Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe






lala2lala2lala2lala2
SUNDAY (2 FEB 2009) - waaaaaa! (meraung..huhu) sudah dua hari aku berehat....ni sume sbb lari pecut khamis lepas...huhu..tula..sape suruh lari laju2...(padan muka lg skali..hehe) Mmg dua hari lepas, nk jalan pun tehinjut2..sakit ooo kaki...so duduk umah jela aku..mlm semalam aku dah bagi kaki minum ais....hehe..so ari ni kurangla sket..huhu..n petang ni aku rase aku perlu turun berjoging...sbb dua ari dah rehat..bahaye kalo rehat lame2...dahla duk umah makan mcm2...huhu.. so petang ni aku rase tempat terbaik nk jog ialah di KLCC Park... sbb surfacenye yg lebih lembut berbanding jalan raye...kat umah aku mmg tak de stadium..klcc jela yg tedekat n paling snang nak pegi....yeeaa! jom2...mmg semangat nk jog kat sane....walaupun pergi sorang2 je...huhuhu

hari ni mmg pelik..sbb tak ramai orang...mybe sbb awal lagi kot..jam baru pukul 5.30pm...target running hari ni mmg aku tak pasti..sbb kaki aku mmg belum okey...so, LISTEN to my body..kalo ok teruskan..n kalo rase sakit behentila..mmg keadaan sekarang tak mengizinkan utk aku push lebih2...running..running...n running...ni detail training ptg ni:

MY_shoes: adidas SUPERNOVA glide
MY_starting time: 5:45 pm
MY_vanue: KLCC PARK
MY_max HR: 192 (96%)
MY_average HR: 178 (89%)
MY_SPEED: km/h
_max: 18.5
_average: 13.0
MY_calories burn: 345 kcal
MY_distance: 5.45 km
MY_finishing time: 25:07
lala2lala2lala2
THURSDAY (29 Jan 2009) - aku pulang ke shah alam kerana ade urusan yg perlu di bereskan..so ptg tu....cuaca nmpk agak mendung...mcm biase rutin harian ke stadium uitm...ramai jgk yg jog ptg ni..walaupun uitm masih lagi bercuti... so ape yang mampu aku buat ketika kaki belom okey?? sbnarnye kaki memag tak okey time ni....huhu...tapi macam biasela aku ni..pantang tengok stadium n pantang tgk org jog....memang rase nak menyongket je..huhuhu.. so target aku ketika itu ialah just jog dalam trek 10 round... yela..kurang2 bleh training utk kuatkan mental... tak lame lagi nk berlari kat MASUM... mmg mula2 jog agak slow....so bile dah panas sket baru la laju kan pace..mmg kaki okey sket time ni..tiada sebarang tanda kecederaan..hehe..bila pace sudah mantain, mental mula down..huhu..mmg betol seperti yg aku fikirkan...lari track ni mmg laen macam sket..nak mantain pace bukan senang...baru 4 round (1.6km) aku dah rase penat n mcm2 -ve thinking dtg....tapi aku kuatkan hati..target msti diselesaikan...mmg byk cabaran kalo nk lari track...time tu jgk aku berfikir..patutla Haile tu lari laju kat road..sbb mental die dah cukup kuat utk hadapi tekanan mase event kt track...otai2 road runner semuanya bermula dari track event baru la ke road event...so mental diorang akan lebih kuat dan bersedia....salute2..

so aku rase bile aku main event track semula mybe aku dpt belajar something yg baru dan dapat meningkatkan lagi prestasi running aku...insyaAllah...akhirnya, 10 round track berjaya aku selesaikan...fuhh..mmg penat..tecungap2 aku lepas lari...padahal baru 4km...huhu..mental2...ni detail training ptg ni:

MY_shoes: adidas SUPERNOVA glide
MY_starting time: 6:00 pm
MY_vanue: stadium UiTM
MY_max HR: 193 (96%)
MY_average HR: 181 (90%)
MY_SPEED: km/h
_max: 17.0
_average: 13.8
MY_distance: 400m X 10 lap (4.0km)
MY_finishing time: 16:32

hmm..mmg agak slow training ni...huhu..tapi tak pe..kaki kan blom okey..tapi...lepas je lari 4km tu aku pegi berehat jap....n saje2 la sarung kasut adizero BREEZE aku utk cooling down..tetapi...bile dah pakai kasut ni...Aura nak 'menyongket tiba2 datang'....hehehe..serius..kaki mmg rase ringan je nak lari laju time ni....huhu....memang bahaye la pakai kasut adizero ni...semangat nak lari laju tu mmg tiba2 dtg n tak tau datang dari mane...memang patut pun pkai kasut ni utk event je...kalo pakai hari2 boleh tecabut lutut...huhuhu...aku memang dah tak pk injured dah time tu...zuuup! bedesup lari 400m..mmg tak rase penat..pastu jog sket..di 200m terakhir..zoomm! aku pecut balik...selepas itu...huhu...kaki dah rase laen macam..hehehe (padan muke)...then aku stop la berlari n stat cooling down di atas rumput...jam 7pm, tiba2 hujan turun dgn lebatnye...mmg dah tak bleh berjalan balik umah dah time ni..so termenungla aku keseorangan di dalam stadium...solat maghrib kt sini n tunggula sorng2 smpai pukul 8 lebih n bile ujan dah reda sket aku berjalan pulang...