Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

now i realize..U really important to me....

blogger-emoticon.blogspot.com
now i realize..U really important to me....

who??
>
>>
>>>
>>>>
>>>>>
>>>>>>
>>>>>>>

MY MUSIC!!!

haha..memang hari ni baru aku sedar..ke mana semangat aku yg hilang??akhirnya aku temui jawapan...

today i run 12kM?? gilak2..padahal esok ade event Mizuno Run..tak kisahla...layaaan...baru aku sedar yang music terlalu mempengaruhi diri aku bila aku running..

"without music.. i can't RUN!! my blogger-emoticon.blogspot.comfeet moving with the beat of the music..."

patutlah sejak kebelakangan ni aku takde semangat nk run..takde music rupenye..ipod dah rosak...mp3 yg cikai pon dah rosak...jahanam abes sume! kena air pon tak bleh..adooi...

i REALLY3 need this!! fiq!! (abg aku) pinjam duit..pokai dah ni..ahaha

pagi ni aku run guna mp3 SONY apiz...thanks bro..tanpa mp3 ko ni memang tak dapat la aku nk run 12kM ketika matahari tengah sedap nak naik.lari pkul 8.00am pon rileks je tadi....ahahahaha

music beat and my heartbeat was connected..i never know why.but the beat of my heart rate very relax and smooth with the music..tak kisahla music ape pon sebenarnya..tapi bile music tu yang aku suke memang laju tak tentu arah...bahaye jugak kan...

banyak yg aku fikir mase run pagi ni..idea kat kepala otak aku ni tibe3 je teraktif sendiri..haha

when i enjoy my run, my idea will come easily..

owh..arini aku terfikir....

CONTROL YOUR SELF. NOT YOUR EMOTION CONTROL YOU.

pabila aku berlari..aku mengawal pernafasan...
pabila aku berlari..aku mengawal perasaan....
pabila aku berlari..aku perlu mengawal emosi..
pabila aku berlari...aku perlu mengawal keegoan...
pabila aku berlari..aku mengawal tangan..
pabila aku berlari...aku mengawal pergerakan...
pabila aku berlari..aku mengawal kelajuan....
pabila aku berlari...aku mengawal kemachoan..(ahahhahaha..ini tidak betol sama sekali.. ;p)blogger-emoticon.blogspot.com

pabila aku berlari..hmmm..
owh...aku perlu mengawal minda...

itu je kot yang aku terfikir tadi...

yes: dis is wat i'm thinking today...2 years after my first half marathon. and today was different...
i know, today i can run fast....not so fast like kenyan or malaysia top runner..haha..

.i know my fitness level...becoz why? because now i'm training...to improve myself..to challenge myself..not to challenge others..... winning a competition??? i know, dats not my level now....last two years...the objective why i'm running was different..it was secret...but today..the objective was different..

yes..when u are a runner...u need to handle your self..control your mind...control your body...control your step...control your speed EVEN you know u can run fast...NOT every time u need to run fast...because of that?? u need to control you emotion...

FOLLOW THE RULES OF RUNNING> so you will never disappointed.

dulu3..bile aku run memang nk laju je...padahal tak la laju mane..but now...every step of my run, i need to control and handle it...for me, its really important to know your timing, your heart rate, your speed and pace and your distance when you go run... because its really effect your performance..

actually, i don't like to compete with others...because when you compete, it will change your identity...change your self.. change your humanity.. and change your TRUE spirit of running...
i really hope one day...i can get sponsors....not to compete in the race....but to help others...to get funds..and to share my spirit of running.... insyaAllah...

when you ENTER the running world..it have their own journey...the full of colors...light or dark...good for u..or good for others...you will know and learn...who want to help you..or who want to see u down...who is your friend and who is your competitor...

and what u always need is?? YOU NEED TO BE HUMBLE..always..

i always like to share my experience with others... even i know i'm not a coach or a trainer.but when i share what i'm learning..it can motivate me to do what i'm teach to others in my real race...

pengalaman terBesaR aku mengajar orang running adalah pada tahun lepas. mase tu aku dapat jemputan dari geng Chap Ayam Runners untuk mengajar orang kat INSTEP Petronas, Terengganu...fuuh..cuak dan takut tu jgn cakapla ooit...nasib baikla ade abg zul yang ade sekali mase tu...kami diminta mengajar basic running teknik...sebelah pagi mengajar pensyarah dan staff...petang pulak pengajar pelajar yang terpakse amik running test sejauh 2.4Km..diorng kena lulus ujian ni untuk LULUS belajar kat INSTEP....memang besar jugakla tanggungjawab aku mase ni...

ini masa bagi talk kat pensyarah dgn staf..


hahaha..semangat gile aku bagi talk...
okey..ni praktikal session..ikut jgn tak ikot..hehehe

i really like to talk about basic running technique...i like a running community... bila difikirkan...sgt ramai kawan yang aku influence utk running....bukan mengajar ke jalan yang tak baik kan?? hahaha...

started from i was in UiTM Shah Alam. dimana aku mula menubuhkan Uitm Runners Club (URC)..smpailah aku sambung belajar di MSU (management & science university), aku bersama2 kawan2 disini membangunkan MSU Athletic Club (MAC)...aku sgt bersyukur sebab dimana2 aku berada, masih ada kawan2 yang bersama2 menyokong dan punya objektif yang sama seperti aku untuk menarik lebih ramai belia2 Malaysia ni ke arah hidup yang lebih sihat...

THANKS EVERYONE !!

For me, running is the best way how you can make new friends and improve your communication skills with others...kalau nak diikutkan, memang aku ni bukan nye jenis suke nak becakap2 sgt..hahaha...!

wah..wah..banyak plak aku berstory arini kan??hahha..! begitulah kalau sedang bersemangat.. blogger-emoticon.blogspot.com





1 comment:

athira :) said...

hebatt!! ^_^
sungguh smgt ye encik ber'story'
tapi apa yang abg shah tulis mmg sgt berguna.
syabas bro! heheh

GOODLUCK utk event powerman nanti!
buat yang terbaik.
SYAHIDAN ALIAS BOLEH!! ^_*
hahah

pst: apa yg teacher syahidan tulis dlm blog boleh di manfaatkan sbgai persediaan utk PBIM. insyaALLAH. :)