Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe



agak busy minggu ini, busy tak habis2... ini betol-betol punya busy..projek design tak habis-habis...pening naik sampai kepala..nak training pon malas...semua malas la senang citee...

ni kisah dua hari lepas...

dah sebulan aku tak berbasikal sebab tayar bocor. nk tukar tiup pulus kurang. so skrang baru la boleh tukar sebab baru ada bajet.....

so pergilah aku bersama terence ke kedai basikal kat seksyen 13 ni:

sape yg duduk shah alam memang tau kedai ni... memang kedai ni jual beskal yang high class sikitla kan. basikal cikai2 memang susah nak dapat kat sini...

semalam sempat jugak belek2 basikal kat situ. ada satu basikal murah ni die jual RM450. padahal kat kedai uncle kat sek 24 tu jual RM250 je. gile cekik darah. nak tecekik aku tengok harganye..fening-fening..

okeylah sambung balik kisah sedih ni..


mase pegi kedai beskal ni aku angkut la basikal chap ayam aku ni skali sebab nak betolkan gearing yang rosak sejak dari Powerman tahun lepas. Gila lame...boleh guna gear besar je...gear kecik tak bleh nak masuk...training pon pakai gear besar je...patutla kepala lutut ni macam nak tecabut... :p

masa tu tiub dah ditukar then brader tu nak betulkan gearing beskal aku tu... belek punya belek..testing punya testing...dia pon tanye kat aku...

brader J (bukan nama sebenar) : basikal ni bro yang pakai ke?

aku (dengan perasaan pelik) : aah bang, basikal sy la ni..knape?

brader J : hebat bro ni..

aku (dengan pelik bertambah-tambah) : knape bang?

brader J : hebatla sebab boleh kayuh beskal ni..

aku (bertambah-tambah-tambah pelik) : kenapa dengan basikal ni bang?

brader J : bro punye group set ni dah OLD SCOOL.....group set jenis ni memang slalu problem..orang dah tak guna dah jenis ni...

aku : ooowwwhhh...old scool pon boleh bawak pegi Powerman kira okeyla bang...

Perbualan terhenti. sambil-sambil tu dia kira aku punye gear brape speed... ceeh, aku taula 9 speed je.... group set pon chap taiwan... hampeh.. :p

terkedu kejap. betul-betul perli nampaaak..dalam hati ni punya la rase piluuu....smpai hati die kutuk beskal aku macam tu...aku taula basikal aku chap ayam je...nama pon mAZONA....nasib baik bukan MAsNoNA...

taulah basikal kat kedai bro ni sume mahal2...harga nak RM10K ke atas..haaiihh... takpelah...

basikal murah-murah memang orang slalu keji..macam orang naik motor mahal la kan..mana pandang motor CC kecik-kecik ni... ini lah kisah basikal CC kecik chap ayam..


jangan risau MAZONA..ade duit nanti aku kasi upgrate ko power sket...kalau basikal power kayuh makan angin pon tak guna jugakkan...biarlah aku guna basikal kesayangan aku ni dulu.... janji boleh kayuuuuhhh... ada rezeki nanti adalah la tuuu..amin...


terjumpa post tentang event ni di blog penonton.blogspot.com

DUATHLON EVENT

5K RUN - 25K BIKE - 5K RUN

Register: RM40 sahaja

Memang Menarik..memang Tertarik...

tapi apakan daya..apasal la aku tau lambat sangat.. kalau dari akhir tahun lepas aku tau..boleh la kumpul duit nk pegi...haihh..

tak sangka pulak byk event duathlon di negara jiran..singapore dah buat..ini kat thailand pulak..kalau macam gini next year kena take note dan cari event-event duathlon yang boleh disertai..

kalau aku byk duit memang dah lama aku register..pegi sorang-sorang pon tak kisahla..angkut beskal chap ayam aku ni masuk dalam bonet bas ekspress... event bulan 4..kalau nk kumpul duit dari sekarang memang dah tak sempatla kan...haaiihh...melepas lagi...keciwaa..




alhamdulillah

Ketika aku bertanya kepadaNya,
Kenapa kau berikan dugaan dan cabaran ini kepadaku?
kenapa..? Kenapa..? Sehingga satu waktu aku masih tiada jawapan..
Sehingga satu waktu aku menangis sendirian..
Kerana tiada siapa boleh menjawab dengan kata-kata dihadapanku..

Tetapi sesungguhnya Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengasihi hambaNya,
dalam waktu yang tidak disangka-sangka..
Dalam kesusahan yang tiada siapa dapat membantu..
Dia jelmakan rezeki dan kesenangan tanpa disangka-sangka..

Alangkah bersyukurnya diri ini..

TERIMA KASIH Ya Allah kerana mendengar rintihan hati hambaMu yang hina ini..

Alhamdulillah...