Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe


Event: Larian Festival 1 Malaysia 2009
Distance: 10KM
Date: 25 October, Sunday
Time:8.00am
Venue: Bandar Seri Botani, Ipoh.
Rewards : Trophy & Cash for top 20

MY_distance: 10.0km
MY_timing: 39:16
MY_bib no: C095
MY_max HR: 194
MY_avg HR: 187

MY_placing: 9


FIRST WEEK TRAINING...SUCCESS!
Larian ini adalah salah satu persediaan atau latihan utk PBIM nanti...syukur alhamdulillah, latihan minggu lepas aku rasakan sangat membantu utk meningkatkan tahap endurance...

selasa dan khamis adalah hari utk latihan speed..walaupon rase smpai nak temuntah tapi memang berguna bile time latihan pre-race minggu ni...dan hari lain digunakan utk long run dan easy run dalam 45minit...

memang maintain pace dlm 45minit utk long run dan easy run sgt membantu utk maintainkan HR...kalo lari bwh 30minit memang tidak begitu membantu sbenarnya...pace jugak tidak perlu laju (average 4:40 per/km) kerana kalo laju sgt akan memberikan kesan mase race sebenar nti..kaki akan jadi berat sebab muscle tak sempat nak recover...training plan ni aku rase mmg bagus utk jangka masa panjang...

so..aku rase dlm larian 1 malaysia minggu ni aku just anggap ini sebagai latihan..masa pon agak baik utk 10km..39:16...memang aku tak sangke jgk sbnanrye...memang target pon nak buat dlm 43 minit je sbb nak tengok condition fitness selepas latihan minggu ni..syukur alhamdulillah..semua berjalan lancar setakat ini...

laluan larian juga agak landai jadi pace pon just maintain sepanjang larian ikut kemampuan mase tu...cuma ade ketika memang rase penat..tapi aku try follow org supaya tak terlalu penat...tak taula apsal perut meragam time lari mase ni...senak semacam..mybe ade salah makan kot...
..memang enjoy time running...lagi 2km ke garisan penamat beselisih dengan runner2 laen yg sedang bertungkus lumus utk teruskan larian...mcm biase jugak aku akan berikan tempukan semangat...siap ade runner yang sep-sep tangan lagi dengan aku time tu...hehe..memang enjoy..")