Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Larian Serentak 1 Malaysia


minggu ni punya produktiviti utk training agak kurang.. M A L A S itu masalah utama..


memang ikutkan tak cadang pon nk join event ni..tapi sebab dafta pun murah RM1o hinggit je..so boleh la nak run suka2..boleh jugak test run speed utk minggu ni..

SENGKEK

mungkin utk 2011 aku terpaksa "catu" event yang aku nk join...kalau event yang register bawah Rm15 tu boleh di fikir2 untuk di register..kalau lebih dari tu mungkin nak kena pikir dua tiga kali..atau mungkin lebih 4 kali..ikut bajet bulan2..

kalau orang dah keje tu memang best jela semua event boleh balun nak register..kalau macam aku yang masih blaja ni memang sakitla sket...patutnye orang yang buat event ni kena fikir jugak kalau nk buat harge event mahal2..kalau mahal ade ke budak2 muda nak join? jangan mimpi la beb..baik diorng gune duit tu buat tengok wayang or beli rokok....smpai bila pon generasi muda tak nak join event2 yang sihat selagi mentaliti pemimpin2 negara ni tak membantu langsung nak membantu belia2 yang dah makin teruk tahap kesosialan dan kesihatan mereka...(fuhh..betol2 luahan perasaan ni...ahaha)

rakyat didahulukan pencapaian diutamakan? so far bagi aku sebagai belia malaysia memang tak rase pon impak dari motto yang disebut2 tu dalam aspek pembangunan sukan kat malaysia masa ni terutama untuk belia2 sekarang, harga mintak pon asyik naik je (senyap2 pulak tu), nasib baikla aku tak bawak kete..pegi kelas pon naik beskal je.....so tak la terasa sangat..jimat duit dan kurang sket pencemaran alam sekitar..ahahaha....kalau tak memang tak puas hati la jugak...orang lain tepuk dada tanye selera la kan....macam mane la belia2 nak pegi mengundi kalau macam gini...haaihh...fikir2kan lah...

alamak...dah tersimpang la pulak dari kisah arini..ahaha

LARIAN BERMULA

Okey2..smbung balik..hari kamis terbuka hati nk register larian ni..sebab? sebab utama kerana training tak ckup minggu ni..so bile pegi event adela sket tambah mileage untuk minggu ni..ehehe..lagi pon aku tengah test training plan baru..nak tengokla jugak ade kesah positif atau makin negatif..hihi

start run pkul 8.3o..nasib baikla cuaca tak panas sgt...kalau tak aku rase mesti semua menyumpah kat ViP atas pentas tu..dahla datang lambat..siap ade buat upacara potong kek hari jadi lagi..ingat ade orang nak amik tau ke?? politik2.. lepas tu dah abis event kek tu terbiar atas meja bagi lalat makan..dah la besau gile kek tu..Pembaziran duit rakyat lagi...(memang btol2 tak puas hati aku arini..ahahaha)

so far bagi aku larian ni agak baik..tak pasal-pasal pulak performance macam agak baik arini..mungkin cuaca okey..dan mungkin sebab dah lama tak masuk race..so semangat tu lain macam sketla kan...tapi kasut memang ade masalah sket...panas semacam pakai kasut mizuno ni..kebas..rasa2 macam melecet..aku rasa kasut mizuno ni tak berapa sesuai untuk race yang pace bawah 4:00..getah die tak macam adidas kot..ade rezeki kena test kasut lain pulak...

route tu pon memang dah biase..starting dah nampak top meletop punye runner dah bedesup..aku nampak jeroni (malaysia runner) gile laju..macam terbang kot...bile la aku nk smpai tahap tu...(berangan)..beruntung orang yang ada coach..ade sponsor...ade duit bulan2 kerajaan bagi untuk training..haaihh...tapi bile masuk tornament international sume mcm hampeh je...olahraga tak maju2...rugi2..,,kalaulah aku dapat peluang...(ceeh...sempat lagi nak kutuk2..aahaha...agak jahat aku arini..mintak maaf la yeee...)

distance rase-rasa memang lebih dari 5K..aku cek dekat map may run.com distance lebih kurang 5.8K...aku pon rase macam tu jugak..rase-rase mase run tadi dah tekan agak kritikal..tapi apsal timing ade tak kena je...sesampai je kat garisan penamat jantung ni memang dah nak MeLetOp..nasib baik tak pakai HR..kalau tak aku pon tak sanggup nak tengok..kihkihkih..

hadiah saguhati..memang suka hati..no 9..hehe

ooowh..tak sangke pulak dapat no.9..okeyla tu..memang tak target pape pon..nak kejo pace abang2 yang hebat kat depan tu memang belom tahap aku lagi..tapi tunggula ye..give me time...ehehe..kalau nak ikut kan memang lepas ni aku aku balancekan running and cycling...nak jadi macam idola malaya dalam duathlon..abg Shahrom Abdullah..nak jadi macam diela..tak nak jadi mcm kenya sebab badan tak tafff..ahahaha...

bergambar bersama rashid sidek..tinggi oit..

gambar aku bersama mR.shahrom....ambil berkat..ehehe

timing tadi pon agak baik..22:35..just take it as one of my training..tempo run for dis week..minggu depan? rasa-rasa nak pegi Malakof Run 12K..register? memang aku tak register..mahal sangat..baik gune duit register tu buat makan..lari haram je la ahad depan..tapi kalau ade sapa-sapa nak sedekah bib pon okey jugak..lagi semangat nak run..eheheheh...

lakonan semata-mata..

okeYLah..setakat ni jela untuk hari ini...tahniah kepada semua yang sertai Tibi run kat padang merbuk dan semua yang pegi Larian Serentak 1 Malaysia di seluruh malaysia..sentiasa amalkan gaya hidup yang sihat...tahniah jugak pada geng2 dari MSU Atheltic Club dan PTPL, dari uitm Runner club (uRc) alwi, ruby dan dush (bersama2 family nye..aka geng SAMWAT)...sory bro tak sempat nk bergambar tadi..cari2 ko dah tak jumpe....

geng MSU dan PTPL...tahniah semua!

oowhh..baru aku teringat..tadi sempat bergambar dengan rashid sidek dan Legend bola sepak malaysia, Datuk Ghani Minhat. ape yang die pesan, kalau orang bersukan ni insyaAllah hidup panjang, dekat dengan tuhan selalu, anggaplah apa yang kita dapat itu rezeki dan apa yang kita keluarkan itu pon rezeki....(bile die ckp macam tu baru aku terfikir..betol jugak kan??)....owh..die sempat jugak bagi tau besday die tak lama lagi..umur die 75 tahun..syukur..panjang umur die..semoga panjang umur dan murah rezeki selalu..sempat jugak die bagi tau anak die 4 orang semua blaja oversea...wah..wah...fikir2kan dan selamat beramal...salam...
Datuk Ghani Minhat





4 comments:

kr said...

jaroni ptg tadi masih lagi train di MSN Bkt Jalil setelah johan sebelah pagi...contoh yg baik, sempat lambai tgn dgn dia.

kaki LARI said...

hebat2..coach ade..training plan ade..sure kne ikut jadual..ehehe

Zayani said...

ruginye tak join T__T

adek dush said...

salam bro,
pasal kek tu aku mmg setuju..hahaha
membazir jek...
da la sejam tunggu VIP dtg...
hehe...
next time kite ambk gmbar bnyk2 bro...