Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe


Terima kasih kerana sudi melawat blog ini.

Blog ni bukan ada info menarik pon. Cuma kisah-kisah berlari. Coretan hidup si kaki lari.

Terima kasih juga kepada mereka sentiasa memberikan kata-kata inspirasi dan semangat ketika semangat diri ini berada ditahap negatif sifar.

Semoga kata-kata dorongan ini sentiasa memberi kekuatan untuk aku melangkah ke depan.


(ceh, ayat nak touching..macam la menang anugerah sukan.. :p)


-edan syah-





Larian 5K Shah Alam
gaya no.1, menang belakang kira..hihihi

Selesai sudah Bareno Run pagi tadi..

dah sebulan tak update blog? memang busy kemain kan..sgt busy...di tambah pulak kemalasan..biasala tu...kisah sebulan lepas nanti dah rajin aku postla eh....ape yg berlaku 4 minggu lepas semua aku ingat lagi...nanti aku post..insyaAllah

kisah hari ini sgt mendukacitakan... lari 10K..rase mcm jauh semacam..memang condition aku ni dah makin down...tapi ape boleh buat..join event pon dah jarang-jarang..training pon dah kadang-kadang..so terpaksalah terima dengan hati terbuka kalau performance tu pon sepoi-sepoi bahasa je...

dah 4bulan aku tak join event rupanya..gile lamee...yang aku ingatlah kalau tak silap Malakoff 12K Run kat Bukit Kiara. Tu pon sebagai hantu pelarian. Tapi masa tu pon performance dah down..ditambah pulang sekarang ni tak taula aku nk cakap macam mane..

Kesimpulannya, memang semangat aku untuk running ni pon dah hilang sikit-sikit..sedih betol la kalau mcm gini...maybe aku perlukan New Adventure, baru semangat baru pon datang kooot... Minggu ni pon busy dengan final exam dan projek-projek design yang bertimbun-timbun..manala aku tak stress.. nasib baikla running ni boleh hilang kan stress sikit..kalau mat rempit stress dia belumba atas jalan...aku kalau stress pon belumba jugak atas jalan..sama-samala kite merempit ye..nak lari laju2 bukan nk menang ape2 pon..tapi nk hilang kan stress..bagus jugak kan...dari membahayakan diri sendiri berlumba naik motor..naik kaki lagi selamat..

akhir sekali, memang aku pon tak taula cara macam mane aku nak improve..kalau nk tunggu coach datang dari langit memang sampai bila-bila pon macam ni jela nampaknye...memang susah berada dalam keadaaan aku sekarang ni...orang lain makin improve..aku pulak makin menjunam..manela tak down...haaaihh

nak mengeluh tak baik..tapi takpelah..ade rezeki nanti dapat la improve lebih sket..tengok la sebulan dua lagi..kalau keadaan still macam ni..memang aku nak retired la...hahaha..duduk kat tepi running event, jadi photografer macam Mr.Tey pon bagus jugak...orang happy dapat gambar..aku pon happy dapat amik gambar orang senyum-senyummm masa running...hehe

dulu naik bukit senyum je..sekarang naik bukit pejam mata sebab tak sanggup dah nak menghadapi kesengsaraan..takpalah..aku cuba lagi lain kali...timing pon tak seberapa..tapi aku bagi tau la jugak..adik2 sekolah tu lagi laju kot...hihihihi

distance: 10.7K
timing: 43:19.2
placing: 15

itu saja yang aku mampu buat masa sekarang..itulah alkisah hari ini...

KISAH SEMALAM...

lupa pulak..semalam aku join Larian 5K sempena Hari Wanita Sedunia..
saje2la nak test speed run..distance tak sampai 5K..

dalam 4.3K only..

my timing 15:00 tepat..kalau nak ikutkan pace per/km 3:29. BluuPp?..biar betul? aku pun pelik..ni best time aku ni..alhamdulillah...

Memang aku perlukan BANYAK masa untuk improve...insyaAllah

Last word.. dalam hati berkata-kata:

"aku tak nak la jadi Runner..aku teringin nak jadi Duathlete macam abg sharom boleh tak??"
(angan-angan mat jenin si kaki lari...)