berdoa supaye kaki aku ni cpt sembuh...mmg dah xtahan dah nk "menyongket"..hehehe...

aku harap kaki aku ni akan baik menjelang minggu depan...mmg keadaan ni membuatkan aku supaya lebih berdsiplin...jgn manjakan diri..jgn biar sakit tu membuatkan kita lemah...lawan! lawan! dan tetap lawan!!!huhuhu..aku perlu lawan..lawan sakit..lawan negatif thinking... ..be POSITIVE..

insyaAllah, aku perlu lawan dan boleh lawan....TRUST YR SELF!! kuatkan MENTAL!
"untuk berjaya dlm sesuatu perkara..kita perlu ubah diri sendiri dulu..ubah cara kita supaya menjadi seorg juara..bukan mudah..dan kena buat sesuatu yg kita tidak suka..sesuatu yg lain dari org biasa lakukan..."


aku kne training..xlame lagi nk pegi sukan MASUM...mmg dah lame aku impikan nk pegi sane.....
kawan2 semua.....harap kamu semua tolong doakan aku cepat sembuh....aku dah xsanggup menunggu keadaan ini berpanjangan..huhu
terima kasih..