Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

October 2010 : NIKE CITY KL RUN 2010

KL NIKE CITY RUN 2010

today run really bad for me.. i don't know w
hy i can't run well...

MY_shoes: newton racer
MY_shirt: baju nike yang besar..apsal tak bagi vest??kan selesa sket aku nk pakai..
MY_tight: adidas (adidas jgk best..haha)

MY_distance: 10K ;ade org cakap lebih 10K..tapi cincai kirela..
MY_shirt no: 17596
MY_timing: 40:39
MY_starting time: 7.15am

pagi ni tumpang mr.sharafi dari shah alam ke KL.thanks bro sebab tumpang kan aku dan omar..bro sharafi park kete kat low yat? agak jauh jgk utk ke KLCC..mase tu jam dah 6:40am..aku dan omar dah berlari pecut ke KLCC sebab nk letak beg dulu kat baggage area.

mase tu terserempak dgn kwn runner yg tak pnah aku jumpe..missmclarenna..hanye knal di blog..haha..akhirnye jumpe jugak..tapi tak sempat nk begmbr..nk cepat mase tu..time dah abes race lagi la tak jumpe..baju sume same je kot..pening nk cari kawan..haha

sblom tu jugak jumpe dlu dengan cikfiratirona..dgn kasut mi adidasnye yg baru siap tu..ehehe..we start infront..sgt ramai org..start my run follow the 1st group..but their toooo fast!! patutla...rupe2nye diorng sume run 5km je.. ceeehhh!! abg kenya kat depan tu memang dah tak nmpk..

aku punyela follow diorg punye pace yg laju tu..tengok2 sume masuk simpang kanan dpn klcc..aku je yg masuk simpang kiri..masuk je simpang kiri jalan ampang, aku tgk runner kat dpn punyela jauh gile..haha..adela dlm 500m..sayup2 je nmpk..mmg laju la pace diorng ni..tak termampu aku nk ikut...

mase start nak naik AKLEH, jiwa dah kacau, aku dah start nk berjalan..ape masalah aku ni pon aku tak tau..mental aku memang downla skarang ni..i dont have mental strength!! ke mane kamu pergi??? hmm..aku pon tak tau...selepas tu aku tak tau la berapa kali aku behenti..ada la kot dlm 5 kali..dan ketika aku behenti tula ade 3 org runner tanpa memberi signel memotong aku dgn bangganya..hahaha...

yes, i really disapoited for dis run, im not running well..dis is not my best performance for 10K..mase kat atas AKLEH ni jalan flat dan ade la bukit sikit..tapi kaki ni dah xbleh pegi..tangkap kat betis aku ni..adooi..apasal la mase ni sume nk buat hal..

antara hal2 yg dalam fikiran yg membuatkan mental kacau:
1) sakit perut..tak sempat nk buangla pagi tadi..
2) run tanpa ipod kesayanganku yg dah rosak dimasuki air..sedih3..
3) baju yg londeh..besarla bagi aku..aku mmg tak pnah2 run pakai baju tshirt...penat aku nk lipat2 lengan baju mase run..
4) mungkin pemakanan yg tidak betol
5) kasut newton ni dah rase tak best...tapak pon dah tekopak...mungkin dah smpai masa utk die bersara..sedih lagi...tak penah2 aku pakai kasut smpai tekopak tapak kasut..
6) training tak cukup..exam week..memang agak busy dan penat..

bile u-turn kat dpn tol AKLEH aku cuba utk tambah balik speed...ade band dgn cheerleader..memang semangat la sket kan..ahahaha...perut mmg sakit lagi mase ni...adoii...memang nak tak nak aku kena jgk push..memang kaki ni sakit...tapi aku tahan jela...dah tak jauh dah..3km je lagi...

turun dari AKLEH, masuk jalan tun razak...pace dah okey..memang pace bawah 4:oomin kot...bile masuk terowong jiwa kacau balik..asap kereta tak boleh nk cakap..semput aku dibuatnye...kluar terowong...mase u-turn..aku berjalan balik...padahal dah tau dekat je lagi nk smpai..mmg mental btol3 down...pastu aku teruskan sisa-sisa pejalanan yg tinggal..masuk jalan ampang ke simpang jalan binjai, dah nmpk dah runner-runner 5K, mase ni mmg aku dah tak pk sakit..lari jela selaju yg mampu..selit punye selit smpai la jugak kat garisan penamat dengan catatan masa 40:42.2...

dats all i can do for TODAY 10.10.10 run..
keep on training kakilari..i know u can do better...!

agak kecewa..my performance DOWN..sekian


do.think.feel


6 comments:

mclarenna said...

Hey hey..
Yah finally dpt juga jumpa. PBIM last year tak sempat. Neways, I think you did well. Cuma you have high expectations. Its okay. Angin lari tu akan dpt soon.

neways, abang booTak cakap kaki u nampak sungguh muscle. hahahhaa

Ann Sedai said...

hi edan!~
i think ur pushing urself too hard, unnecessarily..well, u can't expect urself doin' the same speed when u didn't really train with the one that u've trained hard..chill out, don's stress..go slow, it's good to run+socialize SOMETIMES :P but ur lots-of-walk run is still sub 40min..i'm amazed!!~

kaki LARI said...

mclarenna:

hye3..yes2..i know..maybe my expctation too high..lagi pon training tak ckup....thanks ok ;)

haha..muscle la sgt.. ;p

kaki LARI said...

cik ann:

hye ann..yes..i think im not revovery yet from desaru..mileage tak cukup for sub40..its okey..i will try next time..thanks ann ;)

aEn jOhari said...

syasya..buat tag kt page aku...ader 2..buat tw..jgn malas

pJarT_FiZa said...

hohoho..u push urself too hard..
i think better rest 4 a while
papepon...
performance down...bole try lg next time yer...
kaki down..xde gnti...hehehe