Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe






when new year come...
the tears will come...

al-fatihah to my beloved mum...








tahun 2010 akan pergi,

haihh..sedih pulak..okeyla..byk benda aku nak flash back balik ni...arini satu hari aku nak berfikir-fikir...orang cakap ; bermuhasabah diri...

bermuhasabah diri
berhibenasi
untuk mencari
kekurangan dan kesilapan diri...
esok jomla berlari-lari.. :p

berlari-lari ke hulu
berenang-renang ketepian
bersakit-sakit dahulu
dah pandai berenang nanti kan senang...
hahahaha

kamis lepas...di ajak oleh ann untuk join geng2 ombak swim kat akuatik shah alam..mula2 tu malas jugak..yela..benda tak pernah2 nak cuba kan..memangla malas....tapi last2 excited la pulak..hihihi...
thanks so much ann...ann siap message geng2 swim ajak diorng datang skali sebab ade "ahli baru" nak turun blaja swim..haha..gile terharu..thanks kawan-kawan...

jam 6.00pm, bergerak ke pusat akuatik shah alam bersama terence..thanks bro ikot skali..kalau tak keseorangn la aku...berkayuh basikal dari umah ke pusat akuatik..nak berlari rasa malas..nak berjalan rasa lambat..so kayuhla senang...

sampai sana tumpang beskal kat gerai makan kat situ..thanks pakcik (nama tak tau) kasi tumpang beskal kat sini...

ramai jugak yg ada masa tu, zaly ada, zaki, mamud, jey dtg lambat sket, owh luvis pon ade tapi die mengajar budak2 kecik swim..bro farid pon ada jugak..kawan2 lain ada..nora n sorang lagi..adoi telupa name..sory2..hehe

1st skali mamud yg ajar...bubbling..(btol ke eja??)..then blaja floating...lepas tu baru blaja kicking

Breaststroke Kick


mula-mula tu memang susah..ann yg ajar masa kicking...gile keras kaki aku ni..ahahaha
dah cuba beberapa kali terapung la sket..ehehe...yeaaa! berjaya!! hepy beb..

balik tu lepak2 makan kat klang..kat asam peda pak andak..memang best asam pedas die..special punya..tapi okeyla harga tak mahal sgt..sgt pedaaaaaaassssssss! aku dah lama tak mkn pedas mcm ni..berpeluh tu jgn cakapla..dah macam running..ahahaha

akhir kata, terima kasih pada semua..yg byk bagi sokongan dan semangat..sgt supportive diorng ni..thanks u all..jasamu dikenang...





Malakoff 12K Run 2010

yeaahhh!! gumbira dapat berlari-lari dihujung minggu

akhirnye pegi jugak Malakoff 12K run arini..ehehehe...best2 dapat berlari..walaupon lari haram..ahaha (boleh buat club pelari haram)....tapi haram-haram pon kira halal la jugak sebab tak ikut shortcut kan...ahahaha

thanks to sharafi yang kasi tumpang kereta dia bersama Luis dan bro syawal..terima kasih kawan2..kalau tak ikut korang memang tak merasala aku nak pegi malakoff run arini..thanks so much!

bergerak dari umah sharafi jam 6.ooam..hujan renyai-renyai sesepoi bahasa kat shah alam...sampai kat Bukit kiara hujan renyai2 tu baru nk mula turun..

ciit..sampai kat bukit kiara aku dah konpius apsal tempat ni macam lain je dengan 2008...ahahah..rupe2nye memang lain pon...2009 aku tak join so tak tau la route tahun ni macam mane..redah jelakan..lari pon haram je...

sempat berjumpa dengan abg hasrul sham yang sudah kembali ke dunia larian..setahun lebih tak jumpa die..hilang entah ke mana..tapi tahniah la kepada beliau sebab masih ade semangat untuk berlari semula selepas pulih dari kecederaan tak berapa lama dulu..welcome back!

lepas warm up sikit2 aku pon pegi ke starting point..sempat jumpa geng URC, alwi dan asif...diorg masuk 7K sahaja...ketika semua runner yang berBib masuk kandang aku duduk tungu kat tepi jela..buat ape nk menyibuk kat dlm sane kalau dah lari takde chip...

target hari ni mula-mula memang nak try beat 2008 punya timing.. 46:54

tappi disebabkan route nye lain so aku tak boleh nak buat andaian..orang cakap bukit banyak..aku tak tahula bukit yang macam mane orang-orang tu cakapkan...so kena la merasa dulu...

starting keluar dari pagar kandang2 kuda tu dah bukit! maaaakkkaaaaiiii..biar betul bukit ni? tak kan nak redah bukit ni 2 loop kot? boleh pengsan ni...haaihh...starting tu takdela tekan sgt tapi try follow group depan...bila dah kedepan..makin nak kedepan..bila dah semakin kedepan...memang pancitla kat depan tu...seingat aku 15minit je aku tahan..pastu stop kejap amik angin...bile nampak water station aku rileks jela..minum2 dulu..runner-runner yang sedang mengcompetekan diri berlalu pergi dengan pantasnye..babai semua....tak dapat nk folllow pace u all...saya ikut pace saya yang tak berapa laju ni je okey...

habis satu loop aku dah mula confius..eh..salah jalan ke ni??sebab aku tak tau 1 loop patut masuk dkt kandang kuda tu balik or just pusing balik jalan yang berbukit bukau tu semula....bila dah pening dan konfius datang aku pon rase mcm malas pulak nak lari..tengok runner kat tepi sume pakai bib H..H ni brape km? 7K ke 12K? pening2...mase tu aku fikir lari jela..dua loop ke..tiga loop ke..janji habis...tak kisahla lebih distance pon...masuk mileage untuk minggu ni...haha

tetapi memang kekonfiusan tentang jalan yang sedang lalui tadi menyebabkan pace pon agak bercelaru...kejap mcm laju sket..kejap slow....macam-macam fikir mase tu,...runner2 kat tepi ni sume pakai baju tshirt je..slalu runner-runner tegar ni jarang pakai tshirt masa lari...btol ke tak jalan aku ni....sampai macam tu skali confius yang datang..hahah

untuk meyakinkan diri sendiri yang jalan yang aku lalu ni betol atau tak aku tengok timing..tengok timing memang macam dah nak 12K...sempat jugak masa tu sorang abg kenya potong aku..dari mane datang die ni?? pelik-pelik...tup..tup...tup..naik bukit....lepas tu hilang....memang terbang....then lepas turun bukit yang ke berapa ntah, nampak water station kat depan..nasib baik bro zaki (chap ayam) jadi volunteer isi air kat situ....sempat aku tanye finishing kat mane? die cakap lebih kurang 800m lagi simpang kanan..so start situ aku dah confident balik yang jalan aku lalu ni betol..maitain balik pace yang tak berapa pantas ni....

sblom nak masuk simpang kanan ke finishing line tu nampak mr.paul lee(kenal masa powerman) sedang mengSNap gambar..ape lagi macam biasa posingla beb..ahahaha...thanks so much! part gambar paling aku suke..ehehehe...kenangan beb...

turun bukit naik mula2 starting tadi naik nampak dush dan bro abu sedang berlari-lari jugak...semapt tegur diorng lepas tu pasang turbo turun bukit...yang pasti masih lagi dalam kawalan..memang dah naik tadi mencacak..nak turun pulak menjunamla kan..bahaye btol route ni...kurang gemarla aku dengan route-route yang begini...berbahaye kalau brek kaki ni tak makan...

gambar terima kasih pada shanaz...
terima kasih sudi amikkan gambar...
amik gambar ni kat facebook jugak setelah di tag..cepat dan pantas! thanks ;)

sesampai je kat area finishing, aku tak masukla kat finishing punye tempat..seganla kan..lari pon haram je..so aku terus je lalu jalan seblah kanan tu...tengok jam timing dalam 47:45..haaihh...kurang memberansangkan berbanding 2008..tapi takpela..tak boleh nak compare tahun ni punya route dengan 2008..lain sangat kot...so nak tau ade improve ke tak kena la test repeat balik next year...

balik lepas lepak2 dengan geng chap ayam dan bermesra2 dengan geng2 URc kami pon bergerak pulang...owh..sempat aku tengok timing n winner utk event ni...timing utk 12K tempat ke-5 beberapa saat je dari timing aku..kihkihkih...kalau ade bib naik podium kot...takpela..run suka-suka je kan...

ade rezeki nanti adela kot...tahniah kat alwi dapat no3 untuk 7K..gile hebat...terima kasih alwi bagi aku medal....ehehe..jasa anda amat dihargai...yeaaa! dapat medal freee!!! sebab die dapat trophy...ehehehe

lepas balik pegi makan dulu kat Pelita hartamas..makan2..borak2..lepas tu balik..thank kat luvis belanja makan..ehehehe...sempat borak-borak kejap dengan Mr.KR pasal competition painting yang aku nak masuk nanti...ade mase nanti borak lagi..banyak nak kena belajar ni...

gambar oleh bro yim.sempat die amik sblom die balik..pastu post kat faceBouk..
sblom smpai umah gambar dah smpai umah dulu..maju zaman skarang ni..

kesimpulan

so far aku rasa performance hari ni okey....walaupon training sepoi-sepoi bahasa je minggu ni tapi dapat maintain pace 4:00min perkm/h tu kira okeyla...training plan minggu ni aku ikut 50% je..harap minggu depan dapat la naik jadi 51%..adela improve sikit dari takde langsung...

training plan pon nampak okey..cuma kena kerja keras sket bab-bab speed ni..tadi run pakai adizero adios memang okey...takla rase panas macam pakai mizuno..so far adidas adizero okey..tapi momentum nak pegi bila penat tu kurang sket..rasa macam 70% depend pada strength dan speed masing2....kalau pakai newton bahaya jugak..rasa macam speed tu terlebih-lebih macam tak sesuai dengan speed aku (konon-konon rasa laju)...tapi begitulah apa yang aku rasa...terutama kalau turun bukit..tak terkawal bila pakai newton...adidas adizero aku rasa perfect..kasut lain? belom tau lagi...coming soOon..

harap semangat untuk minggu yang akan datang pon akan datang balik..dah nak tahun baru ni..azam baru ape???....dan masih berfikir-fikir mana nak cekau duit nak register event-event 2011 yang dah terbukak untuk di register ni pon aku tak tau..pening-pening..nak korek tabung, tabung pon takde..ahahaha...!




WEaKenD...minggu ni kemalasan bertambah2..

kemana semangat yang hilang? dah hujung tahun kot...

dua minggu sebelum tahun 2010 berlalu pergi? wat to do??

1) will analysis my performance for dis year (2010) from 5K, 7K, 10K, 20K or half marathon

esok ade malakoff 12K run..rase macam nak pegi..tengokla kalau ade orang ajaK insyaAllah aku pegi..pegi tengok star2 running..boleh jugak buat tambah semangat...

aku rase tahun 2010 ni takdela berjaya sangat..tapi aku rase ade jugak sedikit peningkatan dari segi mileage untuk running..

wat makes 2010 different from 2009,2008?

1) i know how to handle my schedule..even not perfect but i do it BY MYSELF
2) going to gym maybe improve my strength..not much but okeyla then nothing...

so far i can see wat i'm doin this year because big calendar at my wall telling everything...how many distance per week, wat event i will join n timing, everything was there...

tahun depan punye calendar pon dah siap tampal kat dinging..tunggu masa nk tulis ape yang aku buat...

Owh..maybe will do some changes for my training plan..for 2011 maybe i will analysis my training every week..so i will see my performance improve or not.... and training plan will change every semester because of class schedule...dat my promise..insyaAllah

i think i really need partner for training..running or cycling...takde geng tak jalan beb.tapi ade ke orang nk training dgn aku yang tak berapa sgt ni..orang laju mesti nk training dgn orang laju je kan? tu yang aku nampak la...haaiihh

takpela..kalau xde orang sudi aku training sendiri pon takde masalah..kalau race nanti pakai kaki sendiri jugak kan..(kecewa)

sekarang new semester dah masuk minggu ke-4...4 minggu dah patutnye training plan ni berjalan..tapi nampak gaya macam belum begitu bersemangat lagi..takpelah..pelan-pelan kayuhkan...

kejap dah setahun..2 minggu je lagi tahun 2010 nak habis...masa sekarang ni memang sgt teringat kenangan2 akhir tahun lepas..pemergian arwah mak..haaiih....sgt cepat masa berlalu..sedih-sedih...
patutla semangat pon takde...



tepat jam 3.oo pagi..

sedang befikir sejenak diawal pagi ini...

baru selesai membelek jurnal dan AL-kisah runner-runner di alam cyber...

fikir dan berfikir...

aku tengok sesetengah runner ni sesenang hati je nak daftar race dan sesenang hati mereka je kalau rasa-rasa macam malas nak pegi..haaiihh..banyaknye duit korang kan?

takpelah..masing-masing punya rezeki..ehehehe.. :p

tapi bagi aku memang rugilakan.... aku ni punyela susah nak join race yang besau-besau sebab masalah kewangan..diorang boleh senang-senang je campak bib tu kalau tak nak pegi..ish2...

rugi satu hal..membazir tu hal kedua....(same je kan?..cehh)...lagi satu takde rase sentimental value la kalau buang je kan..baik bagi kat aku ke..berguna jugak...dapat jugak aku kutip "besi2 lebih" masa event sebagai kenangan untuk tatapan anak cucu...hahaha

slalu kalau bib2 yang dah habis run mesti aku simpan..kalau yang ade nama tu memangla lagi aku simpan elok-elok..cuma takde frame je..kalau ade byk frame memang aku dah frame semua dgn timing skali...ehehehe

salah satu bib kesayangan (POWERMAN 2010)
kat wall bilik sebagai
pemberi semangat untuk diri sendiri...
kalau wall bilik tu besar semua bib aku tampal...ahaha!

takpela kan..tunggula satu hari nanti..ade rezeki, ade duit lebih...bolehla buat semua tu...insyaAllah

hmmm..aku rasa ade baiknye jugak kalau diwujudkan blog atau webpage utk orang ramai jual atau lelong bib-bib event yang mereka malas atau tak jadi nak join...contohnya runbibforsale.com ke..ade jugak faedah dan kebaikan untuk orang lain....terutamanye untuk aku...bersedekah itu lebih baik dari buang je..hahahha...

kadang-kadang memang pegi run takde bib pon aku tak kisah sangat sebab memang dah jiwa aku Run For Fun. kadang-kadang ade jugak orang bertanye, knape run tak pakai bib..rugi je sebab boleh dapat placing...

tu mentaliti orang lain..bukan mentaliti aku...sebab utama aku join event just nak challenge diri sendiri....improve kan timing sendiri...bukan orang lain...itu orang kena paham....kalau dapat capai target sendiri itu sebenarnya lebih puas hati dari berhenti di tengah jalan sebab tak dapat nak compete dengan orang di hadapan yg lagi hebat...

run for Fun..smile..! ;)

challenge orang lain itu soal kedua..kalau dah boleh challenge diri sendiri barulah boleh nak compete dengan orang lain...sebab running is about fitness level...kalau training tak cukup, fitness level tak smpai tahap top-top runner selagi tula tak perlu bermimpi untuk jadi champion...

sekian untuk pagi ini..(byk pulak membebel pagi-pagi ni..ahahaha!)

do.think.feel

minggu ni punya produktiviti utk training agak kurang.. M A L A S itu masalah utama..

memang ikutkan tak cadang pon nk join event ni..tapi sebab dafta pun murah RM1o hinggit je..so boleh la nak run suka2..boleh jugak test run speed utk minggu ni..

SENGKEK

mungkin utk 2011 aku terpaksa "catu" event yang aku nk join...kalau event yang register bawah Rm15 tu boleh di fikir2 untuk di register..kalau lebih dari tu mungkin nak kena pikir dua tiga kali..atau mungkin lebih 4 kali..ikut bajet bulan2..

kalau orang dah keje tu memang best jela semua event boleh balun nak register..kalau macam aku yang masih blaja ni memang sakitla sket...patutnye orang yang buat event ni kena fikir jugak kalau nk buat harge event mahal2..kalau mahal ade ke budak2 muda nak join? jangan mimpi la beb..baik diorng gune duit tu buat tengok wayang or beli rokok....smpai bila pon generasi muda tak nak join event2 yang sihat selagi mentaliti pemimpin2 negara ni tak membantu langsung nak membantu belia2 yang dah makin teruk tahap kesosialan dan kesihatan mereka...(fuhh..betol2 luahan perasaan ni...ahaha)

rakyat didahulukan pencapaian diutamakan? so far bagi aku sebagai belia malaysia memang tak rase pon impak dari motto yang disebut2 tu dalam aspek pembangunan sukan kat malaysia masa ni terutama untuk belia2 sekarang, harga mintak pon asyik naik je (senyap2 pulak tu), nasib baikla aku tak bawak kete..pegi kelas pon naik beskal je.....so tak la terasa sangat..jimat duit dan kurang sket pencemaran alam sekitar..ahahaha....kalau tak memang tak puas hati la jugak...orang lain tepuk dada tanye selera la kan....macam mane la belia2 nak pegi mengundi kalau macam gini...haaihh...fikir2kan lah...

alamak...dah tersimpang la pulak dari kisah arini..ahaha

LARIAN BERMULA

Okey2..smbung balik..hari kamis terbuka hati nk register larian ni..sebab? sebab utama kerana training tak ckup minggu ni..so bile pegi event adela sket tambah mileage untuk minggu ni..ehehe..lagi pon aku tengah test training plan baru..nak tengokla jugak ade kesah positif atau makin negatif..hihi

start run pkul 8.3o..nasib baikla cuaca tak panas sgt...kalau tak aku rase mesti semua menyumpah kat ViP atas pentas tu..dahla datang lambat..siap ade buat upacara potong kek hari jadi lagi..ingat ade orang nak amik tau ke?? politik2.. lepas tu dah abis event kek tu terbiar atas meja bagi lalat makan..dah la besau gile kek tu..Pembaziran duit rakyat lagi...(memang btol2 tak puas hati aku arini..ahahaha)

so far bagi aku larian ni agak baik..tak pasal-pasal pulak performance macam agak baik arini..mungkin cuaca okey..dan mungkin sebab dah lama tak masuk race..so semangat tu lain macam sketla kan...tapi kasut memang ade masalah sket...panas semacam pakai kasut mizuno ni..kebas..rasa2 macam melecet..aku rasa kasut mizuno ni tak berapa sesuai untuk race yang pace bawah 4:00..getah die tak macam adidas kot..ade rezeki kena test kasut lain pulak...

route tu pon memang dah biase..starting dah nampak top meletop punye runner dah bedesup..aku nampak jeroni (malaysia runner) gile laju..macam terbang kot...bile la aku nk smpai tahap tu...(berangan)..beruntung orang yang ada coach..ade sponsor...ade duit bulan2 kerajaan bagi untuk training..haaihh...tapi bile masuk tornament international sume mcm hampeh je...olahraga tak maju2...rugi2..,,kalaulah aku dapat peluang...(ceeh...sempat lagi nak kutuk2..aahaha...agak jahat aku arini..mintak maaf la yeee...)

distance rase-rasa memang lebih dari 5K..aku cek dekat map may run.com distance lebih kurang 5.8K...aku pon rase macam tu jugak..rase-rase mase run tadi dah tekan agak kritikal..tapi apsal timing ade tak kena je...sesampai je kat garisan penamat jantung ni memang dah nak MeLetOp..nasib baik tak pakai HR..kalau tak aku pon tak sanggup nak tengok..kihkihkih..

hadiah saguhati..memang suka hati..no 9..hehe

ooowh..tak sangke pulak dapat no.9..okeyla tu..memang tak target pape pon..nak kejo pace abang2 yang hebat kat depan tu memang belom tahap aku lagi..tapi tunggula ye..give me time...ehehe..kalau nak ikut kan memang lepas ni aku aku balancekan running and cycling...nak jadi macam idola malaya dalam duathlon..abg Shahrom Abdullah..nak jadi macam diela..tak nak jadi mcm kenya sebab badan tak tafff..ahahaha...

bergambar bersama rashid sidek..tinggi oit..

gambar aku bersama mR.shahrom....ambil berkat..ehehe

timing tadi pon agak baik..22:35..just take it as one of my training..tempo run for dis week..minggu depan? rasa-rasa nak pegi Malakof Run 12K..register? memang aku tak register..mahal sangat..baik gune duit register tu buat makan..lari haram je la ahad depan..tapi kalau ade sapa-sapa nak sedekah bib pon okey jugak..lagi semangat nak run..eheheheh...

lakonan semata-mata..

okeYLah..setakat ni jela untuk hari ini...tahniah kepada semua yang sertai Tibi run kat padang merbuk dan semua yang pegi Larian Serentak 1 Malaysia di seluruh malaysia..sentiasa amalkan gaya hidup yang sihat...tahniah jugak pada geng2 dari MSU Atheltic Club dan PTPL, dari uitm Runner club (uRc) alwi, ruby dan dush (bersama2 family nye..aka geng SAMWAT)...sory bro tak sempat nk bergambar tadi..cari2 ko dah tak jumpe....

geng MSU dan PTPL...tahniah semua!

oowhh..baru aku teringat..tadi sempat bergambar dengan rashid sidek dan Legend bola sepak malaysia, Datuk Ghani Minhat. ape yang die pesan, kalau orang bersukan ni insyaAllah hidup panjang, dekat dengan tuhan selalu, anggaplah apa yang kita dapat itu rezeki dan apa yang kita keluarkan itu pon rezeki....(bile die ckp macam tu baru aku terfikir..betol jugak kan??)....owh..die sempat jugak bagi tau besday die tak lama lagi..umur die 75 tahun..syukur..panjang umur die..semoga panjang umur dan murah rezeki selalu..sempat jugak die bagi tau anak die 4 orang semua blaja oversea...wah..wah...fikir2kan dan selamat beramal...salam...
Datuk Ghani Minhat





bestnye kalau dpt bercuti macam ni lagi...

hari yang tenang..

C U T I

waktu yang sesuai untuk aku berehat..tido paling best..ahaha..memang best duduk rumah...duduk je dlm bilik..rehat2...cakap dgn orang sekeliling pon tak smpai 50 patah perkataan kot arini..ehehe

agak kemalasan untuk training sekarang ni..cuaca yang tak menentu (alasan)
langit pon mendung je slalu..membuatkan aku bertambah malas nak training..haaiihh

bile pagi nk pegi run hujan..ptg nk pegi run pun hujan..nak kena lari tengah hari ke??
memang takla.. mase training Powerman dulu memang rajinla run tengah2 panas..seronok je rase..ahaha...belang-belang kat badan ni memang aku tau tak kan ilang..(penangan training utk desaru tambah powerman..)

lagi pon macam takde target je skarang ni..target utk tahun 2010 dah lepas (powerman)...

kalau bulan disember ni R E S T pon best jugak ni...mase yang sesuai utk aku setting balik target utk tahun 2011..insyaAllah..

ARGghhhh!

skarang pukul 4:18am
sangat tension sekarang
time aku tengah buat design je laptop hang
byk masa terbuang sebab nk tunggu
die ok balik...
apasal la illustrator ni lembab sangat!!

tension gile macam ni...
I N E E D
new LAPTOP!!!!

tengahari dah nk anta design ni kat customer
laptop pulak buat hal..
sabar..sabar...
harap2 sempat la siap...
adoooooooooooooooii

(tulis blog lagi pantas..!)


ketidakPuasan hati diMunTaHkan disini

agak mengecewakan apabila
"orang-orang"
disekeliling kita sendiri
tidak menyokong apa yang kita lakukan,
sedangkan apa yang kita lakukan itu adalah untuk
membantu orang lain atau menaikkan nama diorang jugak

lebih baik berada dlm dunia aku sendiri
tak menggangu orang lain
orang nak cakap ape cakap la labu...
yang penting
apa yang aku impikan atau apa yang aku target
tidak terbantut atau tersekat
dek melayan karenah-karenah manusia yang tak memahami
dan tak menghargai
apa yang aku dah buat

owh..baru aku teringat,
pepatah melayu ada cakap..
"Buat BAIK BERPADA-PADA,
buat JAHAT JANGAN SEKALI"
so yang berpada-pada tulah nak kena jaga
kalau tak orang pijak kepala kita nanti..
kalau buat jahat sekali confirm nak kecoh-kecoh..
dunia Oh dunia
penuh sandiwara...
f u l l s t o p

(ni blog aku, aku punye pasal la nak tulis ape...
kalau tak puas hati bile baca post ni
boleh pegi jauh-jauh...)

akhirnya keluar jugak official result Powerman 2010:
memang sangat2lah aku tertunggu2..

laporan dan kesimpulan boleh dibuat lepas keluarnya result ni..coming soon (sesoon mane tak taula kan....internet kat umah lembab sket...)


RUN 1 : 11K : 42:58
1st Transition : 01:53
BIKE : 64K : 01:58:26
2nd Transition : 01:53
RUN 2 : 10K : 43:59

TOTAL : 03:29:25

alamak..muka tak nampak pulak..ini gambar aku tau..
bukan gambar curik...ahaha


MY FIRST POWERMAN 2010

alhamdulillah

POWERMAN
yang pertama dlm hidup aku akhirnya dpt dilaksanakan
boleh dikatakan salah satu
IMPIAN
dlm hidup dah tercapai
alhamdulillah

perasaan berada di garisan penamat
sukar utk digambarkan...
sangat terharu smpai menangis kot..
nasib baik pakai spec (boleh cover sket)
ahahaha!

Success or Not?
bagi diri aku,
ini adalah pencapaian yg baik,
nk kata laju sgt tu memangla tak,
tapi aku dah cuba yg terbaik,
itu saja yang aku mampu buat masa sekarang...
masih ada ruang untuk aku perbaiki kalau ade peluang
utk join lagi event ni..
insyaAllah

tak perlu nak bandingkan pencapaian kita dgn orang lain
kerana aku sentiasa percaya akan
satu kata2 semangat;

setiap orang ada kekuatan mereka yang tersendiri
jadi,
sentiasa fokus pada kekuatan masing2,
seperti juga apa yg ayah aku selalu cakap,
setiap dari kita mempunyai
POTENSI masing-masing
hanya menunggu masa untuk diserlahkan
atau
akan terpendam selama-lamanya...

bersambung...

first run 11K, abg kat blakang tu cucok angin...
dari awal race smpailah penamat..

cycling..nak u-turn ni..gelabah sket...
1st time race pakai pedal clip..



NEW

new semester,
new subject,
new ATTITUDE,
new study plan,

and

new training plan
more focus on running and cycling,

a BIG target next year,
so
NEED to start from TODAY


diary utk 2011 pon dah beli,
ready to
NEW CHALLENGES

perlukan lebih semangat semester ini,
kawan-kawan, musuh2 (kalau ade)
silalah beri sokongan dan dorongan anda ok
terima kasih

insyaAllah

-edan syah-

owh..aku rase macam teringin nk buat satu team running yg baru..name team pon dah ade..tunggu masa utk mencari ahli2 yg dpt memberi sepenuh komitmen...hehe

aku teringin jugak nk training dengan champion2..
so senangla aku nk improve...
ni training sorang2 je..
lambat sketla nk improve..
kan best ade coach..
tapi sape la yg sudikan..ahaha




salam aidil adha buat semua..

aku masih di shah alam..

ptg tadi ujan lebat..sedap je tido...tetido lepas asar tadi...
terjaga terus aku terkejut sebab terdengar takbir raya...jadi blur sekejap...
hari raya ke??

gile sedih beb...tak dpt nk di gambarkan...

al-fatihah buat arwah mak, sharidah md jarwis...







it's c o m p l i c a t e d










today my fisrt 55K cycling..with geng2 dari team ombak shah alam, bersama triathlete; bro zaly, bro zaki, bro jay dan sifu amran..

kayuhan santai..but at some point they push around 45km/h...fuuuhh..nk tecabut lutut aku ni mengejor..basikal ni speed 9 je..ahaha....takpe2 yang penting... today was great traininig for me..maintain speed around 30km/h..boleh la kot nk follow.

need more time to training cycling...

just now..i'm thinking about MOMENTUM

when u cycling, u need a momentum to push..

compare to my LIFE??? yes..its give me something to think...

aku seorang yg memerlukan momentum utk kehadapan...
when cycling..people like to draft...drafting means follow behind others...reason?? more aero..potong angin..kurang penat..dapat lebih momentum..work less...easy to maintain your speed..
sometimes, when i do something in my life...
everything is like an experiment..
life is a learning process..
sport life is something really related to your life...
the passion..the determination...
how you handle it..
and you try to find the solutions...

what i can see when i cycling....??

if you want to push..u really need momentum..kadang2 kita akan terkebelakang apabila momentum kita tidak sama dengan cyclist dihadapan....when they push you..then its easy to you to push your self..

NOW i realize something...


i really need momentum in my life now...in what ever im doing, i really need someone to push me...push me to moving forward..i can't walk alone..
yes..dats me...what i can see...what i can feel rite now......

MOMENTUM

i like a cyclist on his bike...
cyclist in front of me is my supporter...
when i follow behind them....
its easy to me to follow the speed...
push beyond my limit...
more speed..more momentum..
easy to maintain my performance....
less work...
and
success in the ride...??


SO, in my real life..
when i follow someone really have passion with me...
like art or sport...
who can support me...
its easy to me to push beyond my limit...
more momentum..
more speed to done my work...
easy to maintain my work performance...
and success in my work...

but who is the "supporter" in my real life?
i don't really have it rite now...
i'm down in my real life...
i really need someone who really can support me...
give me some motivation...
give me momentum,
so i can push what i need to do beyond my limits..
to make me success in my study...

I'M DOWN NOW...

MUM,
i really miss you rite now...
i really need the past momentum you gives me...
i learn everything about arts from you,

dulu arwah mak penah cakap,,
mase die tgk artwork aku...
bakat ko ni dari mak dgn abah...
bukan semua anak2 ade..

yes..
i'm crying rite now...
everything not easy to handle this feelings....

blogger-emoticon.blogspot.com