Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe


malam semalam, ketika semua sedang sibuk nak sambut malam new year, aku tak rase pon nk sambut new year...

bile tahun baru datang, lagi sedih datang adela....cara terbaik untuk kurang kan sedih run la paling bagus...

petang smlm before balik ampang aku singgah dulu kat klcc..bukan nk shoping atau cuci mata..tapi pegi run..itu jela yg slalu dalam otak..run..run..run...

orang lain sibuk-sibuk nak sambut tahun baru pon aku ni sibuk nak run....
sampai klcc dah maghrib..so solat la dulu..lepas solat letak barang then siap2 nak run..masa tu dah pukul 8pm..ramai gile orang kat klcc..tengah lepak2 tungu bunga api new year...memang takde orang run kat klcc park malam ni..semua tgh syiok bersama family atau yg tersayang condown utk new year...

memang jiwa malam ni tengah kacau so cadang memang nk lari speedla...lepas warming up sket dlm 15minit aku start run..target nak buat 1loop (1.3K)..tapi sebab ramai sgt orang tengah lepak kat track klcc tu tepaksela aku amik short sket..dlm 990meter je..sebab 990meter je kat track klcc ni yang clear tanpa manusia yang tengah melepak-melepak....

1st lap aku dah tekan turbo....jiwa tengah kacaula katekan..tak smpai 5oometer..aku dah stop.sebab enjin jantung ni overused..rehat dlm 10saat then lari balik..1 lap paling laju..3:10..5 lap je mampu aku buat..kaki buat hal..telebih speed kot..sudaaahh...injury sudah mari..haaiihhh


memang lepas run rasa tenangla sket..orang kat klcc tu pandang aku semacam je...mesti diorng fikir gile ke budak ni malam2 pon running...lantak diorangla..janji hati aku senang...nak lepak lepak jela..tak payah peduli kat aku...

mase run semalam baru aku terfikir balik...dulu aku running pon sebab byk masalah..ooowh..tula sebab utama...haha...dah macam cerita SEPI la pulak...ahahaha..tapi tula hakikatnye...lari punya lari..smpai hari ni la aku berlari-lari..lari dan berlari smpai tak sudah...sampai dulu gf pon lari sebab suka sangat berlari...muaahahaha... (rekaan semata2)...

tapi begitulah kisahnya..orang lain berlari aku tak tahu sebab ape..tapi kalau korang nak tau kadang2 kalau aku lari laju tu sebab aku ade banyak masalah sebenarnye..tu sebabla jugak aku suka lari pakai mp3..sebab aku run untuk suka-suka..senangkan hati sendiri..korang bukan tau pon aku dengar lagu ape kan? kot2 aku dengar lagu jiwang-jiwang ke untuk tenangkan hati sendiri..hihihihi

tapi so far playlist running song aku masih menjadi rahsia sebab aku je tau lagu ape yang sesuai mengikut waktu yang tertentu..yes..lagu boleh mengembalikan nostalgia..kadang2 bile dengar lagu tu teringat event tu...dengar lagu lain teringatla pulak event yang lain...lagu mengingatkan kita pada kisah silam...

so selagi aku boleh berlari insyaAllah aku akan berlari..run for MY healthy..run for my passion..aku kadang2 lagi senang nak baik2 dengan orang yang sama passion dengan aku..sebab diorang je paham ape yang aku rasa...kadang2 aku rasa mcm aku ni sorang-sorang je pon ade jugak..sebab memang sorang-sorang tu lagi senang kot..takdela nak menyusahkan orang lain..aku memang tak suka nak menyusahkan orang... independent person..bukannye sombong...

ceeh..banyak pulak luah perasaan pagi-pagi buta ni..ahahaha...ade lagi satu benda aku tak puas hati...aku pon tak tau ape salah aku kat orang smpai ada aje orang nak buruk-buruk kan aku..tak kisahla la universiti ke..kat luar ke..tapi ade je benda orang nak bercerita...memangla aku tak puas hati...kalau aku buat jahat cakapla depan-depan..tak payahla nak mengumpat blakang-blakang..sedih beb..tu pon lagi satu sebab aku lagi suka snediri2 je..haaiih...susah betol manusia ni..buat baik salah..buat jahat pon salah..aku lagi suka jugak kalau orang tak kenal aku..sebab takdela nanti menimbulkan ketidakpuashatian, kejelesan, atau kedengkian kepada orang lain...

biarlah aku dengan hidup aku...JANGAN GANGGU..aku nak berlari ke....aku nak masuk event ape ke...aku nak naik basikal pegi kelas ke..aku nak pakai baju ape..kasut warna ape ke...aku nak training kat mane ke..aku nak lari slow ke....laju ke...ape2 jela..tak payah nak menyibuk ok! aku tak gangu pon idup korang...

okeyla..sabar-sabar..sambung lagi la nanti...FULL STOP





when new year come...
the tears will come...

al-fatihah to my beloved mum...








tahun 2010 akan pergi,

haihh..sedih pulak..okeyla..byk benda aku nak flash back balik ni...arini satu hari aku nak berfikir-fikir...orang cakap ; bermuhasabah diri...

bermuhasabah diri
berhibenasi
untuk mencari
kekurangan dan kesilapan diri...
esok jomla berlari-lari.. :p

berlari-lari ke hulu
berenang-renang ketepian
bersakit-sakit dahulu
dah pandai berenang nanti kan senang...
hahahaha

kamis lepas...di ajak oleh ann untuk join geng2 ombak swim kat akuatik shah alam..mula2 tu malas jugak..yela..benda tak pernah2 nak cuba kan..memangla malas....tapi last2 excited la pulak..hihihi...
thanks so much ann...ann siap message geng2 swim ajak diorng datang skali sebab ade "ahli baru" nak turun blaja swim..haha..gile terharu..thanks kawan-kawan...

jam 6.00pm, bergerak ke pusat akuatik shah alam bersama terence..thanks bro ikot skali..kalau tak keseorangn la aku...berkayuh basikal dari umah ke pusat akuatik..nak berlari rasa malas..nak berjalan rasa lambat..so kayuhla senang...

sampai sana tumpang beskal kat gerai makan kat situ..thanks pakcik (nama tak tau) kasi tumpang beskal kat sini...

ramai jugak yg ada masa tu, zaly ada, zaki, mamud, jey dtg lambat sket, owh luvis pon ade tapi die mengajar budak2 kecik swim..bro farid pon ada jugak..kawan2 lain ada..nora n sorang lagi..adoi telupa name..sory2..hehe

1st skali mamud yg ajar...bubbling..(btol ke eja??)..then blaja floating...lepas tu baru blaja kicking

Breaststroke Kick


mula-mula tu memang susah..ann yg ajar masa kicking...gile keras kaki aku ni..ahahaha
dah cuba beberapa kali terapung la sket..ehehe...yeaaa! berjaya!! hepy beb..

balik tu lepak2 makan kat klang..kat asam peda pak andak..memang best asam pedas die..special punya..tapi okeyla harga tak mahal sgt..sgt pedaaaaaaassssssss! aku dah lama tak mkn pedas mcm ni..berpeluh tu jgn cakapla..dah macam running..ahahaha

akhir kata, terima kasih pada semua..yg byk bagi sokongan dan semangat..sgt supportive diorng ni..thanks u all..jasamu dikenang...