Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

berfikir sejenak


tepat jam 3.oo pagi..

sedang befikir sejenak diawal pagi ini...

baru selesai membelek jurnal dan AL-kisah runner-runner di alam cyber...

fikir dan berfikir...

aku tengok sesetengah runner ni sesenang hati je nak daftar race dan sesenang hati mereka je kalau rasa-rasa macam malas nak pegi..haaiihh..banyaknye duit korang kan?

takpelah..masing-masing punya rezeki..ehehehe.. :p

tapi bagi aku memang rugilakan.... aku ni punyela susah nak join race yang besau-besau sebab masalah kewangan..diorang boleh senang-senang je campak bib tu kalau tak nak pegi..ish2...

rugi satu hal..membazir tu hal kedua....(same je kan?..cehh)...lagi satu takde rase sentimental value la kalau buang je kan..baik bagi kat aku ke..berguna jugak...dapat jugak aku kutip "besi2 lebih" masa event sebagai kenangan untuk tatapan anak cucu...hahaha

slalu kalau bib2 yang dah habis run mesti aku simpan..kalau yang ade nama tu memangla lagi aku simpan elok-elok..cuma takde frame je..kalau ade byk frame memang aku dah frame semua dgn timing skali...ehehehe

salah satu bib kesayangan (POWERMAN 2010)
kat wall bilik sebagai
pemberi semangat untuk diri sendiri...
kalau wall bilik tu besar semua bib aku tampal...ahaha!

takpela kan..tunggula satu hari nanti..ade rezeki, ade duit lebih...bolehla buat semua tu...insyaAllah

hmmm..aku rasa ade baiknye jugak kalau diwujudkan blog atau webpage utk orang ramai jual atau lelong bib-bib event yang mereka malas atau tak jadi nak join...contohnya runbibforsale.com ke..ade jugak faedah dan kebaikan untuk orang lain....terutamanye untuk aku...bersedekah itu lebih baik dari buang je..hahahha...

kadang-kadang memang pegi run takde bib pon aku tak kisah sangat sebab memang dah jiwa aku Run For Fun. kadang-kadang ade jugak orang bertanye, knape run tak pakai bib..rugi je sebab boleh dapat placing...

tu mentaliti orang lain..bukan mentaliti aku...sebab utama aku join event just nak challenge diri sendiri....improve kan timing sendiri...bukan orang lain...itu orang kena paham....kalau dapat capai target sendiri itu sebenarnya lebih puas hati dari berhenti di tengah jalan sebab tak dapat nak compete dengan orang di hadapan yg lagi hebat...

run for Fun..smile..! ;)

challenge orang lain itu soal kedua..kalau dah boleh challenge diri sendiri barulah boleh nak compete dengan orang lain...sebab running is about fitness level...kalau training tak cukup, fitness level tak smpai tahap top-top runner selagi tula tak perlu bermimpi untuk jadi champion...

sekian untuk pagi ini..(byk pulak membebel pagi-pagi ni..ahahaha!)

do.think.feel


No comments: