Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

anda kenal wanita ini ???

SUKAR DIPERCAYAI..

aku tergamam....
aku terganga mulut...
aku teruja...
adakah ini realiti??
baru sebentar tadi...
aku mengenali wanita ini...

bukan kenal di laman sembang..
atau dari rakan-rakan...
tetapi..
aku membaca satu artikel..
tentang dirinya..
di FACEBOOK...
fuh..serius..
sangat teruja...
nak tahu kenapa???

adakah anda mengenalinya??
tidakku sangka dia begitu hebat...
dia begitu laju...
sangat laju...
tidak tercapai akalku...

dia bukanlah...
model majalah...
atau...
ahli gimnastik..
tetapi
seorang Profesional Runner..

anda cuba bayangkan...
dia berlari...
dalam acara...
HALF MARATHON...
di Chicago Half Marathon
pada 2hb Ogos yang lalu...
mendapat tempat pertama...
bukan sahaja dlm kategori wanita...

tetapi..
MEMOTONG peserta LELAKI...!
dengan catatan masa...
1 jam 8 minit 5 saat ???!!!
what???!

Fuhhh...
SUKAR DIPERCAYAI..
begitu laju...
KALAH kenya beb...
kalaulah dia..
masuk KOTR aritu..
tercicir kenya Men Open...
hahaha..!
(ni result KOTR ahad lepas)
CLICK HERE


serius...
ini bukan jenaka...
atau lawak semata-mata..
tetapi REALITI...
kemampuan wanita...
bukan wanita kenya...
tetapi...

wanita Amerika...
yang jelita...hehe
yang bernama...
KARA GOUCHER
wanita biasa...
yang berjiwa...
sangat LUAR BIASA
...

mungkin inilah idola....
juga..
sumber inspirasi..
kepada
WOMEN RUNNERS..
di luar sana...

IMPOSSIBLE IS NOTHING

READ THIS NEWS

In final Berlin tune-up, Goucher cruises to 1:08:05 Half Marathon victory in Chicago

LINK
click at this picture





KEGAGALAN

KEGAGALAN bukanlah bererti anda seorang yang gagal
Ia hanyalah bererti anda masih belum berjaya lagi

KEGAGALAN bukanlah bererti anda tidak mencapai apa-apa
Ia sebenarnya bererti anda telah mempelajari sesuatu

KEGAGALAN bukanlah bererti anda seorang yang bodoh kerana mencuba
Ia bereti anda berani, anda berhati teguh, bersemangat waja -
berbanggalah dengan diri anda

KEGAGALAN bukanlah bermakna anda tidak akan berjaya
Ia hanya bermakna ada memerlukan sedikit lagi masa

KEGAGALAN bukanlah bermakna anda kecundang
Ia hanyalah bermakna anda mempunyai peluang untuk bermula semula,
mencuba sesuatu yang baru

KEGAGALAN bukanlah bermakna Tuhan telah meninggalkan anda
Ia hanyalah bermakna Dia mempunyai rancangan yang lebih baik

Jadi benarlah, KEGAGALAN tidak pernah MUKTAMAD.

Dr Robert H. Schuller

dapatkan koleksi Motivasi Potensi Diri
di pasaran!


p/s: kata-kata ini adalah pemberi aku semangat...ketika aku jatuh...patah semangat...dan ayah aku byk membincangkan tentang maksud KEGAGALAN dlm ceramah2 motivasi (MOTIVASI POTINSI DIRI) yang dia kendalikan...

SEBENARNYA: apabila kita menganggap DIRI kita GAGAL...kita akan berhenti berusaha....tetapi...kita sebenarnya perlu menganggap apa yang kita lakukan itu GAGAL (perbuatan itu),..barulah kita masih mempunyai KEKUATAN untuk terus berusaha..berusaha..berusaha..dan terus berusaha...

MY SPIRIT TO FINISH LINE:
(adidas king of the road 2009)




IMPOSSIBLE IS NOTHING
(thank you so much to mr.tey for all this photo)


ini story yg tengah HOT skarang ni...pasal kematian seorng peserta half marathon yg join KOTR ahad lepas...aku dpat tau berita ni pon dari pak guard yg jage pintu stadium shah alam petang tadi mase nk ke MAL gym...guard ni ckp semalam 3 jam diorng cari kat dlm kawasan stadium..tapi tak jumpe jgk..tula..sape la sangke die ade kat dlm terowong yg gelap tu..kat kawasan org tak perasan...guard ckp jumpa kt kawasan ade smpah n guni2...seram plak aku dgr...sbb kat kawasan stadium ni kalo malam2 memang gelap gile...tak berani aku nk bejalan sorang2...ade pape event baru meriah sket...sebab kejadian masih disiasat kot...sebab ade kesan lebam pada mangsa...tekejut gile aku dgr...tak sangke takde org jumpe die dlm terowong kat bwh stadium tu...lepas ni nk pegi MAL gym memang terngiang2 la dlm fikiran yg ada kematian kat stadium shah alam...hmm....syukur ada bantuan dari Unit Anjing Pengesan...sbb kejap je dpt jumpe mangsa tu... ucapan takziah aku ucapkan kepada keluarga mangsa...

BERITA TERKINI
-KLIK kat gmbar utk full berita-

STORY dari BLOG member mangsa..

http://amcheong.blogspot.com/2009/08/rest-in-peace.html
-aku dan NEWTON-

SHAH ALAM adidas king of the road '09

What : Shah Alam adidas King of the Road
Where :
Stadium Shah Alam , Shah Alam
When : 2nd August 2009

MY_distance : 11km (rase mcm lebih je...seksa aku lari..)
MY_starting time : 6:57 am
MY_bibs no : E
MY_shoes : NEWTON Stability Racer

MY_ max HR : 192
MY_avg HR : 184
MY_calories burn : 562 kcal

MY_finishing time : 46:21
MY_position : 12th (depan aku 8 org kenya + 3 org india toprunner..laju gile diorng)
(takde rezeki lagi..huhu..kecewa aku..)

hmm...disebabkan kecewa so rase agak malas jgk nk cite pengalaman arini...tapi mmg byk jgk pengalaman baru aku blajar dari race ni...

-bersama kaki2 lari & geng chap AYAM-
(ni jela yg happening..huhu)

KESIMPULAN:

1) baru satu km aku da rase laen mcm...mmg rase bdn pon tak sedap je nk lari....tak taula apasal mental tibe2 down..rase nk benti pon ade jgk...padahal baru nk msuk 1 mile...

2) awal2 aku da bedesup...so salah sendiri la beb...bile trun je 1st bukit lepas bulatan 3 org malaysian runner potong aku...(temasuk mr.murali yg hebat...tak pkai kasut kot..fuuhh..) pastu sume ilang..tinggal aku tekontang kanting belari keseorangan...

3) aku masih lagi fobia bile turun bukit...dah pkai NEWTON mmg dah laju time trun bukit..tapi seba salah nk laju ke tak..risau kat kaki aku kang buat hal..dah la jauh lagi...

4) aku pon tak tau mcm mane nk smpai speed next level...mmg nk follow 2nd group yg kt dpn mmg blom mampu lagi...4minit kot aku kne tinggal...kalo dgn group 1st (group kenya) tak payah citela...hilang terus...

5) problem jgk pkai kasut yg baru tak pnah pkai bt training or race...ni terus balun buat race 11km...rase jgkla keras semacam...

6) mmg weak gile arini...sbb aku lari sorang2...nmpk 2nd group sayup2 je kat dpn....da tak mampu den nak kejo...

7) bosan plak rase race arini, lari sorng2 je sepanjang 10km..
mcm time training je rase....aku ajak Ong Kakithon follow..tapi die ckp jauh sgt nk follow...hmm...last 1 km baru la rmai sket org......bosan gile..mmg tak sronok arini...tak feel la running arini...(mybe sbb jarak pon tak jauh..lari sorng2 plak tu...tak enjoy langsung....)

8) perut pon tak taula apsal meragam...nasib baik da buang dlu pagi tadi..huhu..kalo tak tepakse la masuk pit stop time tongah lari....

9) ade satu je yg best..dpt jumpe kaki-kaki lari..n member2...(awek2 kaki lari tak jumpe lagi..haha)...n rase jugak la mcm "king of the road" sebab time lari tadi aku sorng2 je tengah2 jalan...kalo tak mane nak merase belari sorng2 di tengah2 jalan kat shah alam...dan kereta2 yg lalu sume kne benti bg laluan kat aku...kihkihkih...(bosan beb lari sorng...)

byk plak aku complain arini..haha..dah tak enjoy...mmg la byk cite...huhu...
ape2 pon...NEWTON jgkla penyelamat..dapat la cover pace 4:00min/km sket2...kalo tak memang lagi la slow aku lari....da la lari sorang2...tapi yg paling tak bleh trime...kenya half marathon potong aku time last roundabout nk ke stadium shah alam...mmg aku pelik bin ajaib...laju gile diorng ni....nk kata lajupecut, takla laju pecut mcm 100meter....nk kata langkah besar mcm zirafah pon tak jgk....tapi aku masih lagi tak mampu nk follow....hmmm...kne tuntut ilmu kat kenya jgk baru tau rahsia kot...masih lagi berfikir ni...adios

memang berlari "KESEORANGAN" jela aku time Adidas KOTR tahun ni....huhu