Latest News

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

Subscribe

haaiihh...

event-event running makin bertambah-tambah..tiap2 minggu ada aje event baru keluar...sampai ke bulan 8 event dah update...

event memang banyak..tapi duit tak banyak...

memang dah tak sabo dah nak bekerja ni...cepatlah masanye sampai...

solution? Lari H A R A M la beb..muahahaha..! best3.. :)

nasib badan... :p

hajat dihati pagi-pagi yang indah ni nak kayuh basikal.tapi basikal pulak buat hal. tension aku!

bangun 5:00am. siap2 nak pegi kayuh.konon-konon secret trainingla kan. baru nak mula kayuh dari umah groupset ni dah buat hal..baru nak kayuh rantai beskal tecabut. dah betulkan. kayuh punya kayuh then baru nak standing climb dekat bulatan nak ke sek 2... CraK! rantai beskal tecabut lagi laaa.. nasib baik la takde kete mase tu.. kalau tau mau aku kena gilis kete. tengah2 jalan pulak basikal ni nak buat Hal! baru henjut sikit dah mcm ni..bengang gile...

duduk la kat tepi jalan setting2 balik basikal tu..tapi tak boleh jugak..tangan di dah hitam legam dek nak betolkan rantai beskal tu. dah habis tension aku pon sorong je la basikal ni balik umah.. nasib baikla tak jauh mane. dalam 2K. nasib baik la jugak jalan turun bukit. so tak payah la nak kayuh. tapi lepas tu kena la jugak sorong..hampeh~

kalau macam gini la keadaan, memang musnahla semangat aku nak kayuh basikal. sume machines punya pasal! tension beb. baru semangat nak kayuh mcm ni pulak jadik. haiihhh...

nak angkat groupset baru makan 1.5K jugak. apala nasib...sedih-sedih..memang malang la arini!

dapat kayuh ni lagi baik!


cerita ENR tengah nak berstory (ada kat dalam Draft), tup..tap..tup..tap..dah masuk minggu lain..kejap je masa berlalu tiap-tiap minggu...ape aku buat tiap hari pon aku tak tahu..ade kelas pegi kelas...takde kelas macam biasalah tidolah paling best..hahaha.. recovery la katakan..tapi training tak jugak...terpaksalah aku buat alasan delay story ENR ke minggu seterusnya...hampeh~

SABTU : April 23, 2011

dapat tahu ada larian kat bukit jelutong.. 10K Run. Minggu lepas dah lari 11K kat ENR. timing pon bolehla. rasa puas hati dengan pencapaian sekarang. takla bagus sangat.. tapi dah tu je kemampuan diri kena la terima. kalau training bagus result nye mesti la lagi bagus...

mileage minggu ini pon tak berapa baik.. lepas ENR aritu malas pulak nak berlari.. nak kata recovery tak la jugak. Masuk event pon 11K je.. orang lain lairi Full Marathon pon minggu ni terus elok je training... siap minggu ni ramai yang lari HM kat bidor.. gile hebak la diorang ni sume...otot besi kUut...tulang kayu jati... :p yang aku ni baru habis lari 11K, esoknye pon kaki dah sengal-sengal.. nak kata over speed tak jugak...sebab dalam litar F1 tu 300km per/h pon boleh nak balun.. hihihi

mileage minggu ni tak sampai 30K... cuaca tak menentu.. itu memang alasan terbaik.. lepas tu wekend nak masuk event 10K.. tak bolehla nak target timing lebih-lebih. so target larian pagi ni just training untuk TEMPO run. target dapat buat 42 min pon okey. route tak tau macam mana. nama pon bukit jelutong (BJ) . sure bukit pon banyak...

orang ckp route dalam BJ ni cantik kalau nak buat LSD. kira ni pengalaman pertama lari dalam BJ.

pergi ke BJ bersama en.muaz dan abg shariff. Tumpang kete en.muaz. BJ bukan jauh sgt. jalan kaki boleh sampai dari sek.13. dalam 3K je.. register event pagi tu jugak. bayar RM20. medal untuk 150 runner pertama. jenguk punya jenguk memang tak ramai runner-runner yang dtg..tengok gaya dah tau... tapi ada lah 5-6 orang yang pakai vest running. tapi memang aku tak kenal.. nak tegur segan bukan sombong... tengok sume macam otai-otai.. aku malas nak pakai vest.. kira low profile la sikit... hihi.. so pakai je baju tshirt yang organizer berikan.. memang nice jugak la baju die.. sime darby sponsor..sure la terbaik..


larian start 8.15am. tapi diorang mulakan untuk kategori tertutup dulu. iaitu kategori staff dan group Sime Darby. Lepas 5 minit baru Open kategori start. mula-mula start memang pace easy. tapi bila dah terbiasa time race terlaju, rasa nak terlaju sikit.. tapi yg penting memang aku just ikut aku punya pace... dah ada misi untuk pagi ni. so JUST FOLLOW MY TARGET ; 42:00min

lari punya lari, matahari pon dah naik..panas beb! 1st time pulak pakai baju tshirt masa race lagi la tak boleh tahan panas! nasib baik baju putih..memang rasa sesak nafas masa ni.. tapi apa boleh buat..dah pakai..tak kan nak bukan baju belari kot..badan tu dah la kepeng je.... :P

water station memang banyak.. takde masalah utk jarak 10K. berjayaa jugak redah bukit yang gile2 dalam BJ ni.. ada time bejalan jugak..amik udara sikit..hehe.. track die memang sesuai sangat utk training. bukit ada. flat route pon ada. pakej memang lengkap kalau nak buat training. kete pon tak byk. kalau run awal pagi sure lagi takde kereta. ada jugak nampak runner2 lari sorang2. cyclist pon ramai.. lepas ni memang boleh set time utk training cycling skali kat sini. terBaik! duathlon dah tak lama ni...hehehe (mood: excited)

lepas bukit terakhir dan last water station, aku dah nampak runner 1st untuk kategori tertutup... memang tinggi... memang runner kot.. dia lari sorang-sorang. ada motor polis eskort. tengok my timing dah 32mins.. memang tak jauh dah ni.. follow punya follow dan last 2K aku potong die.. sempat la tegur kejap.. dia siap cakap dah nak temuntah ni.... hehe... dapat kejo dia dari belakang memang okeyla kot...padahal dia start 5 minit awal... tengok timing memang boleh sub 40 ni..so memang masa ni turun bukit. aku pon tambah sket speed.. rasa2 last 2K ni pace bawah 4min per/km. enjin pon dah panas so okeyla nk push sikit.

aku push la ape yang mampu.. dan akhirnya sampai digarisan penamat dengan catatan masa 39:00. tepat! balik umah tengok google map. memang jarak pon tepat 10K!. memang terbaik la track BJ ni.. sure aku training kat sini lagi..insyaAllah

top 3 penyampaian hadiah kat pentas.. hadiah just medal. tapi aku tak kisah. yang penting timing ada improve.. ada rezeki event-event lain boleh la merasa naik podium lagi..hehe..insyaAllah.. en.muaz dapat no 15, abg shariff sekadar manager dan kameraman untuk pagi ni. terima kasih byk pada en.muaz dan abg shariff yang meluangkan masa pagi sabtu ni utk dtg Sime Darby Bukit Jelutong 10K Run. ni event running pertama yang Sime Darby anjurkan. Mungkin lepas ni event ni akan diadakan tiap-tiap tahun. Organizer memang tersusun dan teratur sebab mendapat bantuan dari FTAAA KL.. simpe event tapi aku rasa semua peserta pon puas hati..

Alhamdulillah~

AHAD : April 24, 2011

SCKLM Running Clinic : From Zero to HERO~

dengaR ayat kat atas ni pon dah bagi semangat. belom join clinic nye lagi.. minggu ni memang dah plan nak pegi Running Clinic ni. bertempat di Lake garden. sifunya mr.mark williams. bertolak ke LG menumpang bro jey bersama-sama en.muaz, abg shariff dan afiq zukifli.

berkumpul kat depan apartment umah aku pkul 5:30am. Memang semuanya ON TIME. 5:30am dah terpacak kat depan pak guard tu. bagus diorang semua ni.. janji runner memang tepat.

sampai di LG pukul 6:00am. macam sunyi je..slalu kalau kat LG pukul 5am dah penuh parking. mungkin sebab hari ni ramai yang pegi event running. runner kurang la nak buat LSD.