Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe


MY_event: Jogathon For Charity
Date: 28.03.2009
Starting Time: 8:42 am (dah panas ni..huhu)



minggu ini latihan tidak begitu konsisten..kaki aku lepas event mingu lepas blom lagi pulih sepenuhnye...tetapi semangat utk belari masih lagi kental..hehe..disebabkan boring takde ape nk buat ujung minggu aku pun joinla event charity ni..lagi satu sbb aku join kerana tak dpt join event melawati run esok disbbkan dah tak sempat nk register..huhu

utk event ari ni aku ditemani my cousin, cik lia yg takde pape program ujung mingu mcm ni..hehe..kebetulan pulak tejumpa dgn pjart dan farid di sek.2..diorg pun join jgk charity run ni rupenye..aku tak tau pon ade bdk2 club yg join..huhu..dan kami naikla bas ke tmpt event tersebut..

sesmpai je kat sane aku bejumpa pula dgn geng2 runner..hehe..dah lame tak jumpe diorg sume..(abg jasni.abg hamidon..mr.murali..dll)..yela..dah lame aku tak join event besar2 sejak kaki sakit tak baik2..huhu..lepas register (rm10 sbb student price..hehe) aku dan bdk2 URC pun warming up la sket...dan cik lia sntiase ade utk amik gmbr kitorng..(thanx ye..hehe)..mmg tak rmai sgt yg join charity run ni...mybe sbb rmai berehat utk melawati run esok..sbnarnye time warmup pun kaki aku dah rase laen mcm..tapi buat biase je la..huhu..kne la lawan sket...

-sblom race bemula-

event dimulakan agak lewat..sblom start mcm biasela ade taklimat ttg larian ni..jarak larian ialah 6km..dan ari ni aku mengambil langkah bejaga2 iaitu tgk dlu route die..huhu..dah serik dah salah jalan..hehe..mcm2 hal bleh jadi..larian dimulakan...pace pd awal start tak begitu laju..ni bukan race besar pun..target aku just nk tengok berapa timing yg boleh aku buat utk jarak 6km ni...semestinya dgn kehadiran abg jasni pasti pacenye pun msti laju...huhu (abesla aku..) tak taula aku mampu ke tak follow pace die...aku ni dah lame berehat..mmg tak tau peformance skarang mcm mane..huhu..jarak larian kini dah 1km...abg jasni,mr.naresh dan aku dihadapan...kami berlari beriringan..pace time tu mmg maintain je....tapi bleh tahan laju..yela...dah ikut pace abg jasni n mr.naresh mstila laju..huhu..

larian diteruskan..aku pun tak pandang blakang dah time tu...tak tau org blakang brape jauh dari kami..pace semakin laju..nk follow diorg ni bukan senang....tecungap2 jgk aku..dan ketika itu "meter" jantung aku mmg dah tak stabil..bayanagkanla..average 190...dan lebih 10minit plak tu...fuhh..mau rase nk meletop jantung ni !!..huhu..mmg fitness aku bukan ditahap terbaik...ni pace race ni, bukannye pace joging petang2...hehe..di kilometer ke 3 kaki aku dah merasakan impactnye..kecederaan lama berulang...hmm..aku just mampu bertahan...mental memainkan peranan penting ketika ini..takkan nk stop tgh jln kot...dah jauh dah ni...huhu..pace abg jasni semakin laju...dah tak mampu aku nk follow dgn meter yg semakin naik ni..huhuhu...

aku hanya bersama mr.naresh je skarang...serius..penafasan dah kelam-kabut...meter jantung pun dah makin naik..hehe..aku ckp dlm ati.."bile la meter ni nk jatuh??? "..waduh2...tak jatuh2 dari tadi..makin naik adela..huhu..ditambah pula dgn cuaca pagi yg panas ni..lagila menyiksakan...ade satu lagi hal..apasal ntah kasut adios aku ni rase berapi je time tu...panas gile tapak dlm kasut ni.. !!..huhu..laju sgt ke?? tak pnah lagi rase mcm ni sejak pkai adios...mcm2 hal la..terganggu mental aku time tu..hehe...1km sblom penamat..abg jasni dah hampir 80meter meninggalkan aku dan mr.naresh..aku dah cuba utk stabilkn penafasan..tetapi tak juga berhasil..kaki pun dah makin sakit..betahan jela aku dgn pose teknik yg baru dipelajari ni..huhu...

dan..150m terakhir..mr.naresh meningkatkan kelajuan..abg jasni mmg dah masuk simpang ke garisan penamat...mental aku mmg agak down ketika itu..dan aku hanya mampu melihat mr.naresh menmbah kelajuan ke garisan penamat...aku maintain ajela sambil melihat ke belakang..kot2 ade plak sape2 bedesup laju..hehe..sblom smpai digarisan penamat aku tercari2 mane plak cik lia ni...tak nmpk pon..huhuhu..msti die ingt aku lmbt lagi smpai ni..hehe...baru nk posing amik gmbr kt finishing line..huhu...dan aku smpai di garisan penamat di tempat ke 3 dgn catatan masa 19:38..

ni detail dari my buddy RS200sd..rupe2nye larian tadi 5km je..5km pon tecungap2 jgk..huhu.mental2...

MY_OwnZone>

MY_Distance: 4.93 km (Polar RS200SD)
MY_Timing: 19:38
MY_Heart Rate:
max_HR: 196 (98%)
avg_HR: 191 (95%)
MY_Speed:
max_km/h: 18.1
avg_km/h: 15.1
MY_Calories burn: 266 kcal

MY_shoes: adizero ADIOS
MY_vest: asics (BLUE)

MY_position: 3rd
MY_bib no: OM 015

-tengok2...adiah HORLEYS tu..hehe-

waahhh!!....hadiah event ni memang best rupenye..huhu..mmg join pon tak pk sgt pasal adiah sbb kan ni charity run..berlari smbil menderma..tak sangke plak event ni dpt sponsor dari HORLEYS..wah..mmg hepy dpt goody bag dari HORLEYS dan sunway lagoon...best2..hehe..kalo 1st prize lagi best..dpt horleys punye protein tu..nak beli sndiri dah Rm100 lebih..huhu..tahniah kepada semua pemenang dan ahli2 URC yg join event ni...oo..tahniah jgk kat pjart dpt 1st prize kali ni..huhu..n thanx again pada cik lia yg sudi tolong amik kan gmbr2 kami utk event ni..")



my_FITNESS DOWN
sesmpai je kat umah kaki dah betambah sakit..lepas makan, aku pun saje2 la try nk tgk fitness aku skarang menggunakan my RS200sd..fitnes aku pada kali terakhir aku test (18.03.09) ialah 60 (elite)..dan tanpa diduga fitnes aku utk hari ni (28.03.09) ialah 51 (good)..waduh2..sedih aku tgk...fitnes 10.03.09 ialah 65 (elite jgk)...apsal makin jatuh ni?? mendadak plak tu...patutla tadi time lari tak bleh nak push....huhuhu..mmg tahap OwnIndex aku sgt teruk rupenye...huhuhuhu....ape nak buat..bile kaki tak okey msti la nak berehat..bile berehat fitness mula la down....hmm..
muka aku tengah frust lepas event ni..
(gagal becinta pon tak sampai mcm ni..huhuhu)

KECEWA..itu saja yg dapat aku gambarkan perasaan aku dari semalam hinggalah hari ini..tak mampu aku nk ucap dgn kate2 ape yg berlaku semalam..sedih jgn nk ckp..dah menangis tertonggeng2 dah aku abes je race smlm...hmmm..nantila aku story ape yg berlaku semlm..mmg aku tak pnah menyangka perkara ni bleh berlaku pada diri aku....mmg besar pengalaman dan pengajaran yg aku belajar smlm sejak aku menjadi seorg kaki lari...