Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

WEaKenD...minggu ni kemalasan bertambah2..

kemana semangat yang hilang? dah hujung tahun kot...

dua minggu sebelum tahun 2010 berlalu pergi? wat to do??

1) will analysis my performance for dis year (2010) from 5K, 7K, 10K, 20K or half marathon

esok ade malakoff 12K run..rase macam nak pegi..tengokla kalau ade orang ajaK insyaAllah aku pegi..pegi tengok star2 running..boleh jugak buat tambah semangat...

aku rase tahun 2010 ni takdela berjaya sangat..tapi aku rase ade jugak sedikit peningkatan dari segi mileage untuk running..

wat makes 2010 different from 2009,2008?

1) i know how to handle my schedule..even not perfect but i do it BY MYSELF
2) going to gym maybe improve my strength..not much but okeyla then nothing...

so far i can see wat i'm doin this year because big calendar at my wall telling everything...how many distance per week, wat event i will join n timing, everything was there...

tahun depan punye calendar pon dah siap tampal kat dinging..tunggu masa nk tulis ape yang aku buat...

Owh..maybe will do some changes for my training plan..for 2011 maybe i will analysis my training every week..so i will see my performance improve or not.... and training plan will change every semester because of class schedule...dat my promise..insyaAllah

i think i really need partner for training..running or cycling...takde geng tak jalan beb.tapi ade ke orang nk training dgn aku yang tak berapa sgt ni..orang laju mesti nk training dgn orang laju je kan? tu yang aku nampak la...haaiihh

takpela..kalau xde orang sudi aku training sendiri pon takde masalah..kalau race nanti pakai kaki sendiri jugak kan..(kecewa)

sekarang new semester dah masuk minggu ke-4...4 minggu dah patutnye training plan ni berjalan..tapi nampak gaya macam belum begitu bersemangat lagi..takpelah..pelan-pelan kayuhkan...

kejap dah setahun..2 minggu je lagi tahun 2010 nak habis...masa sekarang ni memang sgt teringat kenangan2 akhir tahun lepas..pemergian arwah mak..haaiih....sgt cepat masa berlalu..sedih-sedih...
patutla semangat pon takde...



tepat jam 3.oo pagi..

sedang befikir sejenak diawal pagi ini...

baru selesai membelek jurnal dan AL-kisah runner-runner di alam cyber...

fikir dan berfikir...

aku tengok sesetengah runner ni sesenang hati je nak daftar race dan sesenang hati mereka je kalau rasa-rasa macam malas nak pegi..haaiihh..banyaknye duit korang kan?

takpelah..masing-masing punya rezeki..ehehehe.. :p

tapi bagi aku memang rugilakan.... aku ni punyela susah nak join race yang besau-besau sebab masalah kewangan..diorang boleh senang-senang je campak bib tu kalau tak nak pegi..ish2...

rugi satu hal..membazir tu hal kedua....(same je kan?..cehh)...lagi satu takde rase sentimental value la kalau buang je kan..baik bagi kat aku ke..berguna jugak...dapat jugak aku kutip "besi2 lebih" masa event sebagai kenangan untuk tatapan anak cucu...hahaha

slalu kalau bib2 yang dah habis run mesti aku simpan..kalau yang ade nama tu memangla lagi aku simpan elok-elok..cuma takde frame je..kalau ade byk frame memang aku dah frame semua dgn timing skali...ehehehe

salah satu bib kesayangan (POWERMAN 2010)
kat wall bilik sebagai
pemberi semangat untuk diri sendiri...
kalau wall bilik tu besar semua bib aku tampal...ahaha!

takpela kan..tunggula satu hari nanti..ade rezeki, ade duit lebih...bolehla buat semua tu...insyaAllah

hmmm..aku rasa ade baiknye jugak kalau diwujudkan blog atau webpage utk orang ramai jual atau lelong bib-bib event yang mereka malas atau tak jadi nak join...contohnya runbibforsale.com ke..ade jugak faedah dan kebaikan untuk orang lain....terutamanye untuk aku...bersedekah itu lebih baik dari buang je..hahahha...

kadang-kadang memang pegi run takde bib pon aku tak kisah sangat sebab memang dah jiwa aku Run For Fun. kadang-kadang ade jugak orang bertanye, knape run tak pakai bib..rugi je sebab boleh dapat placing...

tu mentaliti orang lain..bukan mentaliti aku...sebab utama aku join event just nak challenge diri sendiri....improve kan timing sendiri...bukan orang lain...itu orang kena paham....kalau dapat capai target sendiri itu sebenarnya lebih puas hati dari berhenti di tengah jalan sebab tak dapat nak compete dengan orang di hadapan yg lagi hebat...

run for Fun..smile..! ;)

challenge orang lain itu soal kedua..kalau dah boleh challenge diri sendiri barulah boleh nak compete dengan orang lain...sebab running is about fitness level...kalau training tak cukup, fitness level tak smpai tahap top-top runner selagi tula tak perlu bermimpi untuk jadi champion...

sekian untuk pagi ini..(byk pulak membebel pagi-pagi ni..ahahaha!)

do.think.feel