Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

salam..

hmm..skarang ni aku sedang berehat..skarang dah tak macam seblom2 ni..dlu pagi2 lepas subuh aku da besiap2 utk jog....ptg2 pon macam tu....so skrang idup aku agak janggal...dah tak boleh dah nak running..running...n running... huhu

memang aku rindu sangat kt stadium uitm tu..rindu kat gym...huhu..kasut2 aku pon msti rindu kt aku sbb dah lame tak sarung die..hehe..takpela..better aku rehat skrang..daripada keadaan injured makin kritikal dikemudian hari..insyaAllah... hmm..aku pon tak tau nk story ape..sbb takde benda yg nak cerita pasal idup running aku ....so skarang mybe byk story2 pasal idup aku jela...huhu


hhmmm...so disebabkan boring, aku nk story pasal idup aku jela...hehe....sbnranye sblom aku start begitu taksub dan ketagihan yg melampau dengan dunia running... dunia aku adalah dunia seni....huhu..bukan nye seni sebagai penyanyi atau pelakon..hehe.. tetapi CINTAkan dunia ART....memang bleh dikatakan bakat aku dalam melukis ni agak terserlah dari kecik2 lagi...huhu...time skolah mmg suke sgt melukis..siap jadi cikgu kat depan klas ajar bdk2 melukis..hehe..berbeza dgn sports life (running) yang aku pon tak tau bakatnye datang dari mane...huhu....tetapi kedua2nya mempunyai persamaan dalam hidup aku...iaitu ketenangan jiwa dan banyak kepada self improvment....aku melukis utk diri sendiri..dan runnning pun utk diri sendiri...itu yg aku maksudkan juga sebagai "Passion"...


semalam aku pegi ke central market,KL...dulu aku pnah keje kat sini mase aku semester satu kat uitm...nak kata keje dapat gaji tak jugak..tapi lebih kepada minat aku yg mendalam dalam lukisan...duduk2 kat situ tgk org melukis dan aku pon melukisla jgk..hehe..byk kenangan2 aku kat sni..huhu...dulu2..disebabkan minat yg mendalam terhadap lukisan, tiap2 ujung mingu bile nk balik ampang dari shah alam (naik LRT) msti aku akan singgah kat sini..dtg tgk2 lukisan...tgk pakcik2 kat sini melukis...smpaikan pakcik kat kdai2 lukisan kat situ pon dah cam muke aku dan naik bosan tgk muka aku...haha..

dan ade satu time, pakcik kat CM tu offer aku join die melukis kat situ time cuti semester...huhu....dari takde ape nk buat time cuti aku pon setujula..hehe..name die uncle syed..die ni mmg otai bab2 drawing yg menggunkakan pen...fuhh...aku tgk drawing2 die mmg terpesona...detail2 drawing die..sangat mengujakan...huhu..time tu die offer aku kije sbb aku pnah jgk dtg kat situ, tunjuk kat die drawing2 yg pnah aku lukis...so die interested dgn drawing2 aku tu..smpai die tanye ni tak nak jual ke?hehe..so bermula dari situla aku dpt rasekan dunia seni ni sgt menenangkan jiwa...feel die sbnarnye same dgn running....tapi nk melukis ni kne ade mood jgk....ade time bile mood tu best lukis ape pon sume jadi..huhu..

aku ingat lagi..mase aku kije dgn uncle syed...ade satu drawing yg paling aku sayang, aku letakkan di kdai uncle ni..sbb drawing aku ni ade link dgn drawing2 kat kdai uncle ni..pada suatu ari...adela tourist2 yg dtg ke kdai uncle ni utk tgk2 drawing..dan ade sorng tourist ni tanye..

tourist (muka mcm jepun) : "who sketch this drawing??..very nice.."

aku pon pandangla muka die dan aku tgk die sedang tunjuk ke arah lukisan yg aku lukis tu..huhu..(muke aku agak tekejut) dan uncle syed meyampuk..

uncle syed : "dis boy drawing" (sambil menunjuk ke arah aku..huhu)

..haha..mmg tesipu2 malu jgk la aku time tu...pastu tourist tu bersama isterinye siap ajak aku begambar lagi dgn drawing yg aku lukis tu...hehe..agak terharu dan bangga jgk la aku time tu..tak sangke ade jgk org hargai ape yg aku lukis...tourist plak tu..padahal bukan nye pro pon..huhu...hidup aku ketika itu..melukis..melukis..dan melukis...sketch book akan dibawa ke mane2 sahaje..indahnya ART..huhu


kat bawah ni drawing kesayangan aku kat CM tu..hehe


kalo nak tengok hasil2 kerja aku yang laen sepanjang aku belaja architecture bleh la bukak link ni...adios

CLICK HERE