Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

ketidak puasan hati


perasaan kecewa aku masih blom reda daripada apa yg berlaku arini...aku ni bukan jenis yg suka nk marah2 org...kang aku dah termarah jgn nk salahkan aku kalo smpai tak betegur sape...masing2 dah besar..pandai2 la fikir sndiri...dulu time skolah bleh la nak marah2...ni dah univesiti kot..sedar2 la tanggungjwab masing2..

kadang2 aku fikir....kenapa aku ni terlalu ambil kisah pada org lain? kenapa terlalu ingin membantu org???? padahal org lain tak fikir dan kisah pon atas ape yg aku buat utk diorng...??? hmmm....takpela...dah aku ni mmg lembut hati orgnye...kesian kat org tu satu hal jugak...ape yg aku tak puas hati kadang2 tak perlula aku nk luahkan..

kesimpulannya, kadang2 kita perlu pentingkan diri..bukan kerana kita ni seorg yg mementingkan diri..tetapi kerana itu lebih baik utk diri kita...kalo kite susah ,ade ke org yg kisah pasal kite? ade ketika family pon tak dpt tolong kite..ni kan pulak org sekeliling yg mcm2 jenis...

bukan semua benar2 paham apa itu running..bukan semua paham ape itu semangat seorg atlit, ahli sukan atau runner..tetapi aku yakin, org yg btol2 ada semangat yg tinggi dlm running dia seorg yg berbeza...komitmen mereka pd diri sendiri berbeza, tanggungjawab yg mereka perlu lakukan berbeza...determination, disipilin mereka juga sgt bberbeza...

kalaulah aku nk cari jodoh..aku rase mmg aku nk cari runner...marathoner ke...org jiwa seni pon aku suke jgk...bunyi mcm kelakar...tapi aku rase mereka ni je paham ape yg aku rase...perasaan utk membantu org lain..perasaan utk memupuk gaya hidup sihat..perasaan utk melahirkan belia2 yg sayangkan agama, bangsa dan negara..

semoga Allah berikan aku kekuatan utk memajukan diri aku dan orang lain..amin

BE YOUR SELF



5 comments:

Anonymous said...

abg teruskan la bersabar k selagi mampu.
betul la tu, abg g cari jodoh abg runner or org yg berjiwa seni.
art is always the best.^_^

-power rangers-

kaki LARI said...

yes..terima kasihla tolong saport sy...hehe

www.cikfiratirona.blogspot.com said...

hye edan.tak semua yang support ape yang kita minat. my other half tak minat running...support dia bg pun ok-ok je.dia tak menghalang.cuma the support that i really2 want tu belum i nampak lagi.i hope someday.i faham ape u rasa..anyway...dont let passion for running fade as i myself too want it to be a part of me now. Running makes me happy. The feeling of being able to make it to the finishing line is hard to describe.hanya runners yang tau kan? ANyway, all the best in your future run and i hope to be meeting u soon.

-senior MSU-

kaki LARI said...

hye cik fiza..

terima kasih byk atas semangat yg diberikan..") happy dpt knal org yg ade minat yg same n know the feeling..thankx again..snang2 dtgla MSU...hehe..")

Zayani said...

agk² sy boleh apply jdik wife awk tak?? haha ;p

hmm..bg sy mmg tak smua org fham dan sama mnt dgn kite. Rmai jgk yg pretend mcm die mnt, pdhal tak pon.
Apa² pon, jd lah diri sndri dan slalu lah bt baik dgn org lain even org lain bt jhat dgn kita.

lastly, jngan lupa mkn.
tc,salam.