Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe


ketidakPuasan hati diMunTaHkan disini

agak mengecewakan apabila
"orang-orang"
disekeliling kita sendiri
tidak menyokong apa yang kita lakukan,
sedangkan apa yang kita lakukan itu adalah untuk
membantu orang lain atau menaikkan nama diorang jugak

lebih baik berada dlm dunia aku sendiri
tak menggangu orang lain
orang nak cakap ape cakap la labu...
yang penting
apa yang aku impikan atau apa yang aku target
tidak terbantut atau tersekat
dek melayan karenah-karenah manusia yang tak memahami
dan tak menghargai
apa yang aku dah buat

owh..baru aku teringat,
pepatah melayu ada cakap..
"Buat BAIK BERPADA-PADA,
buat JAHAT JANGAN SEKALI"
so yang berpada-pada tulah nak kena jaga
kalau tak orang pijak kepala kita nanti..
kalau buat jahat sekali confirm nak kecoh-kecoh..
dunia Oh dunia
penuh sandiwara...
f u l l s t o p

(ni blog aku, aku punye pasal la nak tulis ape...
kalau tak puas hati bile baca post ni
boleh pegi jauh-jauh...)

akhirnya keluar jugak official result Powerman 2010:
memang sangat2lah aku tertunggu2..

laporan dan kesimpulan boleh dibuat lepas keluarnya result ni..coming soon (sesoon mane tak taula kan....internet kat umah lembab sket...)


RUN 1 : 11K : 42:58
1st Transition : 01:53
BIKE : 64K : 01:58:26
2nd Transition : 01:53
RUN 2 : 10K : 43:59

TOTAL : 03:29:25

alamak..muka tak nampak pulak..ini gambar aku tau..
bukan gambar curik...ahaha


MY FIRST POWERMAN 2010

alhamdulillah

POWERMAN
yang pertama dlm hidup aku akhirnya dpt dilaksanakan
boleh dikatakan salah satu
IMPIAN
dlm hidup dah tercapai
alhamdulillah

perasaan berada di garisan penamat
sukar utk digambarkan...
sangat terharu smpai menangis kot..
nasib baik pakai spec (boleh cover sket)
ahahaha!

Success or Not?
bagi diri aku,
ini adalah pencapaian yg baik,
nk kata laju sgt tu memangla tak,
tapi aku dah cuba yg terbaik,
itu saja yang aku mampu buat masa sekarang...
masih ada ruang untuk aku perbaiki kalau ade peluang
utk join lagi event ni..
insyaAllah

tak perlu nak bandingkan pencapaian kita dgn orang lain
kerana aku sentiasa percaya akan
satu kata2 semangat;

setiap orang ada kekuatan mereka yang tersendiri
jadi,
sentiasa fokus pada kekuatan masing2,
seperti juga apa yg ayah aku selalu cakap,
setiap dari kita mempunyai
POTENSI masing-masing
hanya menunggu masa untuk diserlahkan
atau
akan terpendam selama-lamanya...

bersambung...

first run 11K, abg kat blakang tu cucok angin...
dari awal race smpailah penamat..

cycling..nak u-turn ni..gelabah sket...
1st time race pakai pedal clip..



NEW

new semester,
new subject,
new ATTITUDE,
new study plan,

and

new training plan
more focus on running and cycling,

a BIG target next year,
so
NEED to start from TODAY


diary utk 2011 pon dah beli,
ready to
NEW CHALLENGES

perlukan lebih semangat semester ini,
kawan-kawan, musuh2 (kalau ade)
silalah beri sokongan dan dorongan anda ok
terima kasih

insyaAllah

-edan syah-

owh..aku rase macam teringin nk buat satu team running yg baru..name team pon dah ade..tunggu masa utk mencari ahli2 yg dpt memberi sepenuh komitmen...hehe

aku teringin jugak nk training dengan champion2..
so senangla aku nk improve...
ni training sorang2 je..
lambat sketla nk improve..
kan best ade coach..
tapi sape la yg sudikan..ahaha