Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

last Race for 2010


Malakoff 12K Run 2010

yeaahhh!! gumbira dapat berlari-lari dihujung minggu

akhirnye pegi jugak Malakoff 12K run arini..ehehehe...best2 dapat berlari..walaupon lari haram..ahaha (boleh buat club pelari haram)....tapi haram-haram pon kira halal la jugak sebab tak ikut shortcut kan...ahahaha

thanks to sharafi yang kasi tumpang kereta dia bersama Luis dan bro syawal..terima kasih kawan2..kalau tak ikut korang memang tak merasala aku nak pegi malakoff run arini..thanks so much!

bergerak dari umah sharafi jam 6.ooam..hujan renyai-renyai sesepoi bahasa kat shah alam...sampai kat Bukit kiara hujan renyai2 tu baru nk mula turun..

ciit..sampai kat bukit kiara aku dah konpius apsal tempat ni macam lain je dengan 2008...ahahah..rupe2nye memang lain pon...2009 aku tak join so tak tau la route tahun ni macam mane..redah jelakan..lari pon haram je...

sempat berjumpa dengan abg hasrul sham yang sudah kembali ke dunia larian..setahun lebih tak jumpa die..hilang entah ke mana..tapi tahniah la kepada beliau sebab masih ade semangat untuk berlari semula selepas pulih dari kecederaan tak berapa lama dulu..welcome back!

lepas warm up sikit2 aku pon pegi ke starting point..sempat jumpa geng URC, alwi dan asif...diorg masuk 7K sahaja...ketika semua runner yang berBib masuk kandang aku duduk tungu kat tepi jela..buat ape nk menyibuk kat dlm sane kalau dah lari takde chip...

target hari ni mula-mula memang nak try beat 2008 punya timing.. 46:54

tappi disebabkan route nye lain so aku tak boleh nak buat andaian..orang cakap bukit banyak..aku tak tahula bukit yang macam mane orang-orang tu cakapkan...so kena la merasa dulu...

starting keluar dari pagar kandang2 kuda tu dah bukit! maaaakkkaaaaiiii..biar betul bukit ni? tak kan nak redah bukit ni 2 loop kot? boleh pengsan ni...haaihh...starting tu takdela tekan sgt tapi try follow group depan...bila dah kedepan..makin nak kedepan..bila dah semakin kedepan...memang pancitla kat depan tu...seingat aku 15minit je aku tahan..pastu stop kejap amik angin...bile nampak water station aku rileks jela..minum2 dulu..runner-runner yang sedang mengcompetekan diri berlalu pergi dengan pantasnye..babai semua....tak dapat nk folllow pace u all...saya ikut pace saya yang tak berapa laju ni je okey...

habis satu loop aku dah mula confius..eh..salah jalan ke ni??sebab aku tak tau 1 loop patut masuk dkt kandang kuda tu balik or just pusing balik jalan yang berbukit bukau tu semula....bila dah pening dan konfius datang aku pon rase mcm malas pulak nak lari..tengok runner kat tepi sume pakai bib H..H ni brape km? 7K ke 12K? pening2...mase tu aku fikir lari jela..dua loop ke..tiga loop ke..janji habis...tak kisahla lebih distance pon...masuk mileage untuk minggu ni...haha

tetapi memang kekonfiusan tentang jalan yang sedang lalui tadi menyebabkan pace pon agak bercelaru...kejap mcm laju sket..kejap slow....macam-macam fikir mase tu,...runner2 kat tepi ni sume pakai baju tshirt je..slalu runner-runner tegar ni jarang pakai tshirt masa lari...btol ke tak jalan aku ni....sampai macam tu skali confius yang datang..hahah

untuk meyakinkan diri sendiri yang jalan yang aku lalu ni betol atau tak aku tengok timing..tengok timing memang macam dah nak 12K...sempat jugak masa tu sorang abg kenya potong aku..dari mane datang die ni?? pelik-pelik...tup..tup...tup..naik bukit....lepas tu hilang....memang terbang....then lepas turun bukit yang ke berapa ntah, nampak water station kat depan..nasib baik bro zaki (chap ayam) jadi volunteer isi air kat situ....sempat aku tanye finishing kat mane? die cakap lebih kurang 800m lagi simpang kanan..so start situ aku dah confident balik yang jalan aku lalu ni betol..maitain balik pace yang tak berapa pantas ni....

sblom nak masuk simpang kanan ke finishing line tu nampak mr.paul lee(kenal masa powerman) sedang mengSNap gambar..ape lagi macam biasa posingla beb..ahahaha...thanks so much! part gambar paling aku suke..ehehehe...kenangan beb...

turun bukit naik mula2 starting tadi naik nampak dush dan bro abu sedang berlari-lari jugak...semapt tegur diorng lepas tu pasang turbo turun bukit...yang pasti masih lagi dalam kawalan..memang dah naik tadi mencacak..nak turun pulak menjunamla kan..bahaye btol route ni...kurang gemarla aku dengan route-route yang begini...berbahaye kalau brek kaki ni tak makan...

gambar terima kasih pada shanaz...
terima kasih sudi amikkan gambar...
amik gambar ni kat facebook jugak setelah di tag..cepat dan pantas! thanks ;)

sesampai je kat area finishing, aku tak masukla kat finishing punye tempat..seganla kan..lari pon haram je..so aku terus je lalu jalan seblah kanan tu...tengok jam timing dalam 47:45..haaihh...kurang memberansangkan berbanding 2008..tapi takpela..tak boleh nak compare tahun ni punya route dengan 2008..lain sangat kot...so nak tau ade improve ke tak kena la test repeat balik next year...

balik lepas lepak2 dengan geng chap ayam dan bermesra2 dengan geng2 URc kami pon bergerak pulang...owh..sempat aku tengok timing n winner utk event ni...timing utk 12K tempat ke-5 beberapa saat je dari timing aku..kihkihkih...kalau ade bib naik podium kot...takpela..run suka-suka je kan...

ade rezeki nanti adela kot...tahniah kat alwi dapat no3 untuk 7K..gile hebat...terima kasih alwi bagi aku medal....ehehe..jasa anda amat dihargai...yeaaa! dapat medal freee!!! sebab die dapat trophy...ehehehe

lepas balik pegi makan dulu kat Pelita hartamas..makan2..borak2..lepas tu balik..thank kat luvis belanja makan..ehehehe...sempat borak-borak kejap dengan Mr.KR pasal competition painting yang aku nak masuk nanti...ade mase nanti borak lagi..banyak nak kena belajar ni...

gambar oleh bro yim.sempat die amik sblom die balik..pastu post kat faceBouk..
sblom smpai umah gambar dah smpai umah dulu..maju zaman skarang ni..

kesimpulan

so far aku rasa performance hari ni okey....walaupon training sepoi-sepoi bahasa je minggu ni tapi dapat maintain pace 4:00min perkm/h tu kira okeyla...training plan minggu ni aku ikut 50% je..harap minggu depan dapat la naik jadi 51%..adela improve sikit dari takde langsung...

training plan pon nampak okey..cuma kena kerja keras sket bab-bab speed ni..tadi run pakai adizero adios memang okey...takla rase panas macam pakai mizuno..so far adidas adizero okey..tapi momentum nak pegi bila penat tu kurang sket..rasa macam 70% depend pada strength dan speed masing2....kalau pakai newton bahaya jugak..rasa macam speed tu terlebih-lebih macam tak sesuai dengan speed aku (konon-konon rasa laju)...tapi begitulah apa yang aku rasa...terutama kalau turun bukit..tak terkawal bila pakai newton...adidas adizero aku rasa perfect..kasut lain? belom tau lagi...coming soOon..

harap semangat untuk minggu yang akan datang pon akan datang balik..dah nak tahun baru ni..azam baru ape???....dan masih berfikir-fikir mana nak cekau duit nak register event-event 2011 yang dah terbukak untuk di register ni pon aku tak tau..pening-pening..nak korek tabung, tabung pon takde..ahahaha...!





3 comments:

rusfarizal rusli said...

lu memang laju la beb...rugi tak masuk ari tu..kalo tak podium dalam tangan...takper byk lagi event

rusfarizal rusli said...

ko mmg laju beb..bagus teruskan usaha anda..lepas ni boleh masuk triathlon plak :)

kaki LARI said...

thanks bro..xdela laju mane..byk lagi kena improve..

triathlon coming soon..hehe