Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe



berLari-Lari Lah sampai MUnTaH

(jangan muntah di sini)

yup..yup..kalendar untuk event-event running mahupon traithlon sudah sedia terhidang...pilihla mana yang sedap...

masuklah selagi mampu...kalau aku..memang tak sesuai guna ayat selagi mampu..sebab mampu insyaAllah memang mampu..tapi Poket ni tak mampu lagi...ahahaha

so aku tengok memang banyak gile event tahun ni..kalau banyak duit memang semua aku masuk...tapi apa kan daya hidup masih lagi sebagai seorang pelajar universiti.. :p

terus terang aku cakap, family pon bukannye support sangat aku bergiat aktif berunning-running ni....susah kalau orang tak paham...takpelah....selagi ada semangat...ada minat...ada niat yang baik....insyaAllah Allah beri jalan...amin...

mari berlari-lari..berlari sampai mUntaH takpe lagi..jangan sampai over limit masuk ambulance sudaaahhHH..beringat sebelom terkena....nasihat aku supaya jangan baluN nak join semua event sebab nanti bile injured sendiri merana tak boleh nak berlari-lari lagi...dulu aku dah kena..sekarang memang dah beringat-ingat...

event ape aku nak join??? nantilah aku UnDi untuk pilih event mana aku nak join tahun 2011 ni...(undi adalah rahsia...) event yang bertuah tulah yang akan aku join..ehehehe

confident pon tak sampai lagi..strength pon dah berterabur tak tau pegi mana..speed lagi la hampeh..nasibla nak berlari-lari anak tu masih lagi ada semangat dan mampu..alhamdulillah

so semoga semangat datang kembali..tahun 2011 dah seminggu berlalu..minggu ni aku buat ape pon aku tak tau...HR polar aku hilang..tak taula die lari pegi mana...dah tak sudi kot jadi personal trainer aku..sedih-sedih...dua tahun kau bersama ku....takpalah...ada duit nanti aku beli lain...harga Rm100 jugak...haaihhh....

tapi yang paling pasti..

POWERMAN lah yang paling aku tunggu-tunggu..ada rezeki...ada umur panjang...ada kesihatan yang baik...insyaAllah memang aku nak repeat balik event ni.....oooohhh maZOna ku sayang (basikal kesayangan) tahun ni ada duit aku kasi upgrate ko jadi transfomer....ahahaha

bersama MAZOnaku...bukan masNona..

INI INFO DARI blog RUNWITME..thanks bro...

January

23-01-2011 POAWP Cross Country

February

19-02-2011 Putrajaya Hari Wilayah Run (Putrajaya)

20-02-2011 City Day Run (Dataran Merdeka)

26-02-2011 MISC Walkathon

March

06-03-2011 KL Towerthon (Menara KL)

06-03-2011 ARW/ FTAAA Walk Championship (Stadium KLFA, Cheras)

07-03-2011 NTV7 Feel Good Run

13-03-2011 Bareno Half Marathon 2011 (Stadium Nasional Bukit Jalil)

14-19 March KL-Maran Walk

20-03-2011 World Kidney Day Run (Dataran Merdeka)

26/03/2010 FTAAA Jump Event (MSN Track, Bukit Jalil)

April

2&3 April Kejohanan SWIP (MSN Track, Bukit Jalil)

27-04-2011 Malay Mail Big Walk (Dataran Merdeka)*

09-04-2011 FTAAA Sprint Event (Stadium Bdr Tun Razak)

23-04-2011 MAAU GP 1 (KL)

May

07-05-2011 FTAAA Throw Event (MSN Track, Bukit Jalil)

08-05-2011 Coca-Cola Run (Dataran Merdeka)

15-05-2011 1st Circuit FTAAA-Milo Talent Identification (Stadium KLFA)

29-05-2011 Ekiden Relay 2011 (Putrajaya)

June

05-06-2011 ARW/ FTAAA Walk Championship (Stadium KLFA)

18-06-2011 FTAAA Middle & Long Distance Event (Stadium Bandar Tun Razak)

26-06-2011 Standard Chartered KL Marathon 2011 (Dataran Merdeka)

TBD SUKMA 2011 (??? Why TBD?!!! Shock!)

July

03-07-2011 Media Run (Press Club KL)

03-07-2011 2nd Circuit FTAAA-Milo Talent Identification

10-07-2011 Siemens Run (Dataran Merdeka)

17-07-2011 Olympic Day Run (Dataran Merdeka)

24-07-2011 12 Hour FTAAA Run Circuit (Putrajaya)

30-07-2011 Shape Night Run (Putrajaya)

September

11-09-2011 3rd Circuit FTAAA-Milo Talent Identification (Stadium KLFA)

TBD MAAU GP2

October

23-10-2011 1 Malaysia/ DBK/ Milo/ FTAAA Road Relay (Dataran Merdeka)

29&30-10-2011 Genting TrailBlazer (Genting Awana)

November

14-11-2011 Powerman

So you have it, the first edition of the FTAAA Calendar 2011 for you to plan your races. It is subjected to change.











C O N F I D E N C E : Z E R O





i need my confident BACK
my strength
my spirit

a lot of thing to do
but i do nothing
where are you?
please..please...please..
i need u back!

May Allah help me
amin..








the Scarflets


pernah dengar?
ini bukan band okey..haha

rasa mcm teruja pulak...
agak ketinggalan la aku ni..
kesian..

ni TREND baru..
kot-kot la...
budak-budak gurl zaman skarang?

aku tau ni pon bila belek2 blog designer2 yang hebak kat malaysia ni..

so far aku suka la diorang ni..
ceeh..tak penah2 puji pompuan...haha
tapi bagusla...
ade jugak budak2 zaman skrang yg concern untuk pakai tudung..
tak kisahla ikut trend ke..
tapi mula dengan trend pon dah kira sesuatu yang positif..

ni gambar yang aku curi dari blog diorang..
budak MSu pon ade dalam ni...
kawan kat Fb..tapi tak berapa kenal sgt..haha

ni gambar masa fashion show kat KL
by

oowhh..satu lagi...
ade sorang designer dari UK..
kelahiran japan..
gurl..cute...
nama..
Hana Tajima..

fashion designer pakai tudung?
from UK?
salute beb...
baru aku tau jugak yang Yuna punya fashion die nila yang design..
patutla pelik2..haha
pelik2 pon biarla diorng...
asal pandai jaga diri..
GUD JOB GURL..

semoga Allah memelihara insan2 yang macam ni..
amin..

(bukan slalu aku puji-puji pompuan macam ni..haha)
tapi-tapi-tapi..dah pakai tudung tu.."imej" kenala jaga.. ;p

TAHUN 2011

nak bagi tau ni...shhh...

aku ada blog baru...ehehe..
dedicated to MYSELF..
thanks to d4 yang tolong setting ayat2 tak betol dlm blog aku ni..
thanks so much!

blog ni khas untuk diri aku..
yang aku rasakan...
cintakan SENI
aku harap bila dah ade blog ni..
aku boleh simpan artwork aku dengan lebih teratur..
dan
ingin aku katakan...

I'M SERIOUS TO BE A GREAT GRAPHIC DESIGNER..
insyaAllah
kawan-kawan yang ada sama minat..
harap dapat beri sokongan..
terima kasih...

eh..
tak lama lagi nak dapat
MAC BOOK PRO!
yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhh!
sangat gumbiraaa...
alhamdulillah...
semoga lebih rajin lepas ni...
insyaAllah

dis my SOUL



blog still under construction..sorry.. :p




2 0 1 1

12 bulan
365 hari
tempoh masa yang panjang..
panjang bagi mereka yang tiada perancangan..
singkat bagi mereka yang menikmati
setiap hari dengan semangat yang baru...

alhamdulillah,
kini aku tenang...
tenang untuk menghadapi tahun mendatang...
2 0 1 1

banyak yang perlu diperbaiki
banyak yang perlu dihalusi...
banyak juga yang ingin di impi..

semoga tahun 2011
tahun yang indah
indah dari sudut diri
yang hanya aku fahami..

biarlah tahun yang lepas berlalu pergi
pergi dengan memori
yang indah dinikmati..
yang pahit dibuang jauh pergi...

-syahidan alias-